Skip to content

Hedefe Uygun Ücret Ödemek; Google Ads Teklif Stratejileri

google reklamlar stratejileri

Google Ads üzerinde reklam verirken, birçok kampanya türü için farklı teklif stratejileri tercih edebilirsiniz. Reklam çalışmalarından en iyi verimi alabilmek açısından teklif stratejileri kampanya kurulumlarında ve optimizasyon sürecinde önemli bir yer tutar. Peki Google Ads teklif stratejileri nasıl çalışır? Hangi teklif stratejileri, hangi amaçlara hizmet etmektedir?

Reklam verirken mümkün olduğunca kontrolü elimizde tutmak ve hedeflerimize uygun olan adımları atmak istiyoruz. Fakat bu noktada kontrol edilmesi gereken çok fazla metrik ve detayla karşılaşabiliriz. Google Ads, farklı kampanya türlerine uyarlamış olduğu birçok teklif stratejisi ile mümkün olan en verimli yolu kullanarak, reklam verenlerin hedeflerine ulaşmasına imkan tanır.

Google Ads Teklif Stratejileri

Hedeflerinize ulaşmanızı kolaylaştıracak Google Ads teklif stratejilerini daha yakından tanıyalım.

Manuel TBM: Bu strateji sayesinde maksimum tıklama başına maliyetlerinizi istekleriniz doğrultusunda yönetebilirsiniz. Kampayanızda var olan her reklam grubu, anahtar kelime ya da yerleşim için birbirinden farklı olarak maksimum ödemek istediğiniz tutarı kendiniz belirleyebilirsiniz. Belirli anahtar kelimelerin veya yerleşimlerin daha kârlı olduğunu düşünüyorsanız manuel teklif vermeyi kullanarak bu anahtar kelimelere ya da yerleşimlere reklam bütçenizin daha büyük bir kısmını ayırabilirsiniz. Vermiş olduğunuz teklif tutarına göre açık artırmaya girersiniz ve sıralamanız belirlenir.

Geliştirilmiş TBM: Bu teklif stratejisinde, Google Ads elde ettiğiniz dönüşümleri artırmak amacıyla, vermiş olduğunuz manuel teklif tutar sınırı dahilinde otomatik olarak teklif verecektir. Manuel TBM stratejisi ile beraber isteğe bağlı olarak kullanılabilir.

Tıklama Sayısını En Üst Düzeye Çıkarma: Bu otomatik teklif stratejisi, günlük bütçeniz dahilinde en yüksek tıklama sayısını elde etmenizi sağlar. Site trafiğine önem veriyorsanız veya kampanya kurgunuz mümkün olduğunca fazla tıklama elde etmeye yönelik ise bu teklif stratejisiyle bu hedefleri rahatlıkla gerçekleştirebilirsiniz. İsteğe bağlı olarak bir tıklama başına ödenebilecek maksimum ücreti kendiniz sınırlandırabilirsiniz.

Dönüşümleri Artırma: Elde ettiğiniz dönüşümleri artırmak istiyor fakat herhangi bir Hedef EBM tutarı gözetmeksizin bütçenizi tamamen kullanmak istiyorsanız bu stratejiyi kullanabilirsiniz. Belirlediğiniz günlük bütçe dahilinde mümkün olan en yüksek dönüşüm sayısını elde etmek için teklifleri otomatik olarak belirler.

Dönüşüm Değerini En Üst Düzeye Çıkarma: Dönüşüm değerine yönelik optimizasyon yaparken, bir Hedef ROAS değeri belirlemeden bütçenizin tamamını kullanarak en yüksek dönüşüm değerini elde etmek istiyorsanız kullanabilirsiniz. Bu teklif stratejisi makine öğrenimine dayalı olarak teklif tutarını otomatik belirleyecektir.

Hedef EBM: Belirlediğiniz ortalama işlem başı maliyete odaklanarak, olabildiğince çok sayıda dönüşüm elde etmeye çalışan bir otomatik teklif stratejisidir. Bir kullanıcı, ürün veya hizmete yönelik Google araması yaptığında, Google Ads dönüşüm gerçekleşme olasılığına bağlı olarak otomatik tekliflendirme yapar.

Hedef ROAS: Kullanıcılar bir ürün veya hizmete yönelik Google araması yaptığında, potansiyel dönüşüm değerini analiz eder ve bir tahmin oluşturur. Maksimum seviyede dönüşüm değeri elde etmeye odaklanarak otomatik olarak yüksek tekliflendirme yapar. Eğer potansiyel dönüşüm değeri düşük seviyede ise, tam tersi yönde aksiyon alarak düşük teklifle açık artırmaya girer.

Görünürlük Odaklı Çalışan Teklif Stratejileri

Hedef Gösterim Payı: Bu teklif stratejisi ile sayfanın mutlak üst kısmı, sayfanın üst kısmı veya arama sonuçlarının birinci sayfasında göstermeye yönelik olarak reklamlarınızı optimize edebilirsiniz. Arama sonuçlarının hangi bölgesinde çıkmak istediğinizi seçerek bir gösterim payı yüzdesi belirleyin, Google Ads belirlediğiniz alan ve gösterim payına göre teklif verme işlemini otomatik olarak gerçekleştirecektir.

BGBM: Görüntülü Reklam Ağı ve YouTube kampanyalarında reklam görüntülenme sayısına göre ücretlendirme yapılan teklif stratejisidir.

hBGBM: Her bin gösterim başına ödeyeceğiniz ortalama tutarı kendiniz belirlediğiniz teklif stratejisi türüdür. Reklamlarınızın tekil erişim sayısını en üst seviyeye çıkarmaya odaklanan bir teklif stratejisidir.

gBGBM: Tıklamanın hedef olmadığı, mümkün olduğunca çok kullanıcının karşısına yalnızca gösterim elde etmek amaçlı çıkılan reklamlarda kullanılabilen bir teklif stratejisidir. Bu stratejide görüntülenebilen bir konumdaki reklam gösterim sıklığına göre ödeme yapılır. Reklamların tıklanıp tıklanmaması bu teklif stratejisinde göz önünde bulundurulmaz.

Google Ads üzerindeki bu teklif stratejilerini, reklam kurgularınıza ve elde etmek istediğiniz sonuçlara göre seçebilir ve verimli bir şekilde hedeflenen sonucu elde edebilirsiniz.