Skip to content

Google AdWords'te Tek Hedefiniz Reklam Mı?

google-adwordste-tek-hedefiniz-reklam-mi

Google Reklamları, günümüzde en çok kullanılan reklam şeklidir. Eğer bir ürün veya hizmet satıyorsanız Google Adwords Reklamlarını duymuş ya da deneyimlemişsinizdir…

Peki Google Reklamları vermek kolay mıdır?

Bu sorunun 2 yanıtı var. Hem Evet, hem Hayır!

“Google arama motorunda reklam vermek kolaydır.” Penceresinden bakacak olursak sadece bir Google Reklam hesabı açmak ve gelişi güzel bir hesap kurgusu ile reklam kampanyaları yaratmak kolaydır. Bu şekilde Google’da yer almak mümkündür. Fakat burada kilit soru hedefiniz nedir? Hedefiniz sadece “Google’da reklam yayımladım.” demek midir yoksa “Google’da profesyonel destek alarak reklam yayımladım ve ciddi müşteri dönüşleri elde ettim.” demek midir?

Hedefiniz sadece bir reklam yayımlamak ve müşteri dönüşü beklemeden bütçe harcamak ise; Tebrikler! Profesyonel yardım almadan reklam verdiniz ve paranızı boşa harcadınız…

Çünkü Google Reklam kurgusunda uzman değilseniz yanlış kampanya ve yanlış hesap kurgusu ile potansiyel müşteriye ulaşamazsınız ve reklamlarınız belki de reklamlar için ayrılan bölgede en alt sırasında yer alır. Bu da internet kullanıcısına ulaşmayan reklam anlamına gelir…

“Google arama motoruna reklam vermek kolay değildir.” Penceresinden bakacak olursak ise olaya doğru taraftan bakmış oluruz. Çünkü,

Google reklam sisteminin bugün itibariyle 6 farklı uzmanlık alanı vardır. Bunlar;

1. Google Arama Ağı

2. Görüntülü Reklamcılık (GDN – Remarketing)

3. Video Reklamcılık

4. Alışveriş Reklamcılığı

5. Mobil Reklamcılık

6. Google Analytics (Raporlama arayüzü.)

Bu 6 farklı alan lafın gelişi olarak uzmanlık alanı olarak adlandırılmamıştır. Google reklam sisteminde bu 6 uzmanlık alanlarından her biri için ciddi eğitimler gerektirmektedir. Zaten Google Adwords Reklamlarının ne kadar önemli ve uzmanlık gerektirdiğini anlamanın bir yolu da Google’ın bu alanlar için düzenlediği eğitim ve yaptığı yatırımlara dikkat etmektir. Bir düşünün eğer Google Reklamları gerçek bir yatırım getirisi vaad etmeseydi bu alanlarda eğitim vererek uzman yetiştirmeye ihtiyaç duyar mıydı?

Cevabınız hayır ise Google’da reklam yayınlamanın sadece bir hesap ve reklam etiketinden ibaret olmadığının farkına vardınız demektir.

Tüm bunlara ek olarak iş sadece Google’da reklam yayımlamak ile bitmiyor. Verilen reklamların,

– Başarılı olup olmadığı

– Reklam bütçesinin nasıl harcandığı

– Dönüşümlerin mobil mi masa üstü cihazlardan mı alındığı

– Kullanılan anahtar kelimelerin başarı ve popülerliği

– Eklenmesi ya da çıkartılması gereken kelimler ve daha birçok detay için Google Reklam konusunda uzman bir ekipten destek almak gerekir.

Kısacası Google Reklamları vermek ve bu reklamların doğru raporlanması, analiz edilmesi kritik noktalardır.

Bir örnek ile sizi sıkmadan Google Reklamlarında neden Webolizma’dan destek almalısınız? Sorusunu yanıtlamak istiyorum.

Elinizde mükemmel bir tuval, harika renklerde boyalar, çeşit çeşit fırçalar var ve resim yapmanız için uygun bir ortam da istediğiniz tüm imkanların mevcut olduğu bir çalışma alanınız var. Fakat siz resim yapma konusunda çok bilgili ve yetenekli değilseniz bu malzemelerin hiç biri mükemmel bir resim için yeterli değildir.

Mükemmel bir resim için yani doğru reklam için Google ortamında ihtiyaç duyacağınız;

– Etki

– Müşteri trafiği

– Marka bilinirliği 

– Marka güvenirliliği

– Dönüşümü elde etmek için profesyonel bir yardım almalısınız.

Bu sıraladığımız maddeler neden önemli diye soracak olursanız, bu 5 maddenin hepsi birbiri ile bağlantılıdır. Google ortamında olumlu bir etki yaratmak size marka bilinirliği ve güvenirliliği sağlar. Bu da potansiyel müşterilerin gerçek müşteriye dönüşmesi için olmazsa olmazdır.