Skip to content

Google Partners'a Yeni Sertifika Programı Geldi

google-partnersa-yeni-sertifika-programi-geldi

Google Partners sertifika programı artık mobil site geliştiricileri için de hizmet veriyor. Google AdWords ve Analytics sınavlarına dün  “Mobil Siteler” sınavı da eklendi. Google’ a göre bu sertifikaya sahip olmanız yüksek kaliteli siteler oluşturabildiğiniz ve optimize edebildiğiniz anlamına geliyor. Ayrıca bu sertifikaya sahip olduğunuzda “Google tarafından yetkilendirilmiş bir mobil site geliştiricisi” olarak tanımlanabiliyorsunuz. “Mobil Siteler” sınavı mobil sitelerin neden önemli olduğu, mobil site hızının nasıl geliştirileceği gibi temel konulardan, etkili mobil UX tasarımı ve aşamalı web uygulamaları gibi gelişmiş konuları kapsıyor.

Google Partners'a Yeni Sertifika Programı Geldi

Google Partners’daki diğer sınavlarda olduğu gibi bu sınav için de bir çalışma kılavuzu mevcut. Kılavuz içeriğinin büyük bir bölümü site hızına odaklanmış durumda çünkü Google, web sitesi hızına oldukça önem veriyor. Zira Google’ın da belirttiği gibi mobil site ziyaretçilerinin çoğu yükleme işlemi 3 saniyeden fazla sürerse siteyi terk ediyor.

Belirtmekte fayda var ki, başarılı olmanız için sınavdaki 65 sorudan en az 52’sini doğru yanıtlamalısınız ayrıca sınav ve çalışma kılavuzu şimdilik sadece İngilizce olarak sunulmakta.