Skip to content

Merhaba Dijital 2021!

Merhaba-Dijital-2021!

Bu yılla ilgili hiçbir şey normal değil. Pek çok iniş ve çıkış yaşadık ve kısıtlamalar 2021’e kadar devam edecek olsa da, 2020’yi geride bırakmaktan ve bir yeni yılı karşılamaktan mutluluk duyacağımızı düşünüyorum.

Mart ayının başından beri evden çalışıyoruz, sadece aralıklarla ofise dönüyoruz ve tuhaf olsa da, hepimiz bu yeni çalışma düzenine alıştık bile.

Aslında ben işe gidip gelmeyi sevdiğim kadar, evden çıkmayı ve gidecek bir yer bulmayı da özlüyorum!

Bu yıl ‘2020’den beklentilerimiz’ listemizdeki her şeyi tamamlayamadık belki ama en azından 2020’nin sonunu görmeyi için başardık ve 2021’i dört gözle bekliyoruz! Mesela ben 2021 ajandamı aylar önce sipariş ettim ve nihayet önümüzdeki haftadan itibaren kullanmaya başlayabileceğim için heyecanlıyım. =)

Siz de Ajandanızı Alın ve 2021 Pazarlama Planınıza Bir Adım Önde Başlayın

Dijital-2021'e-Merhaba!_1

Bahsettiğimiz gibi, 2020, işletmelerin çalışma şeklini tamamen değiştirdi, uzaktan çalışma, kitlelerin ilgisini çekme ve müşterilerle etkileşim söz konusu olduğunda yeni fikirler ortaya koyuldu. Biz “yeni normalin” yerleşmesini beklerken, şirketler bu zamandan 2021 stratejilerini uygulamak için yararlanmalı. Forbes aşağıdaki yaklaşımları öneriyor:

  • Ürün Ve Hizmetlerinizi Erken Satmaya Başlayın: Takvimin 1 Ocak 2021’e dönmesi müşteri kazanmayı garanti etmez. Yeni yıl gelmeden önce hedeflerinizi yerine getirmelisiniz. 2021 için farklı stratejilere sahip olmak harika bir fikir olsa da, pazarlama uygulamalarınız mevcut denemeleri ve hataları kapsayan bir temel üzerine inşa edilmelidir. Pazarlama kampanyalarınızı, satışlarınızı ve sosyal paylaşımlarınızı şimdi planlamaya başlarsanız, saat 2021’de gece yarısına geldiğinde, zirveye koşmaya hazır olacaksınız.

 

  • E-Ticaretten Yararlanmaya Başlayın: Diğer birçok kuruluş türü, hanesine büyük rakamlar yazarken, birçok e-ticaret işletmesi de trafikte bir akış gördü. Açıktır ki, yeni normumuzda çoğu insan, halka açık alanlar açılmaya devam ederken bile çevrimiçi olarak mal ve hizmet satın almaya devam edecek. Henüz yapmadıysanız, müşterilerinizin çevrimiçi gezinirken ürünlerinize ve hizmetlerinize kolayca erişmesini sağlamak için web sitenizde bir e-ticaret mağazası kurmanın zamanı gelmiş olabilir. Kuruluşunuzun kampanyalarında arama motoru optimizasyonunun (SEO) gücünden yararlanarak, çevrimiçi pazarlama çabalarınız sırasında hedef kitlelerinize ulaşma şansınız artar. Amacınız, satın alma deneyimini web sitenize geldiklerinde onlar için mümkün olduğunca kolaylaştırmak olmalıdır.

 

  • Doğrusal Olmayan Yolculuklardan Yararlanın: Çabalarınızı sosyal medya kampanyalarıyla sınırlamayın; Dijital pazarlama kanalları daha bilinçli hale geldikçe, müşterinin bir reklamı gördüğü ve ürünü satın almak için mağazaya gittiği durumlar olarak tanımlanan doğrusal tıklama yolları artık geçerli değil. Günümüz tüketicileri, ne aradığını ve ne zaman arama yaptığını anlayan mevcut teknolojik algoritmalar sayesinde, ihtiyaçlarına göre kişiselleştirilmiş Google arama reklamlarıyla sıklıkla karşılaşmaktadır. Verinin gücünden yararlanarak, bu tür teknoloji, müşteri düşüncelerini ve davranışlarını daha iyi ayırt edebilir ve bu da daha tatmin edici bir müşteri deneyimi sağlar. Doğrusal olmayan yolculuklar, geleneksel TV ve radyo reklamlarını sesle çalışan cihazlarda reklamların yanı sıra birleştirerek sosyal medya pazarlamasının çok ötesine geçme yeteneğine de sahiptir.

 

  • Pazarlama Otomasyonunu Dahil Edin: Önümüzdeki yıl, daha iyi kişiselleştirme ve reklam özelleştirmesi sağlayacak yeni araçlar gibi kuruluşların adapte etmesi gereken daha fazla teknolojiyi getirmeyi vaat ediyor. Uygun maliyetli, son derece stratejik ve kişiye özel mesajlaşma ile bir potansiyel müşterinin ilgi alanlarını veya eylemlerini hedefleyebileceksiniz. Pazarlama otomasyonunda yeniyseniz, işe koyulmanın zamanı gelmiş olabilir.

 

  • Google Etiket Yöneticisi’ni Kullanın: Google tarafından sunulan birçok ücretsiz pazarlama aracına aşinasınızdır ve Google Etiket Yöneticisi repertuarınıza eklenecek bir sonraki araç olacaktır. Bu araçla, geliştiricilerinizi rahatsız etmeden verilere dayalı kararlar verebilirsiniz. Etiket Yöneticisi, şirketinizin sunduğu bilgileri paylaşabileceğiniz Google Ads, Google Analytics, LinkedIn Kampanya Yöneticisi, Facebook İşletme Yöneticisi ve diğer benzer üçüncü taraf reklam platformlarıyla entegre olur.

 

  • Botlar İçin Değil, İnsanlar İçin İçerik Oluşturun: Günümüzün arama motorları bir zamanlar kesin anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini aramaya dayanıyordu, bu da web sitelerinin bu motorlara hitap etmek için hafif, okunması zor içerik ürettiği anlamına geliyordu. Artık arama motorları, yazdıklarınızdan bağlam ipuçlarını toplayacak kadar akıllıdır ve bu nedenle, anahtar kelime araştırması için harcamanız gereken zamanı da azaltan alakalı arama sonuçları sağlayabilir. Bu size yaratıcı, yenilikçi olmanız ve önemli olan web tasarımına odaklanmanız için daha fazla alan sağlar.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Sonraki yazılar:

2021’de Dijital İşletmenizi İleriye Taşıyın

2021’de Dijital Dönüşümü Şekillendirecek 10 Kritik