Skip to content

Google’dan Aranmıyor Olabilirsiniz!

Google’dan Aranmıyor Olabilirsiniz!

Google’dan Aranmıyor Olabilirsiniz!

Google reklam ile alakası olmayan bazı dolandırıcı kişiler/firmalar, Google reklam kullanan müşterileri arayarak “indirim, kupon vb.” vaatlerde bulunarak firmaların Google reklam hesaplarını ele geçirmeye çalışıyor. Öncelikle belirtmemizde fayda var, Google hiçbir zaman müşterileri arayarak herhangi bir bilgi ya da vaatte bulunmamaktadır.

Google’ dan Aradıklarını Söyleyenlerin Amacı Nedir ?

Google ismini kullanarak gelen aramalarda öncelikle reklam hesabınıza ilişkin indirimli kupon kazanıldığını ve reklamların daha uygun fiyata yayınlanacağı söyleniyor. İndirimli kuponun Ads (Google AdWords) hesabına tanımlanabilmesi için kullanıcılardan müşteri kimliği ya da hesaba tam erişim talep edilmektedir. Herhangi bir sakınca olmadığını düşünerek verilen bu kimlik bilgileriyle, e-postanıza gelen erişim talebi sonucu dijital reklam hesabı maalesef dolandırıcılara teslim edilmiş oluyor. Artık Google Ads hesabınız farklı kişilerin elinde!!!

Google, Ads paneli kullanıcılarını reklam araçları ile ilgili bilgilendirme amacıyla arayabiliyor ve bu aramalar 0850 390 2100 ve 0850 390 2060 numaralarından gelmektedir. Gelen bu aramaların içeriğinde kesinlikle sizden kullanıcı bilgileri talep edilmiyor.

Peki sonrasında neler yapabiliriz?

Böyle bir durumda Ads hesabına erişim artık mümkün değildir.  Öncelikle hesapta tanımlı olan kredi kartı/kartlarının bilginiz dışında harcama yapmaması için kapatmanız gerekiyor.

Google reklam ve hesaplarınızın güvenli bir şekilde yönetilmesi için Ads konusunda uzman aynı zamanda Google tarafından kırmızı rozetle ödüllendirilmiş firmamızdan destek alabilirsiniz.