Skip to content

Sosyal Medya Yönetim Aracı Kullanmanın Yararları

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari

İçerik oluşturmaktan ve yayınlamaktan analitik ve raporlamaya kadar, sosyal medya pazarlamacılarının her gün tamamlamaları gereken tüm işleri düşünmek oldukça zor olabilir.

Neyse ki, yardımcı olabilecek bir sürü harika sosyal medya yönetim aracı var. Bu araçlar iş akışlarınızı kolaylaştırabilir, biraz zaman kazanmanıza yardımcı olabilir ve hatta içeriğinizin doğru zamanda doğru kitleye ulaşmasını sağlayabilir.

Güçlü bir sosyal medya varlığı oluşturmak, marka bilinirliğini, web sitesi trafiğini / uygulama ziyaretçilerini, dönüşüm oranlarını ve marka bağlılığını artırmanın harika bir yoludur. Ve aynı zamanda uygun maliyetli.

Ana kategorileri şu şekilde gruplandırabilirim:

Yayınlama ve Planlama: Aylık takviminizi görselleştirebilir, gönderimi otomatikleştirebilir veya aynı pencerede kanallar arasında özelleştirebilirsiniz, birden çok profil dahil.

Birleşik Sosyal Gelen Kutusu: Hedef kitlenizle sosyal kanallarda gerçek zamanlı olarak etkileşim kurabilirsiniz.

Entegre RSS Beslemeleri: Bloglarınızı sosyal medya kanallarınızda otomatik olarak yayınlayabilirsiniz.

Sosyal İzleme: Duyguları ölçen anahtar kelimeleri ve rakipleri izleyerek markanızın itibarını izleyebilir ve hedef kitlenizi dinleyebilirsiniz.

Rakip Analizi: Rekabet avantajınızı sosyal analiz ve raporlama ile takip edip karşılaştırabilirsiniz.

Kampanya İzleme: Pazarlama stratejinizi optimize etmek ve pivotlamak için reklamlarınızı, gönderilerinizi ve web sitenizi izliyor musunuz? Kitleleri hedefleyebilirsiniz.

Özel Raporlama: Müşterilerinizin sosyal hesapları için özel raporlar oluşturabilirsiniz.

Neden Sosyal Medya Yönetim Aracı Kullanılmalı?

Sosyal-Medya-Yonetim-Araci-Kullanmanin-Yararlari_1

1. Sosyal İlişkiler ile Ayakta Kalmak

Sosyal medya, müşterilerin etkileşimde bulunmak istedikleri markalara ulaşmalarını her zamankinden daha kolay hale getirdi. İster soru sormak, ister övgüde bulunmak veya yapıcı eleştiriyi dile getirmek olsun, müşteriler artık markalara geri bildirimde bulunmak için doğrudan bir kanala sahip ve tüm avantajlardan yararlanıyor.

2. Birden Çok Sosyal Sayfayı Yönetmek

Sosyal medya araçları, tüm profillerinize ve ağlarınıza gönderilen mesajları tek bir noktada toplayarak, sürekli olarak hesaplarınızı karıştırmak için gereken zamandan ve çabadan tasarruf etmenizi sağlayabilir.

3. Müşteri İlişkilerini Yönetmek

Her müşteri benzersizdir ve onlara bu şekilde davranmak önemlidir. Hazır yanıtlardan kaçının ve her deneyimi kişiselleştirebilmeniz için etkileşimde bulunduğunuz kişiler hakkında notlar tutan ve konuşma geçmişinizi izleyen bir araç kullanın.

4. Ekip İş Birliğini Kolaylaştırmak

Paylaşılan bir gelen kutusunda çalışmanıza izin veren, birisinin o anda bir mesajla etkileşimde bulunduğunu size gösterecek ve gelen kutunuzdan temizlemek için o mesajı tamamlamanıza izin veren bir araç kullanabilmelisiniz.

5. Sosyal Sorumluluğu Artırmak

Akıllı bir sosyal medya yönetim platformu, ek katmanlar ve izinler sağlayarak markanızın riskini azaltabilir, böylece yalnızca güvenilir çalışanlar profillerinize mesaj gönderebilir.

6. Alakalı Anahtar Kelimeleri İzlemek

Marka İfadeleri: Pek çok kişi markanızdan veya ürün tekliflerinizden doğrudan bahsedecek, ancak @ veya # işaretlerini unutabilirler.

Markaya Bağlı Terimler: Satın alma niyetini göstermiş ancak markanızdan veya ürününüzden bahsetmemiş olabilecek müşterileri bulmak için markayla bağlantılı terimleri izleyin.

Rakipler: Her şirket rekabet konusunda dikkatli olmalıdır ve sosyal izleme bu çabanın önemli bir parçasıdır. Yeni ürünler, müşteri şikayetleri veya pazarlama taktikleri hakkında bilgi toplamak için rakiplerin işleyişlerini, marka terimlerini ve temel ürün ifadelerini izleyerek başlayın.

7. Bir Sosyal Editör Takvimi Oluşturmak

Sosyal medya yönetim araçları, gönderi stratejiniz üzerinde düşünme ve içeriğinizi buna göre zamanlama yeteneği sağlar. Müşterilerinizle etkileşim kurmaya devam etmek için ayları önceden planlayın.

8. Sosyal Performansı Analiz Etmek

Geleceği planlamak için geçmişe bakmak önemlidir, böylece neyin işe yarayıp neyin yaramadığını belirleyebilirsiniz. Sosyal araçlar, pazarlama stratejinizin ilerleyişini dikte etmek için kullanabileceğiniz veriler sağlar. Verilerinize bakarken, verileri anlamlandırmaya yardımcı olması için bu soruları kullanın:

  • Sektörde hangi sosyal ağlar en iyi sonuçları verir?
  • İçeriğimle en çok hangi demografilerin etkileşim kurması muhtemel?
  • Hangi tür gönderiler sosyal medyada ilgi çekiyor?
  • Hangi anahtar kelimeler veya kelime öbekleri en çok tıklamayı alıyor?

9. Paydaşlara Raporları Göndermek

Sosyal araçlar, sunuma hazır raporları kuruluşunuzdaki ihtiyaç duyan kişilere göndermek için hızla dışa aktarmayı kolaylaştırır.

10. Sosyal Medyada Sürekli Aktif Olmak

7/24 sosyal medyanın içinde olamıyoruz. Oysa sosyal medya araçları, bilgisayarınızın başında olmasanız bile varlığınızı yönetmenize olanak tanıyan mobil uygulamalara sahiptir.

Peki profesyonel bir girişimci, bir sosyal medya yöneticisi, küçük veya orta ölçekli bir işletme, bir ajans veya bir işletme olun, işletmeniz için hangi aracın veya sosyal medya yönetim uygulamasının en iyisi olduğunu nasıl anlarsınız? 

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Sonraki yazılar:

KOBİ’ler İçin En İyi 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı

Kurumsal Şirketler İçin En İyi 10 Sosyal Medya Yönetim Aracı