Skip to content

Lead Gen Markalar İçin Neden Önemlidir?

Lead-Gen-Markalar-Icin-Neden-Onemlidir

Bir kişi markanızın ürünlerine veya hizmetlerine ilgi gösterdiğinde, o kişinin ilk satın alma işlemini gerçekleştirmek için attığı adımlar doğal görünür. Siz sadece bir ihtiyacı karşılamalarına veya bir sorunu çözmelerine yardım ettiniz.
Bir kişi sunduğunuz şeyle ilgilenmediğinde, yine de onu bir satın alma işlemi yapmaya ikna etmeye çalıştığınızda, paralarını harcamaya zorlandıklarını hissedebilirler. Bu, müşterinin ürününüzü satın almaya zorlanmış gibi hissetmesine neden olabilir ve markanızın itibarına zarar verebilir.

Hedef kitlenize yalnızca müşteri adayı oluşturma yoluyla katılmak, markanızın ideal şekilde doğru müşterilerle eşleşmesini sağlayabilir. Lead gen’in diğer faydaları şunları içerir:

  • Doğru Müşterileri Hedefleyin – Şirketler kaynaklarını belirli pazarları hedeflemeye odaklayabilir, bu da paradan tasarruf sağlar ve satışları artırır (daha yüksek YG).
  • Artan Farkındalık – Potansiyel müşteri oluşturma, marka bilinirliği ve itibar da sağlayabilir. İnsanlar markanızı keşfettiklerinde, onlara ürün özellikleri ve faydaları hakkında daha fazla bilgi sağlayabileceksiniz.
  • Muhtemel Değerli Müşteri Bilgilerini Toplama Fırsatı – Potansiyel müşteri oluşturma, potansiyel müşterilerden önemli pazarlama bilgileri toplama potansiyeline sahiptir. İhtiyaçlar ve tercihler gibi müşteri bilgileri, ürününüzü veya hizmetinizi müşterilerinizin ihtiyaçlarına göre uyarlamanıza yardımcı olabilir. Şirketler bu bilgileri kayıt formları aracılığıyla edinebilir.
  • Marka Sadakati – Şirketler, benzer fikirlere sahip müşterilerden oluşan daha büyük topluluklar oluşturabilir ve bu da müşteri sadakatini artırabilir.

Çoğu pazarlama departmanı, başarılı bir lead gen kampanyası belirlerken olası satış miktarını ölçer. Satış ekipleri ise stratejinin kalitesine odaklanır. Ürününüzü satın almak için açık bir niyeti olan, bunun için mali ve araçlara sahip olan ve sizin tarafınızdan belirlenen parametreleri karşılayan potansiyel müşteriler, kaliteli liderler olarak kabul edilir.

Bir şirket müşteri adayı kalitesine odaklanırsa, bir müşteri adayını müşteriye dönüştürme şansı büyük ölçüde artar.

Daha yüksek dönüşüm oranlarına sahip olmak, kaliteli potansiyel müşterilerinize güvenle yatırım yapmanıza ve yatırım getirinizi (YG) artırmanıza olanak tanır.

Kaliteli potansiyel müşterilere odaklanmak, potansiyel olarak yeni müşteri edinme oranını artırabilir. Yüksek bir oranda yeni müşteriler edinmek, sadık bir müşteri tabanını hızla büyütmenizi sağlayacaktır. Bu aynı zamanda uzun vadede yatırım getirinizi artırabilir, çünkü müşteri tabanınızı ne kadar hızlı kurarsanız, yeni ve mevcut müşterileri o kadar çabuk yeniden hedefleyebileceksiniz.

Lead Gen İncelikleri

Olasi-Satis-Olusturma-Lead-Generation-Nedir_1

Dönüştüren E-Postalar Oluşturun

Bir pazarlama e-postasının başarılı olması için, hedef tüketicileri tıklamaya, onlarla etkileşim kurmaya ve onları dönüşüme çok yaklaştıracak uygun adımları sağlamaya ikna etmelidir. Artan dönüşüm oranları için bir e-postaya eklenmesi gereken bazı şeyler şunlardır:

  • Mükemmel bir konu başlığı
  • Mesajı güçlendirmek için uygun resimler
  • Kısa ve kolay anlaşılır yazı
  • Sosyal medyada paylaşmak için uygun bağlantılar
  • Etkileyici bir harekete geçirici mesaj

Katılım Stratejisini Uygulayın

Mantıksal olarak, lead gen için, e-posta gönderilecek kişi bilgileri olmalıdır. Bununla birlikte, kişileri posta listesine otomatik olarak eklemek yerine, potansiyel müşterilerin katılmaya karar vermesine izin verilmelidir. Bu yaklaşım, bir pazarlamacının daha iyi potansiyel müşteriler elde etmesini sağlar, çünkü müşteriler işletmeden e-posta almayı seçer. Nihai başarı için pazarlamacı şunları yapmalıdır:

  • Yan çubuklarda ve web sitesi pop-up’larında, sosyal medyadaki çeşitli yayınlarda vb. bir e-posta bağlantısı sağlayarak potansiyel müşteriye farklı şanslar ve katılma yolları sağlayın.
  • Abonelikten çıkma seçeneğini ekleyin.
  • Posta listesine katılmanın getirdiği avantajları açıkça belirterek bir müşterinin neden kaydolması gerektiğine dair makul nedenler sunun.

Anlamlı İçerik Gönderin

Kuşkusuz, insanlar ilginç veya eğitim materyali, indirimler veya indirmeler gibi değerli teklifler içeren e-postalar istiyor. Bir pazarlamacı, bir teklifi değerli kılmak için şunları yapabilir:

  • Yüksek miktardaki teklifler yerine kaliteye önem verin.
  • Hedef kitleyi yeterince anlamak için pazarı iyice araştırın.
  • Hedef tüketicileri segmentlere ayırın ve her bir segmente hitap eden seçilmiş teklifler gönderin.

Potansiyel Müşterileri Besleyin

Potansiyel müşterileri beslemek için, bir pazarlamacı, satın alma sürecinin farklı aşamalarında farklı müşteri segmentlerine farklı içerik gönderebilir. Potansiyel müşteriler şu şekilde yetiştirilebilir:

  • Satın alma sürecinin çeşitli aşamalarında tüketicileri hedeflemek için özelleştirilmiş e-postalar göndermek
  • Farkındalık aşamasında (satış hunisinin en üstünde) tüketicilere marka bilinirliğini artıran içerik göndermek
  • Düşünme veya karar aşamasındakiler – dönüşüm hunisinin alt kısmındaki bireylerin dönüşümü ile ilgili içeriği göndermek

E-Postaya Bir Eylem Çağrısı Ekleyin

Pazarlamacı, indirilebilir veya sunacak başka değerli içeriğe sahipse bir CTA ekleyebilir. Bu teklifler genellikle müşterilerden gelen belirli bilgiler karşılığında sağlanacak kadar ilgilidir. İşte iyi bir CTA’nın bazı nitelikleri:

  • Açık bir değer önerisi var.
  • E-postadaki geri kalan içeriğin arasından sıyrılır.
  • Okuyucuları harekete geçmeye teşvik eden eyleme geçirilebilir bazı sözcükler kullanır: Hemen Başvur, Şimdi Oku, Katıl, Hızlı İndir vb.

Paylaşmak İçin Araçlar Sağlayın

Bir markaya uygun olan iyi içeriğin genellikle arkadaşlar arasında paylaşıldığını görmek, bu süreci kolaylaştırmak için şunları yapmak gerekir:

  • E-postada “Arkadaşlara Yönlendir” bağlantısı sağlamak (Tüm içerik parçalarında ve e-postada sosyal medya paylaşım düğmeleri dahil.)

Başarılı Bir Olası Satış Oluşturmak İçin Her Pazarlamacının Yapması Gerekenler

  1. Lead genaration stratejinizi güçlendirin. E-posta yoluyla potansiyel müşterileri yakalamanın yeni ve etkili yollarını bulun. Potansiyel müşterileri yakalamak için değerli promosyonlar ve reklamlar sunulabilir.
  2. Uygun mıknatıslar kullanın. İşte bazı mıknatıs örnekleri: web seminerleri, ücretsiz denemeler, e-kitaplar, teknik incelemeler, bonus geziler, uzmanlarla röportajlar, eğitim videoları.
  3. Açılış sayfalarında etkili dönüştürme teknikleri kullanın. Birincisi, tıklama açılış sayfalarından ve bunlarda CTA’lardan yararlanın. Dahası, tüm gereksiz bilgileri dışarıda bırakın ve dönüşümü artıran içeriği ortaya çıkarmaya odaklanın.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

Olası Satış Oluşturma: Lead Generation Nedir?

Dijital Pazarlamada Lead Gen