Skip to content

Viral İçerik Nedir?

Viral-Icerik-Nedir

Bu doymuş dijital pazarda, viral hale gelecek içerik oluşturmak artık her zamankinden daha zor.

Viral içerik, web sitesi bağlantıları ve sosyal paylaşım yoluyla çevrimiçi olarak hızla yayılan bir makale, görüntü veya video gibi materyaldir. Kullanıcıların ilgisini paylaşmak isteyecek kadar çekici olan her türlü çevrimiçi içerik, viral olarak yayılabilir.

En önemli şey, alakalı bir mesaj vermek ve her kullanıcıda bu paylaşma isteğini teşvik etmektir. Genellikle komik, sıra dışı, şaşırtıcı ve hatta tartışmalı içerik, hedefinize ulaşmanın en etkili yoludur.

Amaç, kullanıcılarda duyguları uyandırmaktır. Örneğin markanız için komik bir reklam, kullanıcının o anı arkadaşlarıyla paylaşmak istemesine neden olabilir.

Aynı şey, büyük bir sırrı veya yeniliği ortaya çıkaran ve daha fazla insanı keşfedilenler hakkında konuşmaya teşvik eden içerik için de geçerli.

Viral içerik üç unsurdan oluşur: harika bir bağlantı, güçlü içerik ve hedef kitlenizin görmek istediklerini anlama. İnfografikler en sık paylaşılan içerik türüdür.

Daha önce viral içerik oluşturmayı denediyseniz, bunun kolay bir iş olmadığını biliyorsunuzdur.

Harika içerikler oluşturabilir, sevdiğiniz şeyler hakkında tutkuyla yazabilir, onu tanıtmak için çok çalışabilir ve yine de umduğunuz sayıda paylaşım elde edemezsiniz.

Viral içerik modern bir muammadır. Viral içerik söz konusu olduğunda genellikle açıklanamayan bir şans ve zamanlama unsuru vardır, ancak çoğunlukla strateji, düşünce ve detaylara gösterilen dikkat ile ilgilidir.

Bir milyondan fazla etkileşim almak için kusursuz bir formül olmasa da, belirli teknikler, gönderilerinizi sadece sosyal medyada paylaşmak ve beklemekten daha iyi sonuçlar üretecektir.

İçerik, çeşitli nedenlerle viral hale gelir. Eğlence değeri ortak bir özelliktir; diğerleri yararlılık, bilgi, sanatsal değer, bakış açılarının tanıtımı ve şok değerini içerir. Viral içeriğin bir diğer itici gücü, paylaşanın izleyicileri ve itibarıdır.

İçeriği Viralleştiren Nedir?

  • İnsanları güldürüyor musunuz?
  • Bir iş yapmalarına yardım mı ediyorsunuz?
  • Sunduğunuz, onlara ilham mı veriyor?
  • Onları eğitmeye mi çalışıyorsunuz?
  • Kimliklerini keşfetmelerine veya pekiştirmelerine yardımcı oluyor musunuz?

Bir gönderinin viral olmasını istiyorsanız, ilk etapta paylaşımı neyin tetiklediğini bilmeniz gerekir:

  • Değerli ve eğlenceli içerikleri bir araya getirmek
  • Kendini başkalarına tanımlamak (insanlara kim olduklarına dair daha iyi bir fikir vermek)
  • İlişkileri büyütmek ve beslemek (başkalarıyla bağlantıda kalın)
  • Kendini gerçekleştirmek (dünyaya daha fazla dahil olmak için)
  • Önem verdikleri nedenlerden haberdar olmak

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Sonraki yazılar:

Viral İçerik Oluşturmak İstiyorum, Ama Nasıl?

Viral İçeriğin Faydaları Nelerdir?