Skip to content

En İyi WordPress SEO Eklentileri

En iyi WordPress SEO Eklentileri

All in One SEO (AIOSEO)

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(1)

WordPress için All in One SEO (AIOSEO) , piyasadaki en iyi WordPress SEO eklentisidir. 2 milyondan fazla kullanıcı tarafından kullanılan, herhangi bir karmaşık SEO jargonu öğrenmeden arama sıralamalarını iyileştirmenize yardımcı olan en kapsamlı SEO araç setidir.

İşletmeniz için en iyi SEO ayarlarını seçmenize otomatik olarak yardımcı olan en kolay kurulum sihirbazıyla birlikte gelir. AIOSEO, yazılarınızı ve sayfalarınızı optimize etmek için işlem yapılabilir bir kontrol listesi ile TruSEO sayfa analizini gösterir.

Sayfadaki SEO kontrol listesi, SEO başlığınızda ve açıklamalarınızda dinamik değerleri (cari yıl, ay, gün, özel alanlar, yazar bilgileri ve çok daha fazlası) kullanabileceğiniz akıllı bir meta etiket oluşturucu içerir. Bu, yalnızca SEO başlıklarını değiştirmek için bir gönderiyi güncellemenize gerek olmadığı anlamına gelir.

AIOSEO ayrıca arama motoru görünürlüğünüzü artırmak için Zengin snippet şema işaretlemesi, akıllı XML site haritaları (gelişmiş kontrollerle), SEO sağlık kontrolü ve diğer kullanışlı özelliklerle birlikte gelir.

Open Graph meta verilerini eklemek için yerleşik bir sosyal medya entegrasyonu da vardır. Bu, sayfalarınız Facebook, Twitter, Pinterest vb. Sosyal medya web sitelerinde paylaşıldığında hangi resmi veya küçük resmi seçebileceğiniz anlamına gelir.

AIOSEO ayrıca e-ticaret siteleri için yerleşik WooCommerce SEO araçlarıyla birlikte gelir . Bu, dinamik optimizasyonlar, bireysel ürün sayfası optimizasyonları, ürün resmi SEO gibi özellikleri ve çevrimiçi mağazanıza daha fazla organik trafik getirmek için diğer kullanışlı özellikleri içerir.

SEO konusunda bilgili daha fazla kullanıcı için, RSS beslemelerinin, Robots.txt düzenleyicisinin, yerel SEO’nun, Google Haberler site haritalarının, video SEO’nun ve daha fazlasının tam kontrolünü içerir.

İşletme sahipleri için, SEO kullanıcı rolleri ile birlikte gelir, böylece web sitenizin kontrolünü devretmeden önemli SEO özelliklerine erişimi yönetebilirsiniz.

Genel olarak, All in One SEO (AIOSEO), piyasadaki en başlangıç dostu ve kapsamlı WordPress SEO eklentisidir. Web sitenizde bir şeyler yapmak için birden fazla eklenti kurma ihtiyacını ortadan kaldırır ve her tür işletme, e-ticaret, bloglar, haberler ve diğer web siteleri için mükemmel çalışır.

Yoast SEO

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(2)

Yoast SEO, WordPress web sitenizi arama motorları için optimize etmenizi sağlayan popüler bir WordPress SEO eklentisidir.

Web sitenizdeki tüm yazılara ve sayfalara kolayca SEO başlıkları ve açıklamaları eklemenizi sağlar. Makalelerinize Open Graph meta verileri ve sosyal medya görüntüleri eklemek için de kullanabilirsiniz.

Yoast SEO, tüm web sitesi içeriğiniz için otomatik olarak bir XML site haritası oluşturur ve bu da arama motorlarının web sitenizi taramasını kolaylaştırır. Ayrıca, başka bir SEO eklentisi kullanıyorsanız, SEO verilerinizi kolayca içe aktarmanıza yardımcı olur.

SEOPress

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(1)

SEOPress, başka bir basit ama güçlü WordPress SEO eklentisidir. Meta başlık, açıklama, açık grafik desteği, resim ve içerik XML site haritaları, yönlendirmeler ve daha fazlası gibi bir SEO eklentisinden bekleyebileceğiniz tüm özellikleri içerir.

Yeni başlayanlar için basit bir kurulum ve daha deneyimli kullanıcılar için gelişmiş kontroller ile birlikte gelir. Özellikler ve seçenekler açısından piyasadaki diğer en iyi WordPress SEO eklentileri ile karşılaştırılabilir.

Rank Math

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(3)

Rank Math, web sitenizi arama motorları ve sosyal medya için optimize etmenizi sağlayan, hızla büyüyen, kullanıcı dostu bir WordPress SEO eklentisidir. Bir kurulum sihirbazı ile birlikte gelir ve kurulum sırasında diğer SEO eklentilerinden veri aktarmanıza izin verir.

Blog yayınlarınıza kolayca meta başlık, açıklama ve açık grafik meta verileri eklemek için kullanabilirsiniz. Eklenti ayrıca bir XML site haritası oluşturmanıza, Google Search Console’a bağlanmanıza ve kullanıcı rollerine göre eklenti özelliklerine erişimi kontrol etmenize olanak tanır.

Rank Math, bir AIOSEO alternatifidir.

Schema Pro

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(4)

Schema Pro, web sitenize arama sonuçlarında öne çıkmasını sağlayan zengin snippet’ler eklemenize olanak tanır.
Zengin parçacıklar, bir incelemenin altındaki yıldız derecelendirmelerini, açıklamanın yanında bir ürünün, resmin veya videonun altındaki fiyatları vb. göstererek web sitenizi arama sonuçlarında öne çıkarmanıza olanak tanır.

All in One Pack SEO (AIOSEO) gibi en iyi WordPress SEO eklentileri, web sitenize yapılandırılmış zengin snippet verileri zaten ekliyor. Bununla birlikte, daha fazla şema türüne ihtiyacınız varsa veya mevcut WordPress SEO eklentinizin işlevselliğini genişletmek istiyorsanız, o zaman Schema Pro doğru yoldur.

SEO Framework

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi-(5)

SEO Framework, WordPress ve arama motorları tarafından empoze edilen beyaz şapka yönergelerini ve kurallarını izleyen ve bunu desteklemek için 5 yıldızlı bir derecelendirmeye sahip olan tek özellikli eksiksiz SEO eklentisi olduğunu iddia ediyor.

Bir kullanıcının WordPress ortamını okuyarak herhangi bir dilde akıllıca kritik SEO meta etiketleri oluşturabilen tek eklentidir, bu büyük bir zaman tasarrufu sağlar ve gelişmiş SEO bilgisi ihtiyacını ortadan kaldırır.

SEO Framework ayrıca önceden yapılandırılmış yükleyerek kullanıcılara zaman kazandırır. Eklentiyi etkinleştirir etkinleştirmez WordPress siteniz anında korunacak ve meta etiketleriniz önceden doldurulacaktır.

Gönderiye genel bakış sayfaları, farenizle üzerine geldiğinizde sayfaların nasıl iyileştirilebileceğini öneren renk kodlu yönergeler sunar. Ve Google’ın web yöneticisi yönergelerine harfiyen uyduğundan, kullanıcılar kritik hatalar yapma endişesi olmadan sayfaları optimize etmekte özgürdür.

WP Rocket

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi

Site hızı, arama sıralamasında önemli bir faktördür. Bu nedenle, SEO’nuzu etkilemediğinden emin olmak için web sitenizin hızını ve performansını izlemeniz gerekir.

Web sitenizin hızını artırmanın en kolay yolu, önbelleğe almayı etkinleştirmektir. WP Rocket, piyasadaki en iyi WordPress önbellekleme eklentisidir ve herhangi teknik bir bilgi gerekmeden önbelleğe almayı ayarlamanıza olanak tanır.

SEO Squirrly

En-Iyi-WordPress-SEO-Arac-ve-Eklentisi

SEO Squirrly, SEO konusunda uzman olmayan kişiler için özel olarak tasarlanmıştır.

Diğer eklentilerin SEO önerilerine erişmek ve uygulamak için farklı yolları vardır, ancak SEO Squirrly bunu bir sonraki seviyeye taşır. Canlı SEO asistanı özelliğine sahip.

Yazmakta olduğunuz makale ile sıralamaya çalıştığınız istenen anahtar kelimeyi girmeniz yeterlidir. Siz yazarken, bu anahtar kelimeyi içeriğinizde nasıl kullanabileceğinizi açıklayan yeşil ışıklar ve açılır pencere önerileri gerçek zamanlı olarak görünecektir. Yazarken bir SEO uzmanının omzunuzun üzerinde durduğunu hayal edin – SEO Squirrly ile yakaladığınız şey tam da budur.

İçerik raporları, yazarları dış kaynak olarak kullanıyorsanız veya içerik üretmek için şirketiniz genelinde birden fazla yazar kullanıyorsanız ideal olan başka bir harika özelliktir. Bu raporlar, yazarlara yazdıklarına göre SEO hakkında ek bilgiler verir.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: En İyi WordPress SEO Araçları

Sonraki Yazı: SEO’nun WordPress Web Siteleri İçin Önemi