Skip to content

Google Ads Harcamalarınızı Nasıl Yönetebilirsiniz?

google-ads-harcamalarinizi-nasil-yonetebilirsiniz

Google Ads tıklama başına maliyet fiyatları şu sıralar yükselişte. Şu anda pazarlamacıların hepsi Google Ads harcamalarını nasıl yöneteceği hakkında konuşuyor gibi görünüyor.

Bana kalırsa, maliyetlerin artmasının ana nedeni, giderek daha fazla reklam verenin dijital pazarlama kanalının büyümeleri için ne kadar güçlü olduğunu fark etmeleridir.

Google Ads, birçok reklam veren için paha biçilmez bir araçtır. Yalnızca sitelere nitelikli trafik çekmeye yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda reklam verenlerin özellikle sundukları hizmeti veya ürünü arayan kullanıcıları hedeflemesine olanak tanır.

Google Ads bir açık artırma olduğu için, gittikçe daha fazla sayıda reklam veren, işlemin bir bölümünü almaya çalışıyor, bu da maliyetlerin daha da artacağı anlamına geliyor.

“Google Ads’in maliyeti nedir?” sorusu zor bir soru çünkü gerçekten herkese uyan tek bir yanıt yok. Google Ads en büyük çevrimiçi reklam platformu olmasına rağmen, bu konuda oldukça özelleştirilebilir bir platformdur. Bu da aslında platformun en büyük avantajlarından biridir. Doğru, ne kadar harcayacağınız ve ne zaman harcayacağınız konusunda tam kontrole sahipsiniz. Ayrıca, uygun gördüğünüz anda reklam harcamalarınızı gerçek zamanlı olarak artırabilir veya azaltabilirsiniz.

Google Ads Nasıl Çalışır?

Tüketiciler Google’ı kullanarak ayda 160 milyardan fazla arama yapsalar da, birçok kişi hala bir Google Ads kampanyası yürütürken ne kadar harcadıklarını ve Google Ads harcamalarını nasıl yönetebileceğini merak ediyor.
Google Ads platformuna dalmadan önce, sürecin nasıl işlediğini bilmeniz önemlidir. Başlatılmamış kullanıcılar için Google Ads, az önce de söylediğim gibi maliyeti ve reklam yerleşimini etkileyen bir açık artırma modeli kullanır. Bir kullanıcı Google’da bir arama sorgusu girdiğinde, açık artırma başlar. Kullanıcının anahtar kelime girişi, reklamınızda kullanılan anahtar kelimelerle ilişkiliyse, bu, reklamınızın arama sorgusu için uygun olduğu anlamına gelir – böylece açık artırma süreci başlar.

Açık artırma sırasında, TBM’niz (tıklama başı maliyet) ve reklam yerleşiminiz reklam sıralamasına göre belirlenir. Buradan, reklam sıralamanız diğer iki faktörden etkilenir: anahtar kelime teklif tutarınız ve reklam kalite puanı. Google Ads kampanyanız oluşturulduktan sonra, izleme ve optimizasyonu içeren devam eden bir çalışma haline gelir.

Peki Google Ads bütçesi ne kadar?

Gerçekte, genel bütçeniz Google Ads’e ne kadar yatırım yapmak istediğinize bağlıdır. Yani asıl soru, sizib Google Ads için ne kadar bir bütçe harcamak istediğinizdir! Bu nedenle, profesyonel PPC yönetim ekibinizin sizin için keyfi bir bütçe sağlaması zor olacaktır.

Belki de daha iyi soru, Google Ads bütçenizin nasıl ve ne zaman harcanacağı, yani Google Ads harcamalarınızın doğru yönetilmesidir. Birçok insan, aylık PPC bütçelerinin aslında bir ay süreceği konusunda bu yanlış kanıya sahiptir. Pek çok insanı şaşırtarak, aylık bütçeleri tamamen ilk hafta içinde harcanmaktadır. Bu yanlış anlama nedeniyle, birçok kişi PPC reklamcılığının pahalı olduğuna inanıyor.

Neyse ki, Google Ads’e yatırım yapmanın en iyi yanı, yalnızca bir kullanıcı reklamınızı tıkladığında ödeme yapmanızdır. Reklamınızın kaç kez görüntülendiğine veya kaç kullanıcının gördüğüne bakılmaksızın, yalnızca bir kullanıcı web sitenizi tıklayıp ziyaret ettiğinde ücretlendirilirsiniz.

Google Ads İçin Nasıl Bütçe ve Teklif Belirleyebilirim?

google-ads-harcamalarinizi-nasil-yonetebilirsiniz

Google Ads’in işinize yarayacağını düşünüyorsanız, bir bütçe ve teklif tutarı belirleme zamanı. Bu adım için gerçekçi kalmalısınız. Yine, “Google Ads’ün maliyeti ne kadar” sorusunu yanıtlayarak, harcamak istediğiniz tutara inecektir.
Unutmayın, reklam harcamalarınız üzerinde tam kontrole sahip olursunuz.

Bununla birlikte, kontrol edebileceğiniz ve kontrol edemeyeceğiniz faktörler vardır. Örneğin, TBM teklifiniz ve reklamınızın kalite puanı üzerinde doğrudan kontrole sahipsiniz. Diğer taraftan, rakiplerinizin TBM teklifleri ve reklam kalitesi, sizin kontrolünüzde olmayan faktörlerdir.

Nihayetinde, reklam harcamalarınız bütçe, ürün, endüstri, müşteri türü ve agresiflik gibi faktörlere bağlı olacaktır.

Google Ads Harcamalarınızı Yönetmenin Yolları

1. Tekliflerinizi Düzenli Olarak Ayarlayın

Teklifler, Google Ads’in temellerinden biridir. Teklif verdiğiniz bir anahtar kelime için reklamlarınızdan birini göstermek için ödemeye hazır olduğunuz fiyat. Bu, neredeyse bir gecede kampanyalardaki en büyük gelişmeleri görebileceğiniz yerdir. Teklif ayarlamalarınızı yaparken, hedeflediğiniz dönüşüm başına maliyet veya reklam harcamalarından elde edilen getiriyle ilgili bir fikriniz olmalıdır.

Kampanya kontrol panelinize girdikten sonra, düşük performans gösteren alanların yanı sıra iyi performans gösteren alanlara odaklanabilirsiniz. İhale şemsiyesi altına giren, teklif değiştiricilerdir. Bunlar, hesabınızdaki kampanya ve reklam gruplarının çeşitli unsurlarında yapabileceğiniz teklif ayarlamalarıdır. Bunu yapmak size performansınız üzerinde daha ayrıntılı kontrol sağlar:

  • Cihaz Teklif Değişiklikleri – Teklifleri cihazın performansına göre ayarlayın.
  • Coğrafi – Teklifleri konumun performansına göre ayarlayın.
  • Gün / Saat – Teklifleri günün saatine ve haftanın gününe göre ayarlayın.

2. Kalite Puanınızı Artırın

Google, kalite puanını şu şekilde tanımlar: “Kalite puanı, reklamlarınızın, anahtar kelimelerinizin ve açılış sayfalarınızın kalitesine ilişkin bir tahmindir. Daha kaliteli reklamlar, daha düşük fiyatlar ve daha iyi reklam konumları sağlayabilir.”

Google’ın web siteniz için değerlendirdiği puan, 1 ile 10 arasında sıralanır. 1 en düşük, haliyle 10 da en iyi puandır. Kalite puanınız, yine 1 ile 10 arasında sıralanan ortalama 3 bölümden oluşur: reklam alaka düzeyiniz, beklenen tıklama oranınız ve açılış sayfası deneyiminiz.

Bu, Google Ads kampanyalarınızın maliyetlerini düşürmenin en iyi yollarından biridir. Kalite puanınızı artırmaya başlamak için iyi bir alan, puanınızın hangi yönünün düşük olmasına neden olduğunu bulmak ve oradan başlamaktır.

3. Dönüşüm Oranınızı Artırın

Bunun maliyetlerinize ve performansınıza yapabileceği etki muhtemelen en iyi şekilde basit bir genel bakışla açıklanabilir.

Birlikte küçük bir hesap yapalım: Diyelim ki web siteniz ayda bin ziyaretçi alıyor ve bu ziyaretçilerden yüz satış elde ediyorsunuz.

Bu satışlardan, ortalama 100 TL sipariş değeriyle satışlarda 10.000 TL elde edersiniz.

Bu size %10’luk bir dönüşüm oranı verir, yani web sitenizi ziyaret eden her 100 kullanıcı için genellikle on kullanıcı sizden satın alır (ortalama olarak).

Dönüşüm oranınızı artırarak, ek trafik için ödeme yapmak zorunda kalmadan satışlarınızı artırabilirsiniz.
Dönüşüm oranınızı %20 artırırsanız, bu, yeni dönüşüm oranınızı %12 yapar.

Ardından, bu bin kullanıcıyı sonraki otuz gün içinde web sitenize aldıysanız, yüz yerine yüz yirmi sipariş alırsınız.

Bu, gelirinizi 10.000 TL’den 12.000 TL’ye çıkarır. Bu nedenle, dönüşüm oranınızı artırarak, daha fazla trafik için ödeme yapmak zorunda kalmadan fazladan 2.000 TL kazandınız!

Bu, yıllık olarak gelirde 24.000 TL’lik potansiyel bir artış anlamına gelir ve Google Ads’ten daha fazla trafik elde etmek için bir kuruş daha harcamak zorunda kalmazsınız. Bu aynı zamanda, maliyetleri düşürmeye ve ek gelir sağlamamaya çalışıyorsanız, Google Ads’deki tekliflerinizi de düşürebileceğiniz anlamına gelir.

4. Reklamlarınızı Test Edin

Reklamlarınız, çoğu kullanıcının işletmenizle yapacağı ilk etkileşimdir ve bu, önemli bir ilk izlenim yaratmanın yoludur. Bu nedenle, hangi reklamın işletme hedefleriniz için en iyi performansı gösterdiğini her zaman bulmalısınız.

Genel bir kural olarak, hangisinin en iyi performansı gösterdiğini görmek için her bir reklam grubunda aynı anda birbirine karşı test edilen en az iki farklı reklam bulunmalıdır.

Bunu düzenli olarak yaparak, dönüşüm oranlarınızı kademeli olarak artırmaya başlayabilirsiniz, bu da daha düşük bir tıklama başı maliyete yol açar.

Reklamlar için harika bir metin yazmak için bazı ipuçları:

  • Bir harekete geçirme ifadesi ekleyin.
  • Faydaları ve özellikleri test edin.
  • Anahtar kelimeyi başlığa eklemeye çalışın.

5. Yeni Anahtar Kelimeler Ekleyerek Proaktif Olun

google-ads-harcamalarinizi-nasil-yonetebilirsiniz

Bu, başarılı Google Ads kampanya yönetiminin en çok gözden kaçan yönlerinden biridir.

Kişisel arama terimleri raporu sadece negatif anahtar kelimeler bulma için değil. Ayrıca, kampanyalarınızda kullanmak için yeni anahtar kelimeleri bulacağınız yerdir.

Bu fırsatları bulmak için düzenli olarak kontrol edilmelidir.

Genel olarak, son 30 gün içinde en az bir tıklama ile ondan fazla gösterimi olan ve satılan ürün veya hizmetle alakalı herhangi bir anahtar kelime ekleriz. Bunu yaparak, reklamların gösterildiği anahtar kelimeleri kontrol edebiliriz. Onları olduğu gibi bırakırsak, zaman içinde dönüşüm hedeflerimize ulaşamadıklarından kampanyanın performansını olumsuz etkileyebilirler.

Anahtar kelime olarak eklenmedikleri için onları bilemeyiz ve sadece arama terimi raporunu analiz etmeye güveniyor olsaydık, gözden kaçırılmaları daha kolay olurdu.

6. Negatif Anahtar Kelimeleri Her Zaman Kontrol Edin

Anahtar kelimeleriniz çeşitli arama sorguları için gösterilebilir. Ama bu sıralanmalardan bazılarını istemiyor olabilirsiniz!

Arama terimi raporunuz, reklamlarınızın gösterilebileceği negatif anahtar kelimeler için sürekli olarak kontrol edilmelidir. Bunu yaparak, kampanyalarınızda boşa harcanan Google Ads harcama miktarını azaltırsınız.

Yalnızca tam eşlemeli anahtar kelimeleri kullanıyor olsanız bile bunun sizin için geçerli olmadığını düşünmeyin. Google’ın son yayınında, bir arama sorgusunun anahtar kelimenizle yakından ilişkili olduğunu düşünürlerse, o arama terimi için potansiyel olarak gösterebilirsiniz.

7. Geniş Eşlemeli Anahtar Kelimelere Dikkat

Maliyetlerinizi düşürmeye çalışıyorsanız ve geniş eşlemeli anahtar kelimeler kullanıyorsanız, bu stratejinin yeniden düşünülmesi gerekebilir.

Geniş anahtar kelimeler, esasen sıralı ve tam eşlemeli anahtar kelimelerin daha genel versiyonlarıdır.

Hali hazırda teklif vermemiş olabileceğiniz, ancak alakasız arama terimleri için gösterdikleri iyi bilinen bir dizi alternatif anahtar kelime açar. Geniş eşlemeli anahtar kelimelerinizin performansına bakmanız ve işletme hedeflerinize ulaşıp ulaşmadıklarını görmeniz gerekir.

Geniş eşlemeli anahtar kelimeleriniz için tıklama ve dönüşüm sağlayan arama terimlerini düzenli olarak kontrol etmek ve arama terimlerinin ürününüz veya hizmetinizle alakalı olduğundan ve reklam kopyanızın kullanıcının aradıklarıyla da eşleştiğinden emin olmaktır. Stratejinizin işinize nasıl yaradığını görmek için anahtar kelime eşleme türlerinizin genel performansını yakından takip etmek her zaman iyi bir fikirdir.

Google Ads Harcamanızı Azaltmak İçin Odaklanmanız Gereken 12 Varsayılan Ayar

google-ads-harcamalarinizi-nasil-yonetebilirsiniz

1. Varsayılan Ağ Hedefleme

Google Ads’de bir Arama Ağı Kampanyası oluştururken, reklamları tek bir kampanya aracılığıyla aynı anda hem Arama Ağı’nda hem de Görüntülü Reklam Ağı’nda sunmak için varsayılan seçeneğiniz vardır.

Arama ortağı siteleri, reklamınızı çeşitlendirmek için faydalı olabilir. Bununla birlikte, daha küçük bir bütçeniz varsa, Google Arama Ortağı’nı seçmek istemeyebilirsiniz çünkü bu ortakları eklemek, düşük tıklama oranları (TO) nedeniyle performans oranında düşüşe neden olacaktır. Bu, kalite puanınız üzerinde olumsuz bir etkiye sahip olabilir ve Google Ads harcamanızı artırabilir. Arama Ağı İş Ortağı Reklamları, bütçenizin çoğunu dönüşüm olmadan kaplayan muazzam miktarda tıklama sağlar. Ayrıca, hangi sitelerin reklamlarınızı gösterip göstermediğini yönetmeyi zorlaştırır ve boşa harcanan reklam harcamaları veya istenmeyen Google Ads maliyetleri üzerinde çok az kontrol sağlar.

Büyük bir bütçeniz varsa, reklamlarınızı daha geniş ve küresel bir kitleye sunmaya yardımcı olmak için Google Arama Ortaklarını düşünebilirsiniz.

2. Varsayılan Kampanya Bitiş Tarihi

Varsayılan olarak, her reklam kampanyası bir bitiş tarihi içermez ve bu nedenle süresiz olarak yayınlanabilir. Bu, Google Ads bütçe israfının ana nedenlerinden biridir.

Örneğin, bir yılbaşı etkinliği indirimi yürütüyorsanız ve bir bitiş tarihi eklemediyseniz, reklam, etkinlik sona erdikten sonra ocak, şubat aylarında da izleyicilere gösterilmeye devam edecek ve dolayısıyla bütçenizi tüketecektir.

Reklamınızın yayınının durdurulmasını istediğiniz bir bitiş tarihi belirlediğinizden emin olun. Bu şekilde, kampanyanızın süresi boyunca sahip olduğunuz toplam bütçeye her zaman sahip olacaksınız.

3. Varsayılan Konum Ayarı

Konum ayarında, mevcut konumunuz varsayılan ayarınızdır. Ancak, başka bir yerde oturarak başka bir ülke için bir kampanya yönetme şansınız var. Bu nedenle, bu varsayılan seçimi göz ardı etmeyin, ona odaklanın ve bu hedef konumunuz değilse, arzu ettiğiniz yeri açıkça girin.

Konumu Hariç Tut Seçeneği: “Hariç tuttuğunuz yerdeki kişiler.” Varsayılan olarak, bu seçenek belirlenirse, hariç tuttuğunuz yer listesiyle ilgili kitle reklamınızı göremez. Bu, sonuçlarınızı daraltacaktır. Yalnızca, hizmetlerinizi hariç tutulanlar listesinde bulunan belirli bir konumda sunmuyorsanız yararlıdır.

4. Varsayılan Dil Ayarı

Bu ayar, Google ürünlerini ve web sitelerini reklamınızla aynı dilde kullanan potansiyel müşterileri hedeflemenize olanak tanır. Türkiye’deki reklam verenler için varsayılan dil ayarı Türkçe’dir.

Örneğin, Amerika Birleşik Devletleri’ndeki Florida (İngilizce ve İspanyolca) gibi konumunuz iki dilli ise, dil ayarı potansiyel trafik kazancı için kaçırılmış bir fırsata yol açabilir. Tersine, hedef konumunuzda İngilizce konuşan insanlar yoksa, çoğu kullanıcı reklamınızı anlamaz. Dili stratejik olarak hedefleyerek maksimum sayıda potansiyel müşteriye ulaşmayı hedefleyin.

5. Varsayılan Kitle Hedefleme Ayarı

Bu seçeneği görüntülü reklam kampanyaları için alamazsınız, ancak arama kampanyası için bu seçenek mevcuttur ve bu konuda bilgi sahibi olmanız gerekir. “Gözlem”, kitle hedefleme için varsayılan ayarınızdır. Bu her zaman ilginizi çekmeyebilecek kitlenizi arttırır ve genişletir. Pazardaki, demografik vb. özelliklere göre bir kitle seçtiğinizde ve bu seçeneği olduğu gibi ‘gözlem’ olarak bıraktığınızda, arama terimi anahtar kelimenizle eşleşen kitlenin hala reklamınızı görme şansı vardır. Yalnızca hedef kitleniz hakkında tam olarak bir fikriniz yoksa ancak bütçenizi tüketeceğinden emin olmanız durumunda kullanışlıdır. Aksi takdirde ‘hedefleme’yi seçmeli ve hedef kitlenizi her zaman seçtiğiniz ilgi alanına ve kategorilere göre daraltmalısınız.

6. Varsayılan Dönüştürme Ayarı

Dönüşüm ayarlarının tümü varsayılan olarak bir hesap düzeyinde belirlenir. Burada, bu dönüşümleri raporlama sütununuza dahil etmek isteyip istemediğinizi seçebilirsiniz.

Tekliflerinizi kontrol etmek ve rapor verilerini özelleştirmek için bu ayarı kullanmayı deneyin. Tüm kampanyaların aynı hedeflere sahip olmadığını unutmayın.

7. Varsayılan Reklam Zaman Planlaması Ayarı

Varsayılan reklam zaman planlamanız varsayılan olarak “Tüm gün” olarak ayarlanmıştır. Bunu yapmak, tüm reklamlarınızın her takvim günü boyunca görünebileceği anlamına gelir ve bu da bütçenizi hızla tüketir.

İstenmeyen Google Ads maliyetlerinden kaçınmak ve hedeflerinizi iyileştirmek için reklamlarınızın haftanın hangi saatlerinde veya günlerinde gösterilmesini istediğinizi belirterek aramalarınızı daraltın.

8. Varsayılan Reklam Rotasyonu Ayarı

En iyi performans gösteren reklamlarınızı optimize etmenize yardımcı olan başka bir varsayılan ayar, daha yüksek TO’ya sahip olanlardır.

Reklam rotasyonu ile en iyi performansı elde etmek için en az 3 reklama sahip olmanız gerekir.

Bir reklamın tıklama oranı (TO) daha yüksekse, Google Ads bu reklamı otomatik olarak tercih eder. Ancak, daha yüksek bir TO, daha yüksek performans anlamına gelmez – bu nedenle TO’ya odaklanmak başarıyı garanti etmez. Yalnızca TO veya dönüşümle ilgileniyorsanız, kampanya hedefinize bağlıdır.

Hedef kitlenizi çeken ancak dönüşüm sağlamayan bir reklam için ödeme yapmak, Google Ads bütçenizi hızla boşa harcar.

9. Anahtar Kelime Eşleme Türü Ayarı

Hedef anahtar kelimeleri girerken, anahtar kelime eşleme türünüzü belirleyecek farklı seçeneklere sahip olacaksınız. Google Reklamının varsayılan değeri “Geniş Eşleme Türü” dür.

Bu tür, en kapsamlı erişimi sunacak ve en yüksek miktarda trafik çekecektir. Bununla birlikte, geniş eşleme, alakasız tıklamalar için de para israfına yol açabilir. Örneğin; erkekler için kot satıyorsanız ve anahtar kelimeleriniz olarak ‘markalı kot pantolonlar’ı ve ‘en iyi kot pantolonlar’ı seçtiyseniz, geniş eşleme türü varsayılanı bütçenizi tüketir. Bunun nedeni, kadın kotlarını arayan kullanıcılardan çok sayıda alakasız tıklama çekmenizdir.

Ancak kampanya yönetiminde yeniyseniz ve hedef kitleyi anahtar kelimelere göre hedeflemek için yeterli bilgiye sahip değilseniz ve yüksek bir gösterim oranı oluşturacağınız için sizin için neyin işe yaradığını test etmek istiyorsanız bu ayar harika bir seçim olabilir.

10. Varsayılan Negatif Anahtar Kelime Eşleme Türü

Bir sorguyu engellemek ve onu negatif anahtar kelime listenize eklemek isterseniz, Google Ads bu terimi varsayılan olarak aynı reklam grubu içinde “tam eşleme” olarak ayarlayacaktır, bu nedenle yukarıdaki örnekte kadın kot pantolon, kızlar için kot pantolon, tam olarak yazıyorsa kadın kot pantolon arama terimi için, reklamı asla tetiklemezler.

Tam eşleme negatifleri kullanmak çoğulları, yazım hatalarını veya yakın varyasyonları hesaba katmadığından, bu ayar sınırlayıcıdır ve kesinlikle en az miktarda trafiği engeller ve gereksiz Google Ads harcamasının önüne geçer.

11. Görüntülü Reklam Kampanyaları İçin Varsayılan Cihaz Ayarı

Görüntülü Reklam Kampanyaları için varsayılan ayarınız, reklamlarınızı görüntülemek için tüm cihazları hedefleyen Cihaz Hedefleme seçeneği olacaktır. Örneğin, açılış sayfanız mobil uyumlu değilse, müşterinizi kesinlikle rahatsız edeceği ve paranızı boşa harcayacağı için tüm bu seçeneği seçmemelisiniz.

Bunu önlemek için, reklamlarınızı daha fazla potansiyel kitle elde ettiğinizi bildiğiniz belirli cihazlarda gösterin.

Verilerinizin cihaz tabanlı analizi, hangisinin daha iyi performans gösterdiğine ve hangi cihaza daha fazla dikkat edilmesi gerektiğine daha sonra karar vermenize yardımcı olacaktır. Ancak bu aşamada, kampanyanız için varsayılan olarak hangi cihazları ayarlayacağınızı bilmelisiniz.

12. Görüntülü Reklam Kampanyalarında Varsayılan Sıklık Sınırı Ayarı

Görüntülü Reklam Ağı Kampanyanızda, reklamlarınızın aynı potansiyel müşteriye kaç kez gösterileceğine dair bir sınır belirleme seçeneği göreceksiniz. Bu potansiyel müşterilerden herhangi birini rahatsız etmemek için, özellikle yeniden pazarlama yaparken sıklık sınırını kullandığınızdan emin olun.

Varsayılan ayarlar yeni başlayan reklam verenler için daha kolay ve daha iyi bir seçim gibi görünse de, her durumda ideal değildir. Google Ads maliyetlerinizin ayarlarınızdan nasıl etkileneceğini anlamak, yalnızca Google Ads harcamaları ve bütçeniz için değil, reklamınızın ideal kitlenizin önünde ne kadar iyi performans göstereceği açısından da önemlidir.

Google Ads Etkili Bir Reklam Platformu mu?

google-ads-harcamalarinizi-nasil-yonetebilirsiniz

Umarım artık Google Ads’in maliyeti ve Google Ads kullanarak reklam bütçenizi nasıl harcayabileceğiniz konusunda daha iyi bir fikriniz vardır. Bütçeniz ve stratejiniz ne olursa olsun, ücretli arama yoluyla reklam vermek, potansiyel müşteriler oluşturmak, web sitesi trafiği oluşturmak, marka bilinirliğini artırmak ve satışları artırmak için mükemmel bir yoldur.

Bununla birlikte, reklam maliyetlerinizi yönetmek ve yatırım getirisini en üst düzeye çıkarmak, test, analiz ve düzenli ayarlamaları içerir.

Tıklama başına ödeme reklamcılığı (PPC), reklam verene bütçelerinin kontrolünü size verir. Günlük ve tıklama başına (birisi reklamınızı her tıkladığında) bütçe sınırları belirleyebilirsiniz, böylece maliyetlerin kontrolden çıkmasına gerek kalmaz. Ancak aynı zamanda, yatırım getirinizi en üst düzeye çıkarmak için stratejinizi izlemek ve geliştirmek size kalmıştır.

Google Ads ödemelerini kredi veya banka kartıyla ya da banka ödemesiyle yapabilirsiniz. Ne kadar harcayacağınızın sınırlarını belirlediğiniz için maliyetler söz konusu olduğunda sürprizlerle karşılaşmazsınız.

Google Ads, piyasadaki en büyük PPC reklam platformudur ve hem büyük kuruluşlar hem de küçük işletmeler tarafından kullanılmaktadır. “Google Ads’in maliyeti nedir?” sorusunu sormanın yanı sıra, muhtemelen yatırıma değip değmeyeceğini de merak ediyorsunuz.

Basitçe söylemek gerekirse: Evet değer!

Google Ads’e yatırım yapmak çok kazançlı olabilir, ancak yalnızca doğru yapıldığında! Öte yandan, kampanyanız düzgün yönetilmezse, çok az sonuçla veya hiç sonuç almadan daha fazla para harcarsınız. PPC istatistiklerine göre, Google Ads üzerinden yapılan 1 dolarlık reklam harcaması en az 2 dolar gelir sağlar.

Elbette sonuçlar bir işletmeden diğerine değişebilir. Ancak yine de, Google Ads kampanyanızın zirvesinde kalmak ve yatırım getirisini kendiniz görmek çok kolay. İstatistiklere bakarak, Google Ads’ün reklam harcamanıza değmediğini söylemek zor.

Ama Webolizma olarak biz, profesyonel yardım için buradayız! Google Ads kampanyalarınızı yürütmek, Google Ads harcamalarınızı yönetmek ve size en uygun dijital pazarlama stratejilerini geliştirmek istiyoruz. Aklınıza takılan sorular var ve henüz nereden başlayacağınızı bilemiyorsanız, hemen şimdi bize ulaşın!