Skip to content

Performance Max. Reklam Kampanyaları

Google Ads'de Max Performans

Google’ın Yeni Kampanya Modeli: Maksimum Performans (Max Performance)

Performance Max (Maksimum Performans), Google’ın Youtube, Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı, Gmail, Haritalar, Keşfet ve yakında alışveriş reklam kanallarından yararlanarak performansı en üst düzeye getirmeyi hedefleyen bir kampanya türüdür.

Google Ads Max Performance Kampanya Seçimi

Google Ads yeni reklam kampanya modeli ile performansı en üst düzeye çıkarmak için Google’ın 2021 Kasım’da kullanıma sunduğu yeni yıldızına hep beraber bir göz atalım. 

Teklif verme, kitleler, reklam öğeleri, bütçe ve ilişkilendirme gibi alanlarında Google’ın otomasyon teknolojilerini bir araya getiren Maksimum Performans kampanyaları reklamcılık hedefine ulaşmanıza yardımcı olur. Akıllı teklif stratejileri sayesinde bu kampanya modeli, daha fazla dönüşüm ile reklamcılık hedeflerinizi destekler. Bu hedeflere ulaşmanızı sağlarken kampanya oluştururken belirlediğiniz reklam öğeleri, kitle sinyalleri ve isteğe bağlı olarak kullanabileceğiniz veri feedlerinden beslenir.

Maksimum Performans Kampanyası Teklif Verme

Kaynak: Google

 

Performance Max Temel Özellikleri

URL Genişletme: Makine öğrenimi aracılığıyla, varsayılan URL genişletme özelliği, hedefinize ulaşırken en iyi performansı sağlamak için müşteri amacına göre bir açılış sayfası seçer.

Varlık Grupları: Performans Maks., reklam biçimleri tek bir tema veya hedef kitleyle ilgili bir dizi varlık içeren varlık gruplarından oluşur. Kampanya başına birden fazla varlık grubu oluşturulabilir. Kampanya içerisinde farklı içeriklere ve hedef kitleye sahip birden fazla öğe grubu oluşturularak performans ile ilgili farklı değerlendirmeler alınabilir.

Kitle Sinyalleri: Maksimum Performans kampanyasının hayata geçirdiği yeni özellik kitle sinyalleri ile belirlenen kitle gruplarından alınan sinyalleri kullanılarak dönüşüm getirme olanağı yüksek daha fazla potansiyel kullanıcıya ulaşır.

Raporlama ve Öngörüler: Yeni raporlar, stratejinizi ayarlayabilmeniz için makine öğreniminin neler başardığını, kullanımda olan sinyalleri ve performans dökümünü açıklar.

Performans Maks Temel Özellikleri

Kaynak: Google

 

Maksimum Performans Kampanyalarının Sağladığı Avantajlar

  • Kampanya kurarken kendinizin eklediği başlıklara ek olarak sitenizden dinamik olarak çekilecek başlıklar ile oluşan reklamlar sayesinde kullanıcıya daha alakalı bir reklam sunarak reklam performansınızı artırın. Aynı zamanda yeni alakalı sorgular üzerinden, işletmenizle eşleşen daha fazla müşteriye ulaşın.
  • Makine öğrenimi sayesinde verdiğiniz kitle sinyallerinden faydalanarak reklamlarınızı daha alakalı kitleye gösterin. 
  • Otomatikleştirilmiş yönlendirme sayesinde kullanıcılarınıza ilgi düzeyi yüksek açılış sayfaları sunun.
  • Kolay kampanya yönetimi ve kullanımı basit kampanya optimizasyonu ile reklamlarınızı yönetin.
  • Maksimum Performans kampanyasının öğe raporları, hangi reklam öğelerinin performansı etkilediğini anlamanıza yardımcı olurken YG’yi artırmak üzere kampanya reklam öğelerini optimize etmenize fayda sağlar.
  • Artan arama trendleri gibi yeni analizleri görebilmeniz ve performanstaki değişiklikleri anlamanız işletme stratejinize yön vermeniz için kolaylık sağlar.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

  • Reklam öğelerinin eksiksiz doldurulması
  • Nihai URL genişletmesinde sitede reklamın alakasız sayfalara yönlenmemesi için URL hariç tutma
  • Kitle sinyallerinin doğru seçilmesi

Maksimum Performans Kampanyaları Nasıl Çözüm Üretiyor?

Geçmişte reklam verenler, Google Ads üzerinde yapılan kurgularda Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı ve Youtube gibi alanları ayrı kampanyalar kurarak kullanmaya çalışılıyordu. Bir Arama Ağı, Görüntülü Reklam Ağı veya Youtube kampanyası oluşturulduğu zaman farklı yöntemlere yönelik birden fazla kampanya kurularak bu kampanyaların optimizasyonları ile ayrı ayrı ilgilenmek gerekiyordu. Bu optimizasyon yapılırken her kampanya modelinin dinamiklerine bağlı olarak farklı optimizasyon çalışmaları yapılması söz konusuydu. Maksimum Performans bize bu alanda büyük bir zaman tasarrufu ve daha kolay kullanılabilen bir yapı vadediyor. 

Bir Maksimum Performans kampanyası kurduğunuz zaman Google Ads aracılığıyla erişebileceğiniz tüm alanlarda tek bir kampanyayı yöneterek reklam çalışması yürütebilmenin yanı sıra, her alan için çeşitli optimizasyon ve teklif stratejisi değişiklikleri yapmanıza gerek kalmıyor. Maksimum Performans kampanyası makine öğreniminin gücünü kullanarak, seçmiş olduğunuz teklif stratejisi üzerine hangi kullanıcıya hangi alanda en verimli şekilde erişebileceğine kendisi karar veriyor. Ayrıca URL genişletme özelliği sayesinde bu kullanıcıların deneyimlerinin en iyi seviyede olacağı açılış sayfalarını da seçebiliyor.

Özetle, Maksimum Performans kampanyası sayesinde hem reklamların optimizasyonu konusunda zaman daha verimli kullanılabilecek, hem de farklı reklam alanlarının tek çatı altında birleşmesi ile bu verimi en yüksek düzeyde performansa rahatlıkla dönüştürülebilecek.

Max Performance Reklam Ön İzlemeleri

Maksimum Performans kampanyalarında farklı reklam alanlarındaki gösterimler aşağıdaki gibidir.

Max Performance Reklam Önizlemeleri

  Kaynak: Google

Sonuç

ThinkWithGoogle’ın paylaştığı Performance Max kampanyaları vaka çalışmasını mutlaka inceleyiniz.

Google Ads’in yeni gözdesi Performance Max reklam kampanyaları performansını en üst düzeye çıkarın.