Skip to content

Uyanın Markalar! Dijital Çağ Başladı

Uyanın Markalar! Dijital Çağ Başladı

Tüm dünya olarak hassas günlerden geçmekteyiz. Bir yanımız hassasiyetle, sosyal izolasyon içinde yaşamı sürdürüyor. Gündemi takip ediyor, önlemler alıyor. Diğer yanımız ise tüketim ihtiyaçlarında güvenilir, hızlı çözümler arıyor. Bugünler yaşanmadan önce e-ticaret için gerekli aşamaları geçen firmalar, faaliyetlerinde beklenmedik hız yaşarken, işini e-ticarete taşıyamayanlar acil çözümler arıyor. Biz WeBlog’da e-ticaret, dijitalin tüm mecralarını etkin ve doğru kullanımı konusunda birçok öneri bulunuyoruz. Bu yazımızı okuduktan sonra blog arşivimize de göz atmanızı öneririz.

Kritik Günler Yaşıyoruz

Kritik Günler Yaşıyoruz
Kritik Günler Yaşıyoruz

Ne zaman sonuçlanacağı bilinmeyen bir süreç içindeyiz. Bugünlerde markanız için ekonomik bir kaygı taşıyor olabilirsiniz. Ürünlerinizi e-ticaret platformuna taşımak için geç kalmışlık hissiniz olabilir. Bir an önce harekete geçme zamanı! Uyanın markalar! Dijital Çağ başladı. Webolizma olarak, e-ticaret sistemini kurduğumuz, dijital pazarlama stratejilerini yürüttüğümüz firmalarımızın yükselen satış ivmelerini gözlemliyoruz. Sosyal izolasyon sürecinde her birey, rutin zamanlarından katbekat daha fazla çevrim içi durumda. Mobil telefonları ile gündeme dair bilgileri arama motorlarında arıyor, sosyal medyayı anbean takip ediyor.

Şu an alışılmayan bir şekilde, yaklaşık 3 haftadır ülkemizin büyük bir çoğunluğu evde. Bu süreçte doğal olarak gelişen ihtiyaçları için online çözümler arıyor. Şimdiye kadar online alışverişi zaten aktif kullananların kullanımı artarken, diğerleri de online alışverişe yöneliyor. Bu ivmenin giderek artacağını artık hepimiz öngörüyoruz. Markanızı tanımaları, sizi keşfetmeleri için ise sosyal medya araçlarındaki varlığınızda oldukça önemli. Bakınız; “Dijitalde Döngü ve Denge” yazımız.

Peki Bir An Evvel Ne Yapabilirsiniz?

Peki Bir An Evvel Ne Yapabilirsiniz?
Peki Bir An Evvel Ne Yapabilirsiniz?

Bu blog yazımız ile sizlere ilk olarak atmanız gereken adımları sıralamak istedik.

  • E-ticaret veri tabanı olan, uygun, kullanışlı ve hızlı bir internet sitesi olmazsa olmaz.
  • Etkileyici bir dijital pazarlama stratejisi oluşturmanız.
  • Sosyal medya araçlarını hedef kitlenize göre etkin kullanmanız. Bireysel olarak kullandığımız sosyal medya hesapları ile markanız için yürüttüğünüz sosyal medya süreci birbirinden çok farklıdır. Disiplin, planlama ve titizlik ister. Müşteri ilişkileri yönetimi, etkileşim ve daha birçok detay için uzman desteğine ihtiyaç duyulur.
  • Ürünleriniz için dikkat çekici profesyonel bir çekim desteği almalısınız. Görsel etkileyicilik demek dijitalde her şey demek. Sunduğunuz ürünler ile rakiplerinizin önüne geçmek için daha profesyonelini ortaya koymak şart. Videolu içerik izlenme oranları da giderek artmaktadır.
  • Trendleri, ihtiyaçları, gündemi büyük bir hassasiyet içinde takip etmelisiniz! Girişimcilerin başlangıçta düştüğü ve bizimde sıklıkla tecrübe ettiğimiz bir yanılgı var. Eğer ürünün üretim ve yönetiminde siz varsanız başka bir eylemi yönetmek için enerjiniz kalmayabiliyor. Her zaman söylüyoruz, dijitalde zaman hızlı geçiyor. Marka bilinirliğiniz, hedef kitleye ulaşmanız için destek almanız büyüme hızınızı pozitif etkileyecektir.
  • Müşterilerinizin taleplerine, sorularına hızlı yanıtlar verebilmelisiniz. Sizden satın almak istediği ürünün kendisine ne kadar hızlı ve güvenilir bir şekilde ulaşacağını bilmek ister. Bunun için lojistik sürecinin tamamını da profesyonel planlamalısınız.

Tüm bunları okuyunca gözünüzde büyüyor olabilir. Tüm bu sürecin sağlıklı ve markanızın yararına ilerlemesi için yapmanız gereken tek şey uzman desteği almak. Dijital çağ artık tamamen başladı. Savunmasız kalmayın! Siz kendinizi koruyun! Markanızın geleceğini Webolizma korusun!