Skip to content

Küçük İşletmelerin Trafiğini Arttırma

Küçük İşletmelerin Trafiğini Arttırma

Küçük işletmelerin web sitesi trafiğini artıracak çözümleri sıraladığımız yazı dizimizin üçüncü ve son bölümüyle sizlerleyiz.

İzin Bazlı E-mail Marketing

Müşterilerin %77’si yeniliklerden e-mail ile haberdar olmayı tercih ettiğini söylüyor. E-mail üyeliği oluşturan müşterilerin diğer potansiyel müşterilerle mail içeriğini paylaşma ihtimal 3 kat daha fazla.

Web sitenize e-mail üzerinden nasıl trafik çekebilirsiniz?

Liste Oluşturun

Bir liste oluşturabilmek için müşterilere sunabileceğiniz değerli bir içeriğiniz olması gerekir. İyi bir liste oluşturabilmek için:

– Bir yarışma/çekilişi kazanma şansı

– Özel bir rapor

– İnsanların sahip olmak isteyeceği bir e-kitap

– Online bir anket ya da teste yönlendiren bir link

– İndirilebilir bir app

– Markaya olan sadakat için özel bir indirim kuponu

Listenizi Segmentlere Ayırın

Listeniz oluştuktan sonra bölümlere ayırmaya başlayın. Böylece en ilgili kişilere uygun içerikleri gönderebilirsiniz.

Web sitenizde üyeliklerde ülke ya da şehir olarak sorgulama yapıyorsanız listenizi bölümlerken de bu şekilde çalışabilirsiniz.

Bunun dışında yaşa, mesleğe, ilgi alanlarına göre de bölümleme yapabilirsiniz. Yaptığınız bölümlemelerle çalışırken bir yandan süreci takip ederek analiz edin.

Sosyal Medya Fenomenleri

Web sitenizin trafiğini mi yükseltmek istiyorsunuz? Bir sosyal medya fenomeni ile çalışın. Sosyal medya fenomenleri hali hazırda takipçiye ve büyük kitleleri etkileme gücüne sahipler. Genellikle takipçileriyle onların ilgisini çekebilecek önerilerini paylaşıyorlar.

Bir ünlüyle çalışmak yerine yerel kitleleri etkileyebilen biriyle çalışmayı tercih etmelisiniz.

Hizmet sağladığınız alanda bilirkişi, yerel bir ünlü, ya da sektörünüzde kar amacı gütmeyen ancak kitlelere etki edebilen biriyle anlaşabilirsiniz.

SEO

SEO, web site trafiğinizi arttırmanın en iyi yoludur. Bu uygulama ile arama motorunda görünürlüğünüz artacak böylece uzun vadede marka bilinirliğinizi artırmış olacaksınız. Ancak diğer yöntemlerle karşılaştırdığımızda en hızlı etki eden seçenek değildir.

SEO yapmayı düşünüyorsanız bilmeniz gerekenler:

Eğer SEO’ya uygun bir web siteniz yoksa bu işe girmemelisiniz.

Eğer web sitenize yeni ziyaretçiler çekmeyi ve ziyaretçilerin değerli eylemlerde bulunmasını amaçlıyorsanız sitenizin öncelikle siteniz SEO uyumlu olmalıdır. Ziyaretçi sitede istediği şeyleri kolayca bulmalı, sitenin güvenli olduğundan emin olmalıdır. Kısaca web siteniz kullanıcı dostu olmalıdır

SEO için iyi bir araştırma şarttır. Araştırma yapmadan optimizasyon işlemini yapmak imkansızdır. Tahmin yürüterek insanların neye tıklayacağını belirleyemezsiniz. Rakiplerinizin neler yaptığını ve insanların size benzer siteleri bulmak için neler yaptığını öğrenmelisiniz.

SEO sağlam bir ön çalışma süreci gerektirir

İyi bir SEO çalışması zaman alır. İstenen SEO sonuçlarını yani arama motorunda görünürlüğü elde etmek 3-9 ay arasında zaman alabilir.

İyi bir sonuç elde ettikten sonra yapmanız gerekenler ise şöyledir:

– Google algoritmalarında değişiklikler olabilir. Web sitenizi her değişiklikte güncellemeniz gerekir.

– Sürekli olarak taze içerikler üretmelisiniz.

– Kullanıcıların sitede nasıl zaman geçirdiklerini analiz ederek daha kullanıcı dostu düzenlemeler yapmalısınız.

– Rakiplerinizin hamlelerini takip etmelisiniz.

Bu kullanışlı teknikler hedefinize ulaşmanızı sağlayacaktır. Bütçenizi ayarlamayı ve Analytics verilerini kullanarak kampanyanızı tüm süreçte takip etmeyi unutmayın…