Skip to content

Ankara Dijital Dönüşüm Paneli

Ankara’nın ve Ankaralı firmaların bulundukları sektörde rekabete girmenin en önemli yolu haline gelen dijitali anlatmak için 24 Ekim Çarşamba günü Ankara
Üniversitesi Rektörlük 100. Yıl Salonu’nda Ankaralılarla bir araya geliyoruz.

Ankara’da Dijital Dönüşüme Kararlı Mıyız?

Ankara’nın ve Ankaralı firmaların bulundukları sektörde rekabete girmenin en önemli yolu haline gelen dijitali anlatmak için 24 Ekim Çarşamba günü Ankara
Üniversitesi Rektörlük 100. Yıl Salonu’nda Ankaralılarla bir araya geliyoruz.

Ankara Dijital Dönüşüm Paneli ile dijital dönüşüm konusunda öncü çalışmaları öne çıkarmak, bu doğrultuda atılacak adımları belirlemek ve geleceğe yönelik planları şekillendirmeyi hedeflemekte ve bu amaçla ilgili tüm paydaşları bir araya getirerek ortak akıl oluşturmayı amaçlıyoruz. Bizlere katılarak, katkılarınızı sunmayı can-ı gönülden diliyoruz. Ankara Dijital Dönüşüm Paneli Programı’mızı aşağıda bulabilirsiniz.

Haydi Hep Birlikte Dijitali Hayatımızın Bir Parçası Yapalım!

Ankara Dijital Dönüşüm Paneli

Ankara Üniversitesi Rektörlük 100. Yıl Salonu, Ankara, Türkiye
24 Ekim 2018

14:00 – 14:45
Açış Konuşmaları

Prof. Dr. Murat EFE, Ankara Üniversitesi ASTAM Müdürü
Arif ŞAYIK, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreter
Veli SARITOPRAK, Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı Başkanı
Prof. Dr. Erkan İBİŞ, Ankara Üniversitesi Rektör
Ali Coşkun, Sanayi ve Ticaret Eski Bakanı
14:45 – 16:00
Moderatör:

Zübeyde Arslanoğlu, T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ar-Ge Teşvikleri Genel Müdürlüğü-Bilim, Teknoloji ve Sanayi Eğitimi Daire BaşkanıKatılımcılar:Alper GERÇEK, ASELSAN HBT Kıdemli Tasarım Lideri
Ecevit SARAÇ, Webolizma Ajans Başkan – GGYD Ticaret Kurulu Üyesi
Dr. Faruk Ağa YARMAN, Teknosis A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Hanzade SARIÇİÇEK, ODTÜ Teknokent Genel Müdür Yardımcısı
Özgür Deniz AYDIN, Dijital Strateji ve Pazarlama Danışmanı
Serdar TÜTEK, Serdar Plastik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
16:00 – 16:30
Soru – Cevap
16:30 – 17:00
Serbest Kürsü: Önerilerin ve görüşlerin sunulması

Moderatör: Prof. Dr. Asım Egemen YILMAZ, Ankara Üniversitesi ASTAM Müdür Yardımcısı

Ecevit Saraç, 1978 yılında Almanya’da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da, Lisans eğitimini ise Eskişehir Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünde tamamladı. 1997 yılında geleneksel bir medya ajansında iş hayatına atıldı ve çok geçmeden dijitalin Türkiye’de yaygınlaşmaya başlamasıyla bu alanda araştırmalar yaparak ‘’Dijital Pazarlama’’ alanında faaliyetler göstermeye başladı. 20 yıldır dijital reklamcılık sektöründe aktif olan Ecevit Saraç, 2006 yılında Google iş ortağı oldu. 2009 yılında Webolizma adı altında dijital reklam ajansını kurdu. 2011 yılında Webolizma; Google Partner, 2016 yılında da Google Premier Partner olarak Ankara’da ilk kırmızı rozetli Google ajansı haline geldi. Dijitalin hızla büyüdüğü günümüzde dijital reklamcılığı Ankaralı firmalara anlatmak amacıyla bu yıl itibariyle Webolizma Akademi adı altında eğitimler vermekte. Ecevit Saraç, halen 25 kişilik bir kadroyla çalışan Webolizma Dijital Reklam Ajansı ve bunun yanında TÜSİAV Dijital Dönüşüm Platformu Başkanlığını yapıyor. Ecevit Saraç, evli ve iki çocuk babasıdır.

1987 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği’nden bölüm birincisi olarak mezun olduktan sonra, 1991 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliğinden yüksek lisans derecesini aldı. 1988 yılında göreve başladığı ASELSAN’da Tasarım Mühendisliği, Sistem Mühendisliği ve Proje Yönetimi alanlarında mühendislikten üst düzey yöneticiliğe kadar çeşitli pozisyonlarda görev yaptı. 2015 yılında “Ferrarisi’ni Satan Bilge” felsefesiyle ASELSAN’dan kısa bir ayrılık yapmıştır. 8 ay süren bu süreç sonrasında tekrar “yuvam” dediği ASELSAN’a dönmüş ve birçok alandaki tecrübesini kullanabileceği, yeni ve ileri teknolojileri ASELSAN’la buluşturmayı hedefleyen Teknoloji ve Strateji Yönetimi’nde göreve başlamıştır.

Alper Gerçek Bilgi ve İletişim Teknolojileri (ICT) konularında 29 yıllık bir deneyim sahibidir. Şu anda özel olarak Nesnelerin İnterneti, Yapay Zeka ve Dijital Dönüşüm konuları üzerinde çalışmaktadır.

Çok önemsediği ve Türkiye için teknoloji ve ekonomi açısından büyük bir adım atılmasını sağlayacağına inandığı “Dijital Dönüşüm” konusunda birçok çalışma grubunda yer almakta, yurt içi ve yurt dışı etkinliklere katılmaktadır. Ayrıca bu dönüşümü yaşayacak ve yaşatacak olan gençlerimizin gücüne inandığı için üniversite buluşmalarına katılıp farkındalıklarını artırmaya gayret göstermektedir.

Faruk Aga Yarman (d. 1954, İstanbul)

Galatasaray Lisesi’nden sonra 1973 yılında girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi’nden Elektronik ve Haberleşme Mühendisi olarak mezun oldu. Master ve Doktora derecelerini 1982 yılında Massachusetts Institute of Technology (MIT) Nükleer Mühendislik Bölümü’nden aldı. Aynı bölümde, araştırma asistanlığı ve okutmanlık yaparken; Nükleer Silahlar, Uluslararası İlişkiler, Teknoloji Değerlendirmesi ve Ekonomi yan dallarında derslere devam etti.

Meslek yaşamını ulusal bilim-teknoloji ve sanayi dünyalarının kesiştiği bir eksende devam ettirerek yarı zamanlı öğretim üyeliği yanında; ağırlığı Bilişim ve Savunma Sektörlerinde olan pek çok milli/yabancı şirket ve ortaklığın kuruluşunda ve üst yönetimlerinde girişimci olarak görev aldı. Bu bağlamda pek çok şirket ve Ortak Girişimde kuruculuk, koordinatörlük, yöneticilik, yönetim danışmanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı.

Öte yandan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB)’da Savunma Sanayi Sektör Kurulu Başkanlığı (2001-2006) yaptı. 1996-2007 yılları arasında Savunma Sanayicileri Derneği (SaSaD)’da Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı görevinde bulunmuştur. Avrupa Uzay, Havacılık ve Savunma Sanayii Birliği’nde (ASD) Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış, NATO Industrial Advisory Group (NIAG)’da Türk Delegasyonu’nda yer almıştır.

SSM tarafından “Türk Savunma Sanayiinin Geliştirilmesine Yönelik Hizmetlerinden Dolayı” takdirname (2000), TSK ihtiyaçlarına yönelik bir silah sisteminin geliştirilerek imal edilmesinde gösterdiği gayretlerden ötürü bizzat Kara Kuvvetleri Komutanı tarafından takdirname (1996) ile; yönetmekte olduğu grup ile

Hanzade Sarıçiçek, 2000 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Çevre Mühendisliği Bölümü’nden Lisans derecesini, 2002 yılında ise Bilkent Üniversitesi İşletme Yüksek Lisans derecesini almıştır.

Teknoparklar konusundaki yasal düzenlemelerin yapıldığı 2000’li yılların başından beri bu alanda çalışmış, Ülkemizin önemli teknoparklarında yöneticilik yapmış, yurtiçi ve yurtdışında çeşitli teknoparklara danışmanlıklar vermiş, çeşitli organizasyonlarda yer almış ve sunumlar yapmıştır. Türkiye’deki teknoparkları bir araya getiren Teknoloji Geliştirme Bölgeleri Derneğinin kurucu yönetim kurulu üyesi olarak uzun yıllar görev almıştır.

Ülkemizin ilk teknoparklarından olan BİLKENT CYBERPARK’ın kurucu ekibinde yer almış ve 2002-2007 yılları arasında Kurumsal Gelişim Yöneticisi olarak çalışmıştır. Sarıçiçek, 2007 yılından 2015 yılına kadar Gazi Üniversitesi’nin teknoparkı olan GAZİ TEKNOPARK’ın kurucu Genel Müdürü olarak görev almıştır.

2015 yılından itibaren ise Türkiye’nin en gelişmiş teknoloji geliştirme bölgesi olan ODTÜ TEKNOKENT’te Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmakta olup, girişimcilik programları, kümelenmeler, üniversite-sanayi işbirliği programları, iş ve proje geliştirme hizmetleri de dahil olmak üzere teknoparkın katma değerli hizmet ve programlarından sorumludur.

Teknoparklar ve alt birimleri, teknoloji kuluçka-ön kuluçka faaliyetleri, teknoloji tabanlı girişimcilik destek programları, fon yapıları, teknoloji transferi, teknoloji kümelenmeleri, üniversite-sanayi işbirliği gibi alanlarda uzun yıllara dayanan bilgi ve deneyimi vardır.

1995 RC ve 1999 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’nden mezun oldu. 1999’da kendi web ajansını kurarak dijital sektöre adım attı. 2010-2013 arasında DDB grubunda yurtiçi, Avrupa ve Orta Doğu pazarlarında dijital projeler yürüttü. İş modelleme, proje analizi ve yönetimi, dijital pazarlama stratejisi üzerinde uzmanlaştı. 2008’den bu yana Ads eğitmeni, 2013’ten beri Google Türkiye kurumsal pazarlama ekibiyle çalışmakta. Google Partners’ın ajans gelişim programlarında, Partners Akademi eğitimlerinde ve çeşitli Google etkinliklerde rol alıyor.

1970 yılında Ankara’da dünyaya gelen Serdar Tütek Ankara Anadolu Lisesi Almanca bölümünden mezuniyetini takiben 1993 yılında ODTÜ Makina Mühendisliğinden şeref listesine girerek mezun olmuştur. Öğrencilik hayatının bitimi ile birlikte, öncelikle ticari konular ağırlıklı, sonrasında teknik konular ağırlıklı olmak üzere Serdar Plastik’te çalışan Sn. Tütek 2012 yılından bu yana Ankara da ve Türkiye de plastik enjeksiyon sektörünün öncülerinden olan Serdar Plastik Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü olarak çalışmaya devam etmektedir. Aynı zamanda, Ankara 1.OSB Yönetim Kurulu Sayman üye ve BASAD Yönetim kurulu başkan yardımcısı görevlerini yürütmekte olan Serdar Tütek evli ve 1 erkek çocuk babasıdır.

Tüm Talep ve İstekleriniz İçin

Bize Ulaşın