Skip to content

Instagram Online Alışveriş Nedir?

Instagram Online Alışveriş Nedir?

Markaların Instagram Online Alışveriş Raporu Sonuçları: +%1416 Trafik ve +%20 Gelir!

Instagram, yıllardır görsel anlatım için fiilen etkili bir platform olmuştur.
Tüketiciler ve markalar tarafından, yaratıcılarının hayatlarına ve yaşam tarzlarına toplu olarak hizmet eden güzel fotoğrafçılık ve videografiye olan benzersiz odağıyla övgüler almaktadır.

Instagram artık çevrimiçi ve uygulama içi alışverişi destekliyor. Ama bu daha önce uygulamada mevcut olan alışveriş seçeneğiyle karıştırılmamalıdır. Instagram’da satış yapan hesaplar oldukça uzun zamandır var. Ama sorun, insanların görüntüyü tıklayıp beğendikleri o ürünü satın alamamasıydı. İşletmeler görüntüdeki her bir öğeyi web sitesindeki ürün adına göre doğru listelemek zorunda kalıyorlardı. Hele ki bir görüntüde çok sayıda ürün varsa, bu oldukça büyük bir sorundu!

Örneğin, bir müşteri platformda beğendiği bir öğeyi görürse, ancak öğeyi satın alma ya da sitenize link verme şansı yoksa bu satışı kaybetme riskiyle karşı karşıya kalırsınız.

Ayrıca, kullanıcılar biyografideki bağlantıyı tıklamak, web sitesinde ürünü aramak ve ardından satın almak külfetine katlanıyordu. Bu işlem çok karmaşıktı ve çoğu kullanıcı satın alma işlemini tamamlamadan vazgeçiyordu.

Artık insanları biyografinizdeki bağlantıya yönlendirmek zorunda değilsiniz.
Instagram online alışveriş zamanı!

Yeni özellik, ürünlerinizi resimlerde etiketlemenizi sağlar ve ardından kullanıcılar resimdeki ürünü tıklayabilir ve doğrudan satın alabilecekleri ürün sayfasına yönlendirilebilir.

Mart ayında, Big Commerce tüccarları, özellikle e-ticaret markaları için özel olarak geliştirilen Instagram’daki yeni ürün etiketleme yeteneklerine erişen ve platformdaki ürün keşfini önemli ölçüde artıran ilk firmalardan biri oldu.

Instagram online alışveriş denilen bu yenilik sayesinde anlaşılabilir gönderilerle müşteriler, Instagram uygulamasını bırakmak zorunda kalmadan tek bir tıklama ile ilgili bilgileri – ürün açıklamaları ve fiyatlandırma gibi – hızlı şekilde görebilme yeteneğiyle, sevdikleri markalarla bağlantı kurma fırsatını daha da artırıyor.

Ek olarak, satın alınacak bir öge olduğunda, alışveriş yapabileceğiniz yazılar otomatik olarak web sitenizdeki ilgili ürün sayfalarına bağlantılar sağlar, böylece müşteriler hızlı bir şekilde sepete ekleyebilir, satın alabilir veya kataloğunuzun geri kalanına göz atabilir.

“Hikayelerde” Instagram Online Alışveriş

“Hikayelerde” Instagram Online Alışveriş
“Hikayelerde” Instagram Online Alışveriş

Instagram’a göre, tüketiciler, artık günlük olarak hikayeleri kullanan 300 milyondan fazla hesapla görsel olarak iletişim kurmanın ve bağlantı kurmanın yeni bir yolu olarak Instagram hikayelerini hızla benimsiyorlar.

Son zamanlarda yapılan bir ankette insanlar, ilgi duydukları markaları yakından tanımak, beğendikleri ürünleri görmek ve kendileriyle alakalı yeni ürünler hakkında bilgi edinmek için sıklıkla hikayelerini izlediklerini söylediler. En çok görüntülenen hikayelerin üçte biri işletmelere ait. İngiltere ve ABD’de ankete katılan her 3 kişiden 1’i, Instagram hikayelerde gördükten sonra bir marka veya ürünle daha fazla ilgilendiklerini söylüyor.

İnsanlar işletmeler tarafından üretilen öykülerle oldukça meşguller ve ürün etiketleri, uygulama dışına çıkmadan birden fazla üründe bilgiye hızlı erişim sağlayarak alışverişi kolaylaştırıyor.
Hikayeler aktivitesindeki bu yükselişi hesaba katmak ve markaların ve tüketicilerin uzun vadeli ilişkiler kurmalarını kolaylaştırmak için Instagram hikayelerde de alışverişe başlıyor.
Böylece insanlar alışveriş simgesine sahip etiketleri gördüklerinde, ürün ayrıntıları sayfasında daha fazla bilgi görmek için ögeye dokunabilir ve işletmelerin web sitesine gidebilirler.

Şu anda Facebook, Instagram’da alışverişi, Gizlilik Politikasına uygun belirli ürün kategorilerinde fiziksel ürün satan satıcılarla sınırlandırıyor.
Bugün, Instagram’da alışveriş yapmak aşağıdaki ülkelerde bulunan çevrimiçi mağazalarda kullanılabilir:

Avustralya, Brezilya, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, İspanya, Birleşik Krallık, Amerika Birleşik Devletleri, İsveç, Hollanda, Arjantin, Meksika, Yeni Zelanda, İsviçre, Porto Riko, İrlanda, Güney Afrika, Belçika, Avusturya, Peru, Uruguay, Paraguay, Malta, Ekvador, Panama, Portekiz, Polonya, Yunanistan, Kıbrıs, Danimarka, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Norveç, Macaristan, Bulgaristan, Hırvatistan, Finlandiya, Letonya, Litvanya, Slovenya, Lüksemburg, Dominik Cumhuriyeti, Belize.

Neden Instagram Online Alışveriş Bu Kadar Önemli?

Neden Instagram Online Alışveriş Bu Kadar Önemli?
Neden Instagram Online Alışveriş Bu Kadar Önemli?
  • 800M – Aylık aktif Instagram kullanıcısı sayısı.
  • 500M – Günlük aktif Instagram kullanıcısı sayısı.
  • 5X – ABD’deki genel sosyal ağ kullanımına kıyasla Instagram büyüme oranı. (Kaynak: Inc. )
  • %25 – Instagram kullanıcılarının ortalama internet kullanıcılarından daha fazla gelir elde ettiği anlamına gelir.
  • 5M – Aktif Instagram iş profili sayısı. (Kaynak: Facebook)
  • %60 – Instagram’da yeni ürünler bulduğunu söyleyenlerin yüzdesi. (Kaynak: Instagram)
  • %70 – Instagram’da bir işletmeyi takip eden kullanıcıların yüzdesi. (Kaynak: Instagram)
  • %75 – Bir iş ilanını gördükten sonra harekete geçen kullanıcıların yüzdesi. (Kaynak: Instagram)
  • 500.000 – Instagram reklam veren sayısı. (Kaynak: Facebook )
  • 150M – Lansmandan sadece 5 ay sonra günlük aktif Instagram hikaye kullanıcısı sayısı. (Kaynak: Instagram)
  • %33 – Ticari hesaplardan gelen en çok izlenen Instagram hikayelerinin yüzdesi. (Kaynak: Instagram)
  • %36 – B2B markalarının %13’üyle karşılaştırıldığında, Instagram’ı sosyal medya pazarlamacılığının “çok önemli” veya “kritik” olarak değerlendirdiği B2C markalarının yüzdesi. (Kaynak: Inc.)

Instagram Online Alışveriş Kurulum

1. Telefonunuzdaki Instagram uygulamanızın güncellendiğinden emin olun.

Telefon ayarlarınıza gidin ve değilse uygulamayı güncelleyin. Instagram alışveriş etiketi görmüyorsanız, bunun nedeni telefonunuzdaki uygulamanızın güncellenmemesidir.

2. Ürün kataloğunuzun Facebook Mağazası ile senkronize edildiğinden emin olun.

Instagram, Facebook ürün feed’inizi çeker – ve BigCommerce Kanal Yöneticisi’ni kullanarak mağazanızı Facebook’a bağlayabilirsiniz.

3. Instagram işletme profilinizdeki seçenekler sekmesini tıklayın, ürünlere gidin ve tıklayın.

Daha sonra sizi ürünle tanıştıran bir dizi ekrandan geçirileceksiniz.

4. Instagram hesabınızı, Facebook hesabınızla doğrulayın.

Ürün sizi hemen bir sonraki adıma götürür.
Instagram alışveriş için Instagram ile senkronize etmek istediğiniz ürün kataloğunu seçin.

5. Ürün fotoğrafınızı yükleyin.

Artık kurduğunuza göre, normalde yaptığınız gibi bir fotoğraf yükleyin.
Ardından, resim yazısı sayfasında, artık insanları ve ürünlerini etiketleme seçeneklerine sahipsiniz.

6. Ürünlerinizi etiketleyin.

Ürünleri etiketlemek için, bir ürünü etiketlemiş olduğunuz şekilde etiketlemek için “ürünleri etiketleyin” seçeneğini seçin ve fotoğrafa dokunun.
Arama çubuğuna, fotoğraftaki ürünün adını yazın. Etiketlediğiniz ürünü seçin ve ardından fotoğraftaki etiketi doğru noktaya taşıyın.
Instagram, fotoğraftan sitenize bir bağlantı da dahil olmak üzere, tüm ürün katalog bilgilerini Facebook’tan alacaktır.
Bu sizin için işe yaramazsa, tekrar 2. adıma geri dönün. Fotoğraf başına en fazla 5 ürün etiketi ekleyebilirsiniz.

7. Görülebilir etiketli ürünlerinizle içeriğiniz yayında!

Artık Instagram online alışveriş avantajlarından faydalanmanın tam zamanı!

Instagram online alışveriş özelliği sayesinde Instagram trafiğini %1416 artıran Natori Şirketi başarısını: “Instagram’daki yeni alışveriş özelliklerini kullanmaya başladığımız birkaç hafta içinde, kanaldan elde edilen gelirde %100’lük bir artış ve Instagram web sitemize yönlendiren trafikte %1416’lık büyük bir artış gördük. Instagram, bir marka oluşturmamıza yardım etmede önemli bir rol oynadı ve yeni alışveriş özelliklerinin ürünlerimizi, oluşturduğumuz topluma otantik hissettirecek şekilde kolayca sergilememize izin vermesini seviyoruz.” diyerek açıklıyor.

İşletmeler, hikayelerden alışveriş yapmayı nasıl düşünmeli?

İşletmeler, hikayelerden alışveriş yapmayı nasıl düşünmeli?
İşletmeler, hikayelerden alışveriş yapmayı nasıl düşünmeli?

Hem feed hem de hikayeler, işletmelerin müşterilere ulaşması için harika yerlerdir ve Instagram, insanların Instagram’da gördükten sonra bir marka veya ürünle daha fazla ilgilendiğini bilir.
Genel olarak, hem özellikleri hem de işlevleri kullanmalısınız. İnsanlar, sahne içeriğinin arkasını görmek veya beğenebilecekleri ürünleri içeriden incelemek istediklerinde Instagram hikayelerine giderler.

Instagram online alışveriş için video özelliğini getirecek mi?

Şu an Instagram’da bu özellik için bir plan yok.

Instagram online alışveriş etiketlerini kimler görebilir?

Global olarak tüm tüketiciler alışveriş etiketlerini görebilir ve bunlarla etkileşime girebilir.

Instagram Online Alışverişte Başarıyı Yakalamak için Hızlı İpuçları:

  • Orijinal fotoğraflar yayınlayın: Çok mükemmel görünen bir fotoğraf başarı getirmez.
  • Müşterilerinizi gösterin: Kullanıcılarınızdan gelen içerikleri paketleme yoluyla feed’inizde kullanın ve diğer müşterilerinizi teşvik edin.
  • Başkalarıyla ortak olun: Hedef kitlenizi geliştirmek için tamamlayıcı markalarla ortak olun.
  • Her şeyi satış için yapmayın: Instagram kullanıcılarının bir işletmeyi takip etmek için kişisel nedenlere de ihtiyaçları var; örneğin özel günlerde günün anlam ve önemine göre paylaşımlar yapın.
  • Takipçilerinizi büyütmek için hashtag kullanın.
  • Bağlantı kurun: Sizi ifade eden bir tarz bulun ve sık sık (günde 3 ile 5 kez arasında) yayına çıkın.

Instagram Online Alışveriş ile;

  • Alışveriş yapanların ürünlerinizi doğrudan Instagram postlarınızdan ve hikayelerinizden keşfetmesine, alışveriş yapmasına ve satın almasına izin verin.
  • Markanızı ve ürünlerinizi sergileyin.
  • Ürünlerinizi Instagram’da 500 milyon trend arayan müşterinin önüne getirin.
  • Sorunsuz bir alışveriş deneyimi sunun.
  • Ürünün keşfedilmesinden kullanıma alınmasına kadar tutarlı bir uygulama içi alışveriş deneyimi sağlayın.
  • Tek bir envanterden satın.
  • Çevrimiçi mağaza, sosyal medya ve çevrimiçi pazarlar dahil, sattığınız tüm yerlerde senkronize kalan bir ürün envanteri kullanın.
  • Müşterilerinizin olduğu yerde olun.
  • Yeni ürünler bulmayı ve keşfetmeyi seven dünyanın her yerindeki müşterilerle bağlantı kurun.
  • Yeni müşterilere ve sadık müşterilere ilham verin.
  • Mesaj ve hashtaglerle marka ve ürün bilincini büyütün.
  • Herhangi bir Instagram gönderisini veya hikayesini bir alışveriş deneyimi haline getirin.
  • Alışveriş yapanların doğrudan Instagram’dan alışveriş yapmasına ve satın almasına izin verin. Hikayelerinizden herhangi birine ürün etiketleri ekleyin veya ürünlerinizi postlara etiketleyin.
  • Alışveriş gönderilerinin ilgi alanlarına ve tarzlarına göre kullanıcılar için kişiselleştirildiği ‘keşfet’te alışveriş kanalında ürünlerinizin görünmesini sağlayın.
  • Daha keşfedilebilir olun!

Sevgiler!