Skip to content

Facebook Conversion API Gateway

Dönüşümler API’si Nedir

Dönüşümler API’si Nedir?

Facebook Conversions API Gateway kısa adıyla Dönüşümler API’si Meta reklamcılığının vazgeçilmez trendlerinden biri haline geldi.

Dönüşümler API’si; sunucunuzdaki, site platformunuzdaki veya CRM’nizdeki pazarlama verileriyle (site olayları ve çevrimdışı conversion gibi) Facebook arasında doğrudan ve güvenilir bağlantı oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Bu pazarlama verileri, Facebook’ta reklam kişiselleştirmesi, optimizasyonu ve ölçümü yapmanıza yardımcı olur. Böylece reklamlarınız, onunla ilgilenmesi daha muhtemel kişilere gösterilir.

Dönüşümler API’sinin Avantajları Nelerdir?

  • Geliştirilmiş bağlantının sonucu olarak eylem başına ücretinizi azaltabilirsiniz. Dönüşümler API’sinden gelen veriler; tarayıcı yükleme hatalarından, bağlantı sorunlarından ve reklam engelleyicilerden piksele göre daha az etkilenir. Piksel ile birlikte Dönüşümler API’sini kullandığınızda yayın sisteminin eylem başına ücretinizi düşürmesini sağlayan daha güvenilir bir bağlantı oluşturulur.
  • Müşteri yolculuklarında sonradan gerçekleşen eylemler için reklamları optimize edebilirsiniz. Bu olaylara örnek olarak alışverişten sonra gerçekleşen eylemler (abonelikler gibi), mağazalarda gerçekleşen eylemler veya müşteri puanları verilebilir. Bu bilgi, Facebook’un reklamlarınızı daha kâr edilebilecek ve işletmenize daha fazla değer oluşturabilecek müşterilere göstermesine yardımcı olur.
  • Ölçümleri iyileştirebilirsiniz. Dönüşümler API’si, müşterinizin keşiften dönüşüme tüm yolculuğu boyunca reklam performansını ve ilişkilendirmesini daha iyi ölçmenize yardımcı olabilir. Bu, dijital reklamların hem çevrimiçi hem çevrimdışı sonuçları nasıl etkilediğini daha iyi anlamanızı sağlar.
  • Artırılmış olay eşleştirmesiyle eylem başına ücretinizi azaltabilirsiniz. Pazarlama verileriniz, Facebook uygulamaları ve hizmetlerindeki hesaplarla eşleştirildiğinde en etkili şekilde kullanılır. Dönüşümler API’si ile eşleşen olayları ve Olay Eşleştirme Kalitesi puanınızı artırmaya yardımcı olacak ek müşteri bilgisi parametreleri ekleyebilirsiniz.
  • Veri kontrolünü artırabilirsiniz. Pikselden ayrı olarak uygulandığında Dönüşümler API’si ne paylaştığınız ve ne zaman paylaştığınız üzerinde size daha fazla kontrol sağlar.

Dönüşümler API’sinin Meta Pikseli ile Kullanılması

Dönüşümler API’sini diğer Facebook İşletme Araçlarıyla birlikte kullandığınızda işletmenizle etkileşim kuran kişiler hakkında ek istatistiklere erişebilirsiniz. En iyi uygulama, site olaylarınızın verimliliğini en üst düzeye çıkarmak için Dönüşümler API’sini Meta pikseli ile kullanmaktır. 

Dönüşümler API’sini kurmak için kullanabileceğiniz birden çok seçenek vardır. Bu seçenekler e-ticaret yapıları için vazgeçilmezdir. Bir çok e-ticaret altyapısı Dönüşümler API’si özelliğini desteklediği halde bir çoğu da desteklemez. Gelin hep birlikte 3’üncü seçeneğimizi yani Conversions API Gateway’i gözden geçirelim.

Mevcutta Meta Pikseliniz size ortak merkezinde aşağıdaki seçenekleri sunar. Alt yapınız buna izin vermiyorsa karşımıza güncel çıkan seçenecek Conversion API Gateway ile kolaylıkla API’nizi kurabilirsiniz.

Facebook Conversation API Entegrasyonu

Amazon Web Services hesabı oluşturduktan sonra üreteceğiniz subdomain ile beraber belirleyeceğiniz admin kullanıcı adı ve şifresiyle sunucunuzda A Kaydı oluşturmanız gereklidir.

İşlemlerin tamamlanmasının ardından yaklaşık 1-2 saat içerisinde yukarıda bahsedilen avantajlarda Dönüşüm API’niz Meta Pikseliniz ile beraber uyumlu bir şekilde verileri çekmeye hazır.

Facebook Conversions API Gateway kurulumu ve entegrasyonu konusunda bir görüş, tavsiye ve önerilerini yorum olarak bekliyoruz.