Skip to content

İyi Bir İçerik Yazarının İşletmenize Faydaları

Iyi-Bir-Icerik-Yazarinin-Isletmenize-Faydalari

Web Sitesi Ziyaretçilerinin Dikkatini Çekin

Pek çok kişi “Bir kitabı kapağına göre yargılama” sözüne aşina olsa da, çoğu kişi yardım edemez ama bunu vasat bir kitap kapağına veya bu durumda web sitesine bakarken yapar. Potansiyel müşteriler, daha bilgili göründükleri için etkileyici bir web sitesine sahip bir şirketle iş yaparken kendilerini daha rahat hissederler. Bol web ve blog içeriğine sahip web sitelerinin izleyiciler tarafından ciddiye alınma şansı daha yüksektir. Yeni içerik olmadan Google, web sitenizi arka plana atabilir ve bu da potansiyel müşterilerin onu aramalarda görme şansını düşürür.

Başarılı bir içerik yazarı web sitenizi arama motorları için optimize ederken daha benzersiz ve ilgi çekici hale getirecektir. Bir okuyucunun sitenize bir kez gelmesini sağlamak harikadır, ancak sitenizi tekrar tekrar ziyaret etmelerini sağlamak potansiyel müşteriler oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Web Sitesi İçeriğinizi Koruyun ve Güncelleyin

Günümüz dünyasında, web siteleri birkaç tıklamayla güncellenebilir. Bir şirketin web sitesinde güncel olmayan bilgilerin bulunması, web sitesi ziyaretçilerini hayal kırıklığına uğratır. Yeni ürünler, etkinlikler, bilgiler ve şirketiniz veya sektörünüz hakkında haber değeri olan her şey hakkında bilgi almak için sitenize gelirler. Bir içerik yazarıyla çalışırsanız bunların tümü güncel kalabilir.

Pek çok web sitesi, web sitelerindeki içeriği bir strateji olmadan değiştirir. Bir web sitesi içerik yazarı ise, web sitesinde bulunan bilgileri belirli bir düzen ve takvimde ekleyebilir ve iyileştirebilir, bu da aramalarda görünme olasılığını çok daha yüksek hale getirir. Deneyimli bir web sitesi içerik yazarı, sayfalarınızı taze tutacak ve web sitenizin arama motorlarında üst sırada yer almasına yardımcı olacak bir strateji geliştirmenize yardımcı olabilir.

Benzersiz Bir Stil Yaratın

Icerik-Yazari-Olabilmenin-Temel-Kosullari_3

Web sitenizin içeriğini bir kişinin yazması, her sayfaya tutarlı bir ses verecektir. Bu, web sitenizi ziyaret eden kişiler için iyi bir UX deneyimi sağlar. Ayrıca, tek bir yazarın şirketinize, misyonuna ve değerlerine aşina olması tüm içeriğinizi daha güçlü ve daha etkili hale getirecektir.

Daha Fazla Satış Elde Edin

Alakalı, güvenilir ve değerli içeriğe sahip olmak, potansiyel müşterilere şirketinizin uzmanlığını gösterir. Bu, müşterilerin güvenini kazanmanıza yardımcı olur. Potansiyel bir müşteri web sitenizdeki bilgilere güvenebileceğini öğrendiğinde, size güvenebileceklerini ve tavsiyelerinize güvenebileceklerini de öğrenirler. Profesyonel bir metin yazarını işe almak, web sitenizin uzmanlığınızı ve markanızı ziyaretçilerin sizinle çalışmak isteyecek şekillerde göstermesini sağlayabilir.

Zamandan Tasarruf Edin

Büyüyen bir şirket olarak, muhtemelen yazmaya aşina olan bazı çalışanlarınız olacak. Onlardan web siteniz için bazı içerik yazımları geliştirmelerini istemek harika bir fikir gibi görünebilir ve ne yaptıklarını biliyorlarsa bu kötü bir fikirdir. Deneyimsiz bir yazarla içerik yazmak, hiç yazmamaktan da kötüdür. Bir yazar ne kadar çok düzenleme yapmak zorunda kalırsa, basit bir içerik parçası için bile o kadar çok zaman harcar. Profesyonel içerik yazarları, müşterilerinin neye ihtiyacı olduğunu bilir ve bunu sunmadan önce gün ışığını yakmazlar.

İçerik Yazarları Google Hakkında Her Şeyi Bilir

Icerik-Yazari-Olabilmenin-Temel-Kosullari_5

Bir çalışanınız harika bir parça yazdı, peki ama şimdi ne olacak? Bu soru için endişelenmenize gerek kalmaması, işletme sahiplerinin yazma ihtiyaçları için profesyonel içerik yazarları işe almaya yönelmesinin birçok nedeninden biridir. Bir içerik yazma şirketi, web sitesi görüntülemelerini ve satışlarını artırmaya yardımcı olabilecek Google’ı nasıl kullanacağını bilecektir.

Şirketinizin SEO yazımına, bloglara, ürün açıklamalarına veya web sayfalarına ihtiyacı olsun, içerik yazma hizmetleri hedef kitlelerinize verimli bir şekilde ulaşabilir.

İçerik Yazarları İşletmenizi İnternet’te Nasıl Satacağınızı Biliyor

İçerik yazma hizmetlerinin temel amacı, olabildiğince çok web sitesi görünümü elde etmektir. Bunun nedeni, birçok işletmenin halka çevrimiçi hizmetler sunması veya sadece marka farkındalığını artırmak istemesidir. Çoğu zaman, şirketiniz için içeriğe ihtiyacınız varsa, bunun nedeni sitenizin günlük olarak karşılaştığı trafik hacmini artırmaya çalışmanızdır. İçerik yazarları, hangi makalelerin ve blogların okuyucuların ilgisini çekeceğini bilirler, bu yüzden hizmetleri bu kadar gereklidir.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

İçerik Yazarı Olabilmenin Temel Koşulları

Yeni Başlayanlar İçin İyi İçerik Yazma İpuçları