Skip to content

Google One In, Google Drive Out!

Google One In, Google Drive Out!

Google, Google Drive’ın maliyetini düşürdü ve çevrimiçi depolama hizmetine yepyeni özellikler ekleyerek Google One’ı piyasaya sürdü.

Google One In, Google Drive Out!
Google One In, Google Drive Out!

Google, ABD’de başlayan ve dünyaya yayılan, önümüzdeki birkaç ay içinde tüm ücretli tüketicilerin Google Drive’dan Google One’a geçeceğini söylüyor. Google’a göre, bu G-Suite işletme müşterilerini etkilemeyecek. Çünkü Google One yalnızca kişisel Google hesaplarıyla kullanılabiliyor, G-Suite’le değil.

Nedir Bu Google One?

Google Drive, Google’ın tüketiciler ve işletmeler için SSL kullanılarak şifrelenen bulut depolama hizmetidir.

Google One ise Google Drive, G-Mail ve Google Fotoğraflar uygulamalarının hepsini bir arada kullanabileceğiniz ve üstelik daha fazla depolama alanı sunan bir abonelik planıdır. Diğer bir deyişle Google One, tüketiciler için yenilenen dosyaları buluta yedeklemenin ve herhangi bir cihazdan kolayca erişebilir olmanın bir yoludur.

 

Google Drive’ın Temel Özellikleri:

Dosya Kaydetme: Google Drive’ı kullanmak için Google size 15GB’lık ücretsiz depolama alanı sağlıyor, böylece fotoğraflarınızı, hikayelerinizi, çizimlerinizi, kayıtlarınızı, videolarınızı güvenle saklayabiliyorsunuz.

Dosya Oluşturma: Tümleşik Belgeler, E-Tablolar ve Slaytlar uygulamalarıyla anında belgeler ve dosyalar oluşturabilirsiniz.

Dosyalarınıza Her Yerden Erişim: Drive’daki dosyalarınıza herhangi bir akıllı telefon, tablet veya bilgisayardan erişebilirsiniz.

Başkalarıyla Paylaşım: Drive’daki dosyalarınızı görüntülemek, indirmek ve yorum yapmak ve ortak çalışma yapmak için başkalarını davet edebilirsiniz.

Çevrimdışı Çalışma: İnternete bağlı değilseniz, bazı dosyaları görüntülemek ve düzenlemek için çevrimdışı kullanılabilir duruma getirebilirsiniz.

Arama: Sürücü, resimlerinizdeki nesneleri ve taranmış belgelerdeki metni tanıyabilir. Doğru dosyayı bulmak için sadece arama çubuğuna bir anahtar kelime girmeniz yeterli.

Belgeleri Tarama: Android uygulamasında tüm kağıt belgelerinizi yalnızca fotoğrafını çekerek PDF olarak taramanız mümkündür.

Peki Google One Avantajları Neler?

Peki Google One Avantajları Neler?
Peki Google One Avantajları Neler?
  • Google One paketinizi ailenizden 5 kişiyle daha, hiçbir ek ücret ödemeden paylaşabilirsiniz. Yeni bir aile grubu oluşturduğunuzda diğer aile üyelerini ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Google’da bir aile grubunun üyesiyseniz Google One planınızı mevcut grubunuzun diğer üyeleriyle paylaşabilirsiniz. Tek kural var ki; aile grubunuzdaki kişiler Google One üyelik ve avantajlarından yararlanabilmek için sizinle aynı ülkede yaşıyor olmalıdır.
  • Aile üyeleri, Google One planınızla sunulan depolama alanını paylaşır. Ancak, özellikle Google Drive, G-Mail veya Google Fotoğraflar’dan paylaşmadığınız sürece aile grubunuz depoladığınız öğeleri göremez.
  • Ebeveynler tarafından yönetilen hesaplar hariç tüm aile üyeleri Google uzmanlarından destek alabilir ve üyelere yönelik avantajlardan yararlanabilir.
  • Artık Google tüketici ürünleri ve hizmetleri ile ilgili yardım almak için canlı uzmanlara tek dokunuşla uzman ekibe erişim sağlayabilirsiniz. ABD’de bu destek sohbet, e-posta ve telefon üzerinden 7/24 sağlanıyor. Diğer ülkelerde, iletişim seçenekleri şimdilik değişiklik gösterebilir.
  • Diğer avantajlar arasında Google Play kredisi ve özel otel fiyatları gibi üye avantajları da sayılabilir.
Peki Google One Avantajları Neler?
Peki Google One Avantajları Neler?

Google One, daha önce Drive’da olduğu gibi her Google hesabında aynı 15 GB’lık ücretsiz depolama alanı sunmaya devam edecek. Bunun yanı sıra 100 GB’dan 30 TB’a kadar depolama kapasitesine sahip ücretli depolama planları da sunacak. Mevcut 1 TB Google Drive planlarının ek ücret ödemeden 2 TB’a yükseltileceği de Google’ın müjdelerinden biri.

Depolama alanı sınırınızı aştığınızda dosyalarınızı kaybedeceğinizden korkmayın. Ancak, Google Drive’da yeni dosya depolayamaz veya Google Fotoğraflar’da orijinal kalitede yeni fotoğraf ya da video saklayamazsınız. Ayrıca G-Mail adresinizle e-posta almanız, depolama alanını yükseltene kadar mümkün olmayabilir.

 

İyi haber şu ki; Google One’a abone olmak mevcut Google Drive planlarından çok daha ucuz!

Peki Google One Avantajları Neler?
Peki Google One Avantajları Neler?
  • Size 100 GB depolama alanı sağlayan giriş seviye planı için ayda 1.99 ABD Doları,
  • 200 GB için ayda 2,99 ABD Doları,
  • 2 TB’a kadar depolama alanı istiyorsanız, bunun için aylık 9,99 ABD Doları ödemeniz yeterli.

 

Sıkça Duyduğumuz Sorulardan Biri De Şu: Google One Uygulaması Mobilde kullanılabiliyor Mu? Uygulamayı iPhone’da Kullanabilir Miyim?

Sahip olduğunuz Android sürümünün Google One uygulamasını destekleyip desteklemediğini öğrenmek için Google Play’e bakabilirsiniz. Ancak uygulama şu anda iPhone’da kullanılamamaktadır.