Skip to content

Facebook Reklam Hesabı Nasıl Açılır ve Reklam Çeşitleri Nelerdir?

Facebook-Reklam-Hesabi

Bugün sizler için Facebook Business Manager’da nasıl reklam hesabı oluşturacağınızı anlatacağız. Ardından da reklam çeşitlerinden bahsedeceğiz.

Öncelikle Facebook Business Manager’ın ana sayfasına giriş yapmanız gerekiyor. Daha sonra sol üst taraftaki “İşletme Araçları” bölümünden “İşletme Ayarları” bölümüne tıklamalısınız.

Ardından sol tarafta gözüken menüde “Reklam Hesapları” kısmına tıklayın. Karşınıza çıkan “Ekle” butonuna basın ve “Yeni Bir Reklam Hesabı Oluşturun”a tıklayın. Daha sonra bu reklam hesabınıza bir ad verin ve saat dilimi, para birimi gibi kısımları da gerekli şekillerde doldurduktan sonra “İleri” tuşuna basın. Daha sonra eğer bu reklam hesabı size aitse “Kendi İşletmem” olarak, eğer başka bir işletmeye ait olan bir reklam hesabıysa o seçeneği seçerek ilerleyin.

Reklam hesabınızı başarıyla oluşturdunuz. Şimdi sizlere bir reklam hesabı oluşturduktan sonra ne tür reklam seçeneklerine sahipsiniz kısaca onlara değinelim.

İşletme araçları bölümünden “Reklam Yöneticisi” kısmına tıklayarak kampanya oluşturabileceğimiz sayfaya geliyoruz. Ardından yeşil bir butonda “Oluştur” yazısını görüyoruz ve ona tıklıyoruz.

Gördüğünüz üzere 3 farklı reklam türü bulunmaktadır. Bunlar “Bilinirlik”, “Değerlendirme” ve “Dönüşüm”dür.

Bilinirlik bölümünü ürününüze veya hizmetinize dikkat çeken reklam verme amaçları güdüyorsanız kullanabilirsiniz. Marka bilinirliğini artırmak, işletmenizi neyin değerli kıldığını insanlara anlatmakla ilgilidir. Bir market zincirinin küçük bir bölgede market açacağını düşünürsek, marka bilinirliği reklam verme amacını kullanarak bölgesindeki insanlar için taze organik ürünlerini öne çıkaran bir kampanya oluşturabilir.

Değerlendirme bölümü insanları, işletmenizi göz önünde bulundurmaya ve daha fazla bilgi almaya teşvik eden reklam verme amacı güder. Etkileşim kurarak, insanları beğenmeye, yorum yapmaya yönlendirebilirsiniz. Trafik reklamı kurarak insanları sitenize yönlendirebilir ya da uygulama yüklemelerini tercih ederek Google Play ya da Apple Store’dan kullanıcıların uygulamanızı indirmenizi sağlayabilirsiniz.

Dönüşümler bölümü de işletmenizle ilgilenen insanları ürün veya hizmetinizi satın almaya ya da kullanmaya teşvik eden reklam verme amacı güder. Eğer kendinize ait bir dijital mağazanız var ve bu ürünleri satmak istiyorsanız, potansiyel müşterilere bu ürünleri gösterebilir ve satışlarınızı takip edebilirsiniz.

Bugünlük bu kadar. Takipte kalmayı ve aklınızda soru işareti varsa yorum yapmayı unutmayın!