Skip to content

Gmail Kampanyaları Discovery Kampanyalarına Dahil Oldu

Webolizma Gmail Reklamlari

Canımız bir tanemiz Google’ın duyurduğu yeni özellikler ve duyurular arasında Gmail kampanyalarının 28 Haziran 2022 tarihi itibariyle artık yayınlanmayacağı yer alıyor.

Daha basit bir Google Ads deneyimi sağlamak amacıyla bağımsız Gmail kampanyalarını 28 Haziran 2022 itibariyle yayınlamayacağını bunun yerine reklamlarımızı Gmail’de göstermek için Discovery kampanyalarının oluşturulması gerektiğini söylüyor. Hatta öyle ki artık Google Yardım kısmında Gmail reklamları hakkında bir sorgu yaptığınızda link direkt olarak sizi Discovery kampanyalarına yönlendiriyor. 

Gmail Kampanyaları Out, Discovery Kampanyaları In  

Discovery kampanyaları ile içerisinde Gmail’in de olduğu farklı alanlarda müşterilerinize ulaşabileceğiz. Bu kampanya modelini derinlemesine incelemeden önce Gmail reklamları ile kullanıcılara nasıl ulaşıyorduk biraz o kısımdan bahsedelim. 

Gmail Reklamları İle Kullanıcılara Nasıl Ulaşıyorduk?

Aşağıdaki görselde görebileceğiniz şekilde yer alan mobil, tablet ve masaüstü cihazlardaki reklam alanları ile Gmail kullanıcılarına reklamlarımızı gösterebiliyorduk.

Detaylı bir hedefleme yapamıyor olsak bile yönettiğimiz hesabın diğer kampanya dönüşümlerinden elde ettiği optimizasyon ve segmentasyonlar ile ilgili hedef kitlede gösterim sağlayabiliyorduk. Şimdiyse Gmail kampanyalarını out eden ve yükselişe geçen Discovery kampanyalarını yakından inceleyelim.

 

Discovery Kampanyaları Hakkında Genel Bilgiler

Markanızı keşfetmeye, markanızla iletişime geçmeye hazır olan kullanıcılara hem kişiselleştirilmiş bir reklam deneyimi sağlayabileceğiniz hem de görsel açıdan oldukça zengin deneyimler sunmanıza yardımcı olan Discovery kampanyaları Google’ın kitle ve müşteri sinyalleri amacını kullanıyor. Tek bir kampanya modeli ile birden fazla amaca ulaşabiliyorsunuz.

 

Discovery Kampanya Modelini Ne Zaman Kullanabiliriz?

  • Daha fazla satış elde etmek, web site trafiğini artırmak veya daha fazla form kaydı elde etmek için Discovery reklamlarından faydalanabiliriz.
  • Yeni müşteriler/ kullanıcılar elde etmek için iyi bir yol olabilir. Discovery kampanyalarının etkileyici reklam öğeleri sayesinde Google mülklerinde paylaşılacak reklamlarımızı yeni markaları keşfetmeye açık yeni müşterilere ulaştırabiliriz.
  • Markanızla daha önce iletişime geçmiş müşteriler ile yeniden bağlantı kurabiliriz. Discovery kampanyaları markanızla yeniden iletişime geçme ihtimali yüksek kullanıcıları işlem yapmaya teşvik etmenizde yardımcı olabilir. Bu kullanıcılar markanızı bilen ve tanıyan, daha öncesinde bir alışveriş gerçekleştirmiş ya da sepete ekleme gibi bir aksiyon almış, Youtube kanalınız ile herhangi bir etkileşime geçmiş ya da sadece sitenizi ziyaret etmiş olabilir.

Discovery Kampanyalarının Avantajları Nelerdir?

  • Tek bir kampanya modeli ile ilgili müşterilerinize büyük bir ölçek ile ulaşabilirsiniz. Gmail tanıtım reklamları, Youtube ana sayfa gösterimleri ve feedleri sayesinde popüler videolarda yer alabilir ve reklamlarınızı çok fazla sayıda kişiye gösterebilirsiniz.
  • Otomatik teklif stratejileri ile çalıştırabilirsiniz. Dönüşümleri arttırma teklifleri, Hedef EBM ya da Hedef ROAS teklif stratejileri ile kampanya tekliflerinizi optimize edebilir ve pazarlama hedeflerinize ulaşabilirsiniz.
  • Kullanıcılar ile ilgili detaylı analizler yapabilirsiniz. Oluşturduğunuz bir Discovery kampanyasını öğe grubu bazında raporlarında gösterdiğiniz reklamların  hangisinden daha iyi verim aldığınızı ölçümleyebilir ve böylece kitlenize ulaşmış için en iyi reklamı seçebilirsiniz.

  • İçerik ve görsel açısından zengin reklamlarla tüketiciler severek izlediği içeriklere göz atarken feed tabanlı bir deneyiminden yola çıkarak ve makine öğreneminiden yararlanarak farklı cihazlarda gösterebilirsiniz.

Tüm bu bilgilerden yola çıkarak markanızla ilgili reklam hesabınızla daha fazla ilgili kullanıcıya verimli ve zengin içerikler ile ulaşmak isterseniz bu kampanya modelini de deneyebilir ve yolculuğunuzda yaşayacağınız deneyimleri sosyal medya kanallarımız üzerinden bizimle paylaşabilirsiniz.

https://www.instagram.com/webolizma/

https://www.linkedin.com/company/338147/admin/