Skip to content

Dijital Dönüşüm Paneli Gerçekleşti

Webolizma, TÜSİAV ve ASTAM işbirliğiyle panel gerçekleştirdik.

Webolizma, TÜSİAV ve ASTAM işbirliğiyle gerçekleştirilen panelde açılış konuşmalarını Ankara Üniversitesi ASTAM Müdürü Prof. Dr. Murat Efe, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı Veli Sarıtoprak, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş ve Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı Ali Coşkun yaptı.

Dijital dönüşümün ülke açısından önemi ve ülke olarak dijital dönüşümün neresinde olduğumuzla ilgili giriş yapılan panelde konuşmacılar; ASELSAN HBT Kıdemli Tasarım Lideri Alper Gerçek, Webolizma Ajans ve TÜSİAV Dijital Dönüşüm Platformu Başkanı Ecevit Saraç, Teknosis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Faruk Ağa Yarman, ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı Hanzade Sarıçiçek, Dijital Strateji ve Pazarlama Danışmanı Özgür Deniz Aydın ve Serdar Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Tütek dijital dönüşümün etkin ve verimli bir şekilde yapılabilmesi için kamu, üniversite ve sanayi alanlarının rol ve sorumlulukları hakkında görüşler paylaştı.

Dijital dönüşümün öncelikle eğitim alanında hayatımıza girmesi gerektiği konusunda Webolizma Ajans Başkanı Ecevit Saraç; ‘’Kendimize yapacağımız yatırımla bugünü, gençlere yapacağımız yatırımla 20 yıl sonrasını, çocuklarımıza yapacağımız yatırımla 50 yıl sonrasını kurgulayabiliriz’’ dedi. Saraç; anaokulu, ilkokul, ortaokul, lisede yazılım ve dijital dönüşüm zorunlu ders haline getirilmeli. Bu konuda Estonya 2010, Birleşik Krallık 2014 ve Finlandiya 2016’da ilk adım atan ülkeler. Biz de eğitim alanında dijitale entegre olarak geleceğimizi planlamış olacağız’ı sözlerine ekledi. Dijital dönüşümün tüketim tarafında olduğumuza vurgu yapan Saraç, dijital dünyada neler olduğunu ve neler olacağını sayısal verilerle şu şekilde açıkladı:

“Ericsson Mobile raporuna göre 2022’de birbirine bağlı 29 milyar cihaz olacağı ve bunların 18 milyarının nesnelerin internetini kullanacağı bekleniyor. Bu sayede markaların artık insan gücünün büyük bir kısmını müşteri ilişkilerinde kullanacağı tahmin ediliyor. Geçen yıl gerçekleştirilen başka bir araştırmada bir dakika içinde; Facebook’a 243 binden, Instagram’a ise 65 binden fazla fotoğraf yüklenmiş. WhatsApp’tan 29 milyondan fazla mesaj gönderilirken Skype’ta 2 milyon dakikadan fazla arama gerçekleştirilmiş. Tinder’da 18 binden fazla eşleşme yaşanırken YouTube’a 400 saatten fazla video yüklenmiş. Spotify’da 1,5 milyondan fazla şarkı dinlenmiş, Netflix’ten ise 87 bin saatlik video izlenmiş. LinkedIn’de her bir dakikada 120 yeni hesap açılmış. Dakikada 350 binden fazla tweet, 210 binden fazla da Snap atılmış.”

Webolizma Dijital Reklam Ajans Başkanı Ecevit Saraç, son olarak uzman olduğu alan olan dijital pazarlamayla ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı:

“İnsanların ihtiyaçlarına göre reklam yayınlarken kişiselleştirilmiş bir kurgu ile daha etkin reklam kampanyaları yürütülebiliyor. Bilgisayar ve telefonlarımız sayesinde reklamverenler bizi bizim kadar tanıyorlar. Bu da bizi ürün ya da hizmetlerin pazarlanması konusunda, bu önemli verileri nasıl daha yararlı kullanabileceğimiz konusunda yönlendiriyor. Veriye dayalı analiz ve raporlamaya odaklanarak hareket eden şirketler her yıl ortalama %30’dan fazla büyüyor. Aynı araştırmaya göre 2021 yılına gelindiğinde, veriyi doğru kullanan şirketler, veri ve iç görü kullanmayan şirketlerin elinden 1,8 trilyon dolarlık ticari hacmi alacaklar. Bu veriler bize dijital pazarlamanın çağımızda firmalar için ne kadar önemli ve vazgeçilmez bir mecra olduğunu gösteriyor.”

Tüm Talep ve İstekleriniz İçin

Bize Ulaşın