Skip to content

Mobil ve Masaüstü Cihaz Kullanımı

Mobil ve Masaüstü Cihaz Kullanımı

Teknolojiyi kullanma şeklimiz her geçen yıl değişiyor. Her zamankinden daha fazla kişi internette ve internete erişim biçimleri de her geçen gün değişmekte. Peki mobil ve masaüstü kullanımı geçtiğimiz yıla göre ne kadar değişti?

Mobil kullanım, çoğu insanın internette gezinme, online alışveriş yapma, sosyal medya kullanma şekliyle masaüstü kullanımını geçiyor. Mobil, dünya genelinde web trafiğinin yaklaşık yarısını oluşturuyor. 2019’un üçüncü çeyreğinde mobil cihazlar, küresel web sitesi trafiğinin yüzde %51’ini oluşturdu ve 2017’nin başından itibaren sürekli olarak yüzde %50 civarında seyretti. İlgili rapora buradan ulaşabilirsiniz. Masaüstünün mobil kullanıma göre nasıl değiştiğini ve gelecekte nasıl değişmesini beklediğimizi öğrenmek için okumaya devam edin.

2017’de, 2019’un sonuna kadar mobilin tüm web trafiğinin %79’unu oluşturacağı tahmin ediliyordu. Bu, kullanıcıların web sitenizin masaüstü sürümüne yalnızca %20 oranında bakacağı anlamına geliyor. Araştırmalar, insanların iyi bir kullanıcı deneyimi sağlamayan bir siteyi ziyaret etmeyi tercih etmediğini gösteriyor. Google da araştırmaları desteleyen açıklamasında, kullanıcıların %61’inin erişmekte sorun yaşadıkları bir mobil siteye dönme olasılığının düşük olduğundan ve %40’ının bir rakibin sitesini ziyaret ettiğinden bahsetti.

“Müşterilerimin çoğu siteme cep telefonlarından bakmıyor” diyor olabilirsiniz. Bu sektörünüze bağlı olarak değişecektir ancak ortalama olarak müşterilerinizin trafiğinin %25-60’ının mobil cihazlardan geldiği görülmektedir. En iyi ihtimali varsayalım, %25 oranı kolayca gözden çıkarabileceğiniz bir oran mı? Özellikle online alışveriş alanına adım attığımızda, mobil cihazlara uygunluk daha da zorunlu hale geliyor. Online alışveriş yapan kullanıcılar, ürünlere göz atarken ve satın alırken mobil cihazlarını kullanmayı tercih etmeye başladılar. Buna göre mobil ve masaüstü kullanımını iyi analiz etmek e-ticaret işiyle uğraşan kişiler için oldukça önemlidir.

Mobil Uyumlu Bir Web Sitesinin Yararları Nelerdir?

Mobil Uyumlu Bir Web Sitesinin Yararları Nelerdir?
Mobil Uyumlu Bir Web Sitesinin Yararları Nelerdir?
  • Cihazlar arasında kolaylaştırılmış deneyim
  • Pozitif sıralama
  • Mobil dönüşüm oranının artması
  • Geliştirilmiş kullanıcı deneyimi
  • Daha yüksek indirme hızı
  • App geliştirmekten daha düşük maliyetli olması

Google tarafından yapılan son açıklamalara göre internetteki arama sorgularının büyük çoğunluğu mobil cihazlarda yapılmaktadır. Dünyadaki kullanıcıların yaklaşık %57’si akıllı telefon ve tablet kullanarak ihtiyaç duydukları bilgileri bulurken, geri kalanı masaüstü bilgisayarları kullanıyor. Mobil ve masaüstü araması göz önüne alındığında, mobil aramanın önde olduğu oldukça açıktır. Buradan çıkarmanız gereken sonuç, mobil deneyim standartlarına uygun bir web sitesine sahip olmamanın arama motorlarındaki genel başarınızı da olumsuz etkileyeceğini bilerek 2020 hedefleri belirlemek olabilir.