Skip to content

Instagram’dan Yeni Özellikler Geliyor

Instagram’dan Yeni Özellikler Geliyor
  • Instagram, mobil uygulamasında yeni bir özellik test ediyor ve seçili kullanıcılar için bu özelliğini kullanıma açtı.

Instagram’ın test aşamasında olduğu ve kısa süre sonra bütün kullanıcılara sunacağı bu yeni özellikle uygulama kullanıcıları artık “Direkt Mesaj” kutusunda konuştukları insanların uygulama içerisinde bulunma durumunu takip edebilecek. Hatta bu durum kullanıcılar sizin hesabınızı takip etmiyorsa bile geçerli olacak!

WhatsApp uygulamasındaki “Son Görülme” ve Facebook’daki “Şu an aktif” bildirimlerine çok benzer bir şekilde oluşturulan bu özellik uygulama içerisinde “Direkt Mesaj” kutusunda kişi profillerinin altında bildirim şeklinde görüntülenecek. Bu özellik “Şu an aktif”, “Bugün aktif”, “24 dakika önce aktifti” ve “1 saat önce aktifti” gibi örneklerle kullanıcıların uygulama içerisindeki hareketini diğer insanlara gösterecek.

Bu özellik nasıl kapatılır diye sorarsanız görselde gördüğünüz gibi “Ayarlar” sekmesine girip “Hareket Durumunu Göster” seçeneğini değiştirebilirsiniz.

Instagram’dan Yeni Özellikler Geliyor

Ağırlıklı olarak fotoğraf ve video odaklı bir paylaşım uygulaması olan Instagram getirdiği bu yeni özellik ile kullanıcıların sohbet etkileşimlerini de öne çıkartmayı planlıyor gibi görünüyor.

  • Sadece metinden oluşan hikayeler geliyor.

Instagram yukarıda bahsettiğimiz özelliğe ek olarak mobil uygulamasında başka bir özelliği daha test ediyor. Bu özellik ise; sadece fotoğraf, video, boomerang vb. gibi görsel hikayelerin yayınlanmasına imkan tanıyan Instagram’ın artık sadece metinlerden oluşan hikaye türlerini de kullanıma açacak olması. Bu sayede kullanıcılar artık sadece metinlerden oluşan hikayeler de paylaşabilecek.

Paylaşılacak olan bu “sadece-metin hikaye özelliği”nde farklı yazı karakteri seçeneği, farklı arka plan görselleri ve hatta farklı filtreler bile uygulanabilecek.

Güncelde kullanıcılar hikayelerinde metin paylaşmak istediklerinde bir arka plan görseli çekip üzerine metin yazabiliyor. Ama bu yeni özellik ile birlikte Instagram tarafından uygulama içerisinde hazır olarak bulunan arka plan ve yazı karakteri gibi özelliklerle artık insanların metin hikaye paylaşmaları çok daha kolay olacak!

  • Ekran görüntüsü alırken bir kere daha düşünün.

Instagram’ın getireceği bir diğer özellik ise güvenlik üzerine. Yukarıda bahsettiğimiz özellikler gibi bu yeni özellik de birçok Instagram kullanıcısını yakından ilgilendiriyor. Bu test edilen özellikle birlikte artık bir kullanıcı hikayenizin ekran görüntüsünü alırsa size bildirim gelecek. Şu an Instagram kullanıcılarını, ekran görüntüsü alınan fotoğraf ve videolar sadece Instagram Direkt Mesajlar üzerinden gönderildiğinde bilgilendiriyor. Getirilecek olan bu yeni özellik ile birlikte artık bildirim uyarısı tüm kitleye açık olan hikayeler için de geçerli olacak.

Sizinle paylaştığımız bu üç yeni özellikten ilki şu an bazı cihazlarda kullanıma açılmış ve insanlar tarafından konuşuluyor. Diğer iki özellik ise şu an test aşamasında ve doğrulanırsa kısa sürede Instagram kullanıcıları için kullanıma açılacak. Instagram’ın her geçen gün kendisine kattığı bu özellikler uygulamanın ilk çıktığı zamandan itibaren ne kadar geliştiğini ve farklı konseptleri kullanıcılarının hizmetine sunduğunu bize gösteriyor.