Skip to content

Google Premier Partner'a Neden İhtiyacınız Var?

google-premier-partner-a-neden-ihtiyaciniz-var

Halâ Google Reklamlarını Etkili Kullanamıyor Musunuz?

Ya da firmanızı duyurabilmek için yeterli sayıda kişiye ulaşamıyor musunuz?

İşte bu yazı tam size göre!

Bir firma ya da işletme sahibi iseniz, muhtemelen internet üzerinde hedef kitlenizle iletişim kurma yollarını aramışsınızdır ya da en kötü senaryo ile halâ arıyorsunuzdur. Her iki durumda da bir Google Premier Partner reklam ajansı ile çalışmadıysanız bu konuda sizi aydınlatmak istiyoruz.

Artık herkesin hakîm olduğu bir konu var ki, o da Google reklamlarının tüm mecraların üzerinde bir etkileşim gücü olduğudur. Söz konusu dijital reklamcılık ise bu konuda tabi ki en etkili araçları Google’da bulabilirsiniz. Dijital pazarlamanın belki de en önemli araçlarını barındıran Google, son yıllarda herkesin kolaylıkla kullanabileceği reklam araçları geliştirdi. Birçok kişi bireysel ya da kurumsal anlamda reklamlarını bu araçlar yardımı ile yönetebildi ve gözlemledi. Fakat çok önemli bir ayrıntıyı gözden kaçıranlar da oldu; Google reklamları konusunda herkes bilgi sahibi olabilse de çok az bir kısmı bu konuda uzmanlık sahibi olabildi.

Peki Bu Konuda Google Nasıl Bir Yol İzledi?

Peki Bu Konuda Google Nasıl Bir Yol İzledi?

Google tüm kullanıcılarına şeffaf olduğunu iddia ederek, panel kullanımını en basit şekilde güncellediğini belirtti. Bir yandan da bu konuda açık ve herkesin katılım sağlayabileceği eğitimler vermeye devam etti. Ama bir konuda gerçekten oldukça titiz davrandı; Google Premier Partner.

Dijital pazarlamada müşterilerin bir ajanstan istedikleri tüm özellikleri Google da partner olarak seçtiği ajanslardan istiyor. Belki fark etmişsinizdir bazı dijital reklam ajanslarının kullandığı mavi Google Partner rozeti bulunuyor. Bu rozet, dijital reklam ajansının Google tarafından onaylanmış ve partnerlik hakkı kazanmış olduğunu gösteriyor. Birçok firma için Google araçlarını yönetebilecek düzeyde olduğunu ve reklam bütçelerini yönetebildiği anlamına da geliyor aynı zamanda.

Google, Reklamlarında Uzmanları Ön Planda Tutuyor

Google reklamları konusunda uzman olmak için uzun süre çalışmış ve tecrübelerini sertifikalar ile taçlandırmış ajanslar, mavi partner rozetini kazanarak hizmetlerine devam ediyorlar. Fakat bu konuda üzülerek belirtmek istediğimiz bir başka konu da mavi rozetin birçok firma tarafından haksız kullanımlarının olması. Mutlaka rastlamışsınızdır; siber dolandırıcılık konusunda gerek devlet kurumları gerekse de bankalar sürekli vatandaşları uyarıyorlar. Google bu konuda henüz uyarı içeren mesajlar ya da e-postalar göndermiyor fakat kayıtlı olan partnerlarını Google Partners sayfasında yayınlıyor. Bu sebeple bir dijital reklam ajansının Google Partner olduğunu ilk etapta bu şekilde anlayabiliyorsunuz.

Google Premier Partner Farkı Nedir?

Google Premier Partner Farkı Nedir?

Birçok reklam müşterisinin kafasını karıştıran nokta da Google Premier Partner ve Google Partner kavramlarının ayrı olması. Google, düzenlediği eğitimler ve bu eğitimler sonucu verdiği sertifikalar sayesinde birçok dijital reklam ajansına Google Partner unvanı veriyor. Bu süreçten sonra gelen ve işin en zor kısmı olan Google Premier Partner unvanı ise ne yazık ki her ajansa verilmiyor.

Daha kısa bir şekilde açıklayacak olursak; Google Partner olmaya hak kazanmış dijital reklam ajansı, çalışmaları konusunda istikrarlı bir büyüme kaydettiğinde ve aynı orantıda reklamını yönettiği hesapların da büyümesini sağladığında – ki bu da oldukça büyük rakamlar üzerinden reklam yönetilmesi anlamına geliyor- Google Premier Partner unvanını yani kırmızı rozeti kazanmış oluyor.

Peki nedir bu kırmızı rozet? Google Premier Partner rozeti Google Partner rozetinden farklı olarak mavi değil, kırmızı renklidir. Google son dönemde kendi iş ortakları arasında bir sınıflandırma yaptı ve ajansları yönettikleri markalar, bütçelerin büyüklüğü, ekip deneyimleri ve kazanılan ödüllere göre daha ayrıcalıklı olan Google Premier Partner rozetini getirdi. Bu sertifikaya sahip olmak için müşteri portföyünüzün oldukça geniş bir seviyede olması gerekiyor. Ayrıca yönettiğiniz markalarda reklam yatırımının artması ile sizin bu işi doğru yönettiğinizi ve başarılı olduğunuzu Google’a göstermiş oluyorsunuz.

İşin asıl can alıcı kısmı da Google reklamlarında neden kırmızı rozetli yani Google Premier Partner unvanına sahip bir reklam ajansı ile çalışmanız gerektiği. İşte yazımızın devamında 5 maddede neden Google Premier Partnera ihtiyacınız olduğunu sizlere açıklıyoruz;

  • Reklama Harcadığınız Paradan Fazlasını Kazanmanızı Sağlaması: Google Ads reklamlarında birçok kişinin ortak şikâyeti, yeterince dönüş alamadıkları yönünde. Herkesin Google reklamları konusunda uzman olduğunu iddia etmesinin yanı sıra bu konuda Google tarafından onaylanmış bir reklam ajansı ile çalışılması maddî kayıpların önlenmesini de sağlıyor.
  • Hızlı Etkileşim Kazanmanızı Sağlaması: Her reklam verenin isteği Google reklamlarında hızlı etkileşim sağlamaktır. Bu konuda yine Google Premier Partner reklam ajansları bir adım öne çıkıyor. Kullandıkları reklam araçlarında uzman olmalarının yanı sıra edindikleri tecrübeler sayesinde de zamanında reklam dönüşü alınmasını sağlıyorlar.
  • Google Reklamlarını Her Yönü ile Size Tanıtabilmesi: Google reklam araçları sadece Google Ads panelinden ibaret değildir. Ve sektörünüze en uygun reklam aracı mutlaka Google reklam araçlarında bulunmaktadır. Bu yüzden bir Googe Premier Partner reklam ajansı ile çalışmak ayrıca önem arz etmektedir. Tüm Google reklam araçlarına hakîm olan Google reklam uzmanı, sizin için en uygun ve etkili reklam aracını da size tanıtabilecek yetkinliktedir.
  • Zaman Kaybetmeden Problemlerinizi Çözmesi: Zaman zaman yazılım taraflı problemler her internet kullanıcısının yaşayabileceği durumlardır. Söz konusu bir siber saldırı da olabilir, yazılım ya da sunucu bazlı bir sorun da. Tüm bu sorunlar Google reklamlarınızı etkileyebilir! Eğer herhangi bir Google Partner reklam ajansı ile çalışıyorsanız. Fakat bir Google Premier Partner reklam ajansı ile bu tür aksaklıklar en hızlı şekilde çözülmektedir.
  • Google Ofisten Özel Destek: Birçok reklam müşterisi, Google reklamlarının en etkili şekilde yayınlanmasını ister. Bu konuda birçok reklam ajansı haftalık ya da aylık raporlarını müşterilerine iletir. Google Premier Partner ajanslar ise spesifik raporlar belirleyebilir, özel analiz raporları hazırlayabilir ve hatta müşterilerinin rakiplerine oranla durumlarını aktarabilirler. Çünkü Google Premier Partner unvanı alan bir ajans, Google Irlanda ofisinde bulunan destek ekibinden birebir bilgilendirme alabilmektedir.

Bir Google Premier Partner reklam ajansı ile çalışmanız hem firmanızın saygınlığı hem de reklamlarınızın verimli olabilmesi için önemlidir. Tüm bu maddelerin ışığında şunu özellikle belirtmeliyiz ki, Google bir dijital reklam ajansına her açıdan güvendiği için Premier Partner unvanı vermektedir. Siz de güvenmek istemez misiniz?