Skip to content

Markanız Gelecek Hayaline Ekleniyor

Tüketiciler Markanızı Gelecek Hayaline Ekliyor

Webolizma olarak, yaşanılan bu dönemi en başından beri gözlemliyoruz. Dijital reklam ajansı olarak bu dönem bizim için epey hareketli geçiyor. Bizim çalışma prensibimiz hem marka hem tüketici hem de gündemi değerlendirerek bir perspektif oluşturmak. İçinde bulunduğumuz bu özel dönemde, hali hazırda markalarımız için gündeme özel dijital pazarlama stratejileri geliştiriyoruz. Aynı zamanda bir an evvel e-ticarete adım atmak isteyen üreticilerden ya da hizmetini tamamen online platformlara taşımak isteyen uzmanlardan yoğun talepler alıyoruz. 

#Evdekal Sürecinde Tüketici Hassasiyeti 

#Evdekal Sürecinde Tüketici Hassasiyeti 
#Evdekal Sürecinde Tüketici Hassasiyeti

Bizim için bir marka ile çalışmak, o markanın tüketici/kullanıcı kitlesini de iyi analiz edebilmek demek. Markalar için sayfa trafikleri ve yeni kullanıcılar inanılmaz arttı. Toplumun içinde bulunduğu bu özel sürece karşı biz hep sağduyulu kalmayı seçtik. Markalarımıza dijital pazarlama ilerleyişi sunarken krizi fırsata çevirmek üzere yönlendirmedik. Dijital reklam ajansı olarak halihazırda ilerlediğimiz stratejileri de tekrar gözden geçirerek hassasiyetle ilerledik. Sunabilecekleri fırsatları tüketicilere sunmalarını sağladık. 

Artan site trafikleri gözlemliyoruz ve kullanıcılar normal dönemden çok daha uzun internet sitelerinde kalıyorlar. Markaya dair bilgileri daha detaylı inceliyor ve daha çok mobil cihazı kullanıyorlar. Hatta internet sitenizde vermiş olduğunuz bilgileri, arama motorlarından da size dair aratmalar yaparak doğrulama ihtiyacı duyuyorlar. Eğer ürününüzü alma kararındaki oranları %50’yi aşıyorsa markanıza dair daha çok data topluyorlar. Çünkü zaman çok  

Webolizma’dan Markalar İçin Altın Değerinde Bir Bilgi 

Webolizma’dan Markalar İçin Altın Değerinde Bir Bilgi 
Webolizma’dan Markalar İçin Altın Değerinde Bir Bilgi

#Evdekal sürecinin ilk çeyreğinde bu site trafikleri bizi de şaşırttı ve heyecanlandırdı aslında. Aynı şekilde markaları da. Bu kadar trafiğin satış ile sonuçlanması ortaya çılgınca yükselen oranlar yaşatırdı. Bazı markalarımız için bu çılgın oran yaşandı. Hatta bu dönemden çok kısa bir süre önce e-ticarete adım atan bir markamız oldu. Bu girişimi size daha sonra anlatmak isteriz. İnsanlar “Hiç internetten kuruyemiş siparişi verilir mi?” derdi. Şimdi yaşanan #evdekal sürecinde tüketiciler bol bol sipariş veriyor. Evet, biz öncelikle süreci anlamaya çalıştık, gözlemledik. Şimdiye kadar benzeri yaşanmamış bu dönem, hem markalar hem de bizim için bir ilkti. Ön görüde bulunmak için zamana ihtiyaç vardı. 

Gördük ki; markalarınız için artık sitenize ziyarete gelen çok fazla “yeni kullanıcı”larınız var. Sizi keşfediyor, markaya dair bilgi topluyor, beğendiği ürünleri işaretliyor. Belki sizde var olan bir ürünü “gelecek hayaline ekliyor.” “Bu dönem geçer geçmez bu ayakkabıyı alacağım,” “Bu günler geçince hemen buraya gideceğim.” gibi…

Tüketicinize ürününüz ile hayal kurdurmak markanız için “%çok” başarı demek. Ürünlerinizi sunarken görsel ve içerik ile satın aldığında nasıl hissedeceğini hayal ettirebilmek. Bunun için yine hedef kitleniz bu dönem bolca sosyal medya mecralarında zaman geçiriyor. 

% Çok Başarılı Olmak İster Misiniz? 

% Çok Başarılı Olmak İster Misiniz? 
% Çok Başarılı Olmak İster Misiniz?

Yeni ziyaretçilerinizin bu süreç içinde ya da bu süreç bitince müşteriniz olup olmayacağı bu dönemde ilerlettiğiniz stratejilere bağlı. Yanlış kampanyalar, yanlış stratejiler ile itibar kaybedebilir ya da sağduyu ile yaklaştığınız bu dönemde sadakatli yeni müşteriler kazanabilirsiniz. Geri çekilmeniz ise tüketicilerinize varlığınızı unutturacağa benziyor. Çünkü rakipleriniz bu dönemi değerlendiriyor. Bu süreçte attığınız her adım, markanızın geleceğine yansıyacaktır.