Skip to content

Google My Business Daha Fazla Satış İçin Nasıl Optimize Edilir?

Google-My-Business-Daha-Fazla-Satis-Icin-Nasil-Optimize-Edilir-1

1. İnceleme İsteyin (ve Bunları Yanıtlayın)

İncelemeler, yerel araştırmanın can damarıdır.

Bu gerçekten basit bir denklem:

İyi yorumlar = satışlar. Daha iyi yorumlar = daha fazla satış.

Webolizma-Google-My-Business_2

Kötü yorumlar da size bir fırsat sunabilir. İster ulusal bir şirket olun, ister yerel bir çiçekçi, müşterilerinizin markanızla yaşadığı tüm deneyimlere ulaşmak ve bunları kabul etmek önemlidir.

Hemen hemen herkes ikinci bir görüşü sever. Bu yüzden insanların%90’ı satın almadan önce yorumları okuyor.
Yorumlarınız mükemmel bir 5 yıldızla geliyorsa, bu, bir müşteriyi işletmenizin tutkulu bir destekçisi haline getirme fırsatınızdır.

Müşterilerin incelemelerine yanıt vererek etkileşimde bulunmak, işletmenizin müşterilerine değer verdiğini ve bununla ilgili bıraktıkları geri bildirimleri gösterir.

Ayrıca, işletmenizin arama sonuçlarındaki görünürlüğünü de artırır.

İşletmeniz için yorum yazmak üzere tıklayabilecekleri bir bağlantı oluşturarak müşterileri geri bildirim bırakmaya teşvik edin.

2. Google My Business Mesajları ile Müşterilerinizle Doğrudan Konuşun

Aslında, bir araştırmaya göre iş potansiyellerinin %90’ı bir telefon görüşmesi yerine kısa mesaj almayı tercih ediyor.

Bu nedenle mobil mesajlaşma, pazarlama stratejinizin oldukça etkili bir parçası olabilir. Müşteri katılımını artırabilir ve satışı tamamlamaya yardımcı olabilir.

Google, mesajlaşma özelliğini bir çözüm olarak tanıttı. Artık bu özelliği etkinleştirebilir ve müşterilerinizle bire bir iletişim kurabilir, soruları yanıtlayabilir, yorumları kontrol edebilir ve bağlılığı artırabilirsiniz. Google My Business mesajlaşma özelliğini etkinleştirerek, müşterilerin doğrudan GMB listenizden SMS metni yoluyla size soru sorma seçeneğinin kilidini açmış olursunuz.

Bunu yapmak için ‘Müşteriler’e, ardından ‘Mesajlar’a ve ardından ‘Uygulama Üzerinden Aç’a dokunun.

Ardından, sohbet etmek için kullanmak isteyeceğiniz bir telefon numarası girmeniz istenecektir. Etkinleştirildikten sonra müşteriler, görünen Mesaj düğmesiyle İşletme Profilleri aracılığıyla işletmelere mesaj gönderebilir. Bu telefon numarasının herkese açık olarak paylaşılmayacağını unutmamak önemlidir.

Numaranızı ekledikten sonra, telefonunuza gelen bir kodla numaranızı doğrulamanız istenecektir. Bu özelliği açıp kapatmak için tam kontrole sahip olacaksınız ve numarayı gerektiği gibi güncelleyebilirsiniz.

Google ayrıca sizin için girişinizde gösterilecek bir yanıt süresi hesaplar. Bu, sorulara yanıt vermeniz için geçen sürenin ortalamasıdır. GMB listesiyle maksimum performans ve görünürlük için, mesaj yanıt süresini 24 saatin altında tutmak çok önemlidir.

Son olarak, bir ‘Hoş Geldiniz Mesajı’ ekleyebilirsiniz. Bu, kullanıcıların size bir mesaj göndermeye başladıklarında alacakları şeydir.

3. İş Güncellemelerini Paylaşmak İçin Yayın Ekleyin

Burası Google gönderilerinin devreye girdiği yerdir.

Google, yayın özelliğini 2017’de tüm işletmelere açtı. Bu özellik, işletmenizle ilgili içeriği çeşitli şekillerde paylaşmanıza olanak tanır. Bazı örnekler şunları içerir:

  • Çeşitli ürün görselleriyle yeni bir sonbahar kıyafeti serisini vurgulamak
  • Tanıtmaya çalıştığınız yaklaşan bir etkinliği sergilemek
  • Yakın tarihli bir şirket gelişmesiyle ilgili bir metin güncellemesini paylaşma

Webolizma-Google-My-Business_15

Google Yayınları, metin, fotoğraf, gif ve hatta aşağıdakiler dahil harekete geçirici mesaj düğmeleri eklemenize olanak tanır:

  1. Satın Al
  2. Kaydol
  3. Daha Fazla Bilgi Edin
  4. Rezerve Et
  5. Teklif Al

Google My Business hesabınızı doğruladıktan sonra gönderi oluşturmaya başlayabilirsiniz. Doğrulama tamamlandığında, sol taraftaki menüde ‘Gönderiler’ seçeneğiniz görünecektir.

‘Gönderi Oluştur’u tıkladıktan sonra metin ve görseller ekleyebilirsiniz.

Gönderinizi oluştururken şunları göz önünde bulundurmalısınız:

  1. Google, tek gönderi başına en fazla 300 kelimeye izin verir, ancak bir CTA düğmesi kullanırsanız, mobil ve masaüstü ekranında yalnızca 60-70 karakter görünür.
  2. Herhangi bir CTA düğmesi kullanılmazsa tüm metin gönderisi mobil cihazda gösterilecektir.
  3. Seçtiğiniz görsel, işletmenizin yüksek kaliteli bir temsili olmalıdır. Google 4: 3 oranını kullanır, bu nedenle gereken minimum boyut 400 × 300 pikseldir.
  4. Doğrudan hedef kitlenizle konuşun. Sektör jargonunu kullanmayın, bunun yerine kitlenizi gönderiyle etkileşime girmeye yönlendirecek içeriği paylaşmaya odaklanın.
  5. Google, her gönderi için içgörüler ve etkileşim ölçümleri sağlar, ancak aynı zamanda bağlantılar için UTM parametreleri ayarlamak da iyi bir fikirdir.

‘Yayınla’yı tıkladıktan sonra, girişinizdeki yayınınıza göz atabilirsiniz.

Daha kısa bir zaman çerçevesi belirlemediğiniz sürece Google gönderileri yedi gün sonra kaybolur.

Yerel Gönderileri Kullanın

Google My Business’taki gönderiler aracılığıyla teklifleri, etkinlikleri, ürünleri ve hizmetleri doğrudan Google Arama ve Haritalar’da yayınlayabilirsiniz.

Webolizma-Google-My-Business_9

Yayınlar, hedef kitlenizle etkileşim kurmanıza ve Google’daki varlığınızı taze tutmanıza olanak tanır.

Telefon, tablet veya bilgisayardan hareket halindeyken de gönderilebilirler.

Yerel Gönderilerden en iyi şekilde yararlanmak için Google tarafından sağlanan bazı ipuçları şunlardır:

  1. Her gönderinin yüksek kaliteli olduğundan emin olun – yazım hataları, bozuk karakterler, anlamsız bilgiler veya gereksiz bilgiler içermeyin.
  2. Saygılı olmalı ve saldırgan olmamalıdırlar.
  3. En iyi gönderiler görseller ve bağlantılar içerir, ancak bağlantılar her zaman güvenilen sitelere olmalıdır.
  4. Kötü amaçlı yazılım, virüs, kimlik avı veya pornografik materyallere yol açan bağlantılara izin verilmez.
  5. Yasal düzenlemelere tabi ürün ve hizmetler üzerinde faaliyet gösteren işletmelerden gelen yayınların gönderi kullanmasına izin verilir, ancak ürünlerle ilgili içerik yayınlayamaz.

4. Google ile Rezervasyon Yapın

Randevu planlamayı doğrudan GMB’niz aracılığıyla sunabileceğinizi biliyor muydunuz? Sol taraftaki menünün altında bir ‘Rezervasyonlar’ düğmesi bulunur. Bu düğmeyi tıklayın ve ardından desteklenen planlama sağlayıcılarından birine kaydolun. Google, sağlayıcı hesabınızı GBİ’nize otomatik olarak bağlayacak ve müşterileriniz web sitenizi bile ziyaret etmeden randevu alabilecek.

Fitness, güzellik ve eğlence dahil olmak üzere birçok sektör bu özellikten yararlanabilir. Restoranlar çevrimiçi olarak sipariş toplayabilir veya rezervasyon ayarlayabilir. Bir rezervasyon düğmesi, GMB’nizdeki doğrudan satış hunisidir. Müşterilerin telefonu ellerine almalarına gerek kalmadan hizmetinize bağlanmalarını kolaylaştırır.

Google My Business Insights

Google My Business Insights size şunları söyleyebilir:

  • Müşteriler işletmenizi nasıl buluyor? (doğrudan ve keşif aramaları)
  • Müşterileriniz Google’ın neresinde girişinizi buluyor? (arama ve haritalar)
  • Müşterilerinizin girişiniz üzerinde gerçekleştirdiği işlemler neler? (sitenizi ziyaret etmek, yol tariflerini tıklamak, fotoğraf galerisine göz atmak, sizi aramak)
  • Müşterilerinizin yaşadığı alanlar nereler? (yön sorgulamalarına göre)
  • Toplam telefon görüşmeleri ve müşterilerin aradığı süre ne kadar?

En önemli soruyla başlayalım: Müşterileriniz sizi nasıl buluyor?

Webolizma-Google-My-Business_4

İki tür arama kullanıyorlar: doğrudan ve keşif.

Doğrudan aramalar, müşterilerinizin şirketinizi bildiğini ve sizi bulmak için işletme adınızı veya adresinizi kullandığını gösterir. Keşif aramaları, işletme türü veya kategorisini aramayı içerir.

Girişinizi nasıl bulduklarını anladıktan sonra, onunla ne yaptıklarını anlamak isteyeceksiniz.

  • Web sitenizi ziyaret ediyorlar mı?
  • Yol tarifi mi istiyorlar?
  • Sizi arıyorlar mı?
  • Fotoğraflarınıza mı göz atıyorlar?

Bağlantılar için UTM parametrelerini ayarlamak önemli olsa da, Google My Business ayrıca müşterilerinizin listenizdeki işlemlerine derinlemesine bir bakış sağlar.

Webolizma-Google-My-Business_5

Webolizma-Google-My-Business_7

%100 doğru olduğu düşünülmese de, çeşitli performans ölçümleri, GMB profilinizin ilerlediği yön hakkında iyi bir fikir verir.

GMB’nizin sol taraftaki menüsünde ‘Insights’ başlıklı bir bölüm var. Burada, potansiyel müşterilerin sayfanızı nasıl bulduğunu ve içeriğinize nasıl yanıt verdiklerini anlamak için ihtiyaç duyduğunuz verileri bulacaksınız.

Webolizma-Google-My-Business_8

GMB’nizi daha da optimize etmek için bu verileri kullanın. Resimleriniz hitse, daha fazlasını yükleyin. İnsanlar sayfanızı ziyaret ettikten sonra web sitenizi ziyaret etmiyor veya işletmenizi aramıyorsa, ek cazip bilgiler eklemeniz gerekebilir.

Google Benim İşletmem Soruları ve Cevapları

Google Questions and Answers özelliği Ağustos 2017’de tanıtıldı, ancak büyük ölçüde yeterince kullanılmıyor. 43.000 GMB profili üzerinde yapılan bir araştırma, ‘soruların %91’inin işletme sahipleri tarafından yanıtlanmadığını’ tespit etti.

Diğer GMB özellikleri gibi, Google Questions da tüketicilerle etkileşim kurmak için başka bir fırsattır. Ekibinizden bekleyebilecekleri hizmet türünü bilgilendirici ve dostça yanıtlarla mağazada gösterin.

Bu özellikten en iyi şekilde yararlanmak için, genel endişelere yönelik kendi sorularınızı ve yanıtlarınızı gönderin. Bir soru sizi rahatsız eder veya Google’ın içerik politikasını ihlal ederse, sağ taraftaki dikey üç noktayı tıklayın ve ardından ‘Bildir’e basın.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

Google My Business Nedir? Benim İşletmem

Google My Business ile Bir İşletme Hesabı Nasıl Sahiplenilir?