Skip to content

E-Ticarette ABD Pazarında Başarılı Olmak İçin Neler Yapabiliriz?

E-ticarette Amerika Pazarında Sizde Olun

E-Ticarette ABD Pazarında Başarılı Olmak İçin Neler Yapabiliriz?

Covid-19 sonrasında e-ticarete olan ilgi gözle görünür oranda arttı. Pandemi süreci ile birlikte Çin’den sonra ikinci büyük büyümeyi yaşayan ülke ABD oldu. Amerikalı olmayan ama ABD pazarına girmek isteyen şirketler için yerel bir mağaza kurma süreci oldukça karmaşık ve uzun sürecek bir çaba gerektirmektedir. Tüm bu uzun soluklu çaba yerine pek çok marka için e-ticaret seçeneği daha cazip görülmektedir. Peki, ABD pazarında e-ticaret yaparken nasıl başarılı olabiliriz?

ABD Pazarında E-ticarette Başarılı Olmak İçin Uygulayabileceğiniz 6 Madde

   1. Çok Kanallı Bir Yaklaşım Benimseyin

Çok kanallı bir yaklaşım, şirketlerin mümkün olan en geniş kitle tarafından keşfedilmesini sağlar. Marka bilinirliğini sağlamak için ürünlerin büyük pazar yerlerinde yer alması gerekir. ABD’de en çok kullanılan pazar yerleri Amazon, eBay, Walmart, Craigslist, Target, Etsy, Home Depot, Best Buy, WayFair, Macy’s ve Wish’dir. Pazar yerlerini seçerken markanızı mutlaka göz önünde bulundurmalısınız. Çünkü her pazar yeri markanız için uygun olmayacaktır.

ABD’de e-ticaretin başlangıç ​​noktası genellikle sosyal medyadır. Bu nedenle markanıza uygun sosyal medya kanallarında (Facebook, Instagram, TikTok, Pinterest vb.) aktif olmak oldukça önemlidir. Sosyal medya stratejisi belirlenirken, şirketinizin ürünlerini, marka kimliğini ve kurumsal değerlerini öne çıkaran ilgi çekici içerikler kullanılmalıdır.

   2. Satış ve Paketleme Tekniklerini Uygulayın

Günümüzün Amerikan tüketici davranışlarını incelediğimizde tüketicinin önem verdiği koşulların şirket tarafından karşılanması noktası karşımıza çıkmaktadır. Şirketlerin popüler ürünlerinin her zaman stokta olması sağlanmalıdır. Şirketler, tüketicisi için cazip fiyatlar sunmalı ve düzenli promosyonlar yürütülmelidir. Teslimatlar hızlı ve düşük ücretli olmalıdır. Ayrıca ürünlerin toplu olarak satışa sunulması hem ihtiyaçların karşılanması hem de büyük ambalaj kullanımı açısından ABD tüketicilerin de tasarruf düşüncesi yarattığı için oldukça iyi bir taktik olacaktır.

   3. Ödemeleri Kolaylaştırın

Ödeme seçenekleri tüketiciye alışveriş kolaylığı sağlayabilmek için sunulması gereken önemli faktörlerden biridir. Araştırmalara göre tüketicilerin %42’sinin tercih ettikleri ödeme  seçeneği bulunmadığı için satın alma işlemini tamamlamadığı gözlemlenmiştir. Çoğu Amerikalı, Amazon’da sunulan tek tıklamayla ödemeye ek olarak kredi kartları ve PayPal kullanmayı tercih etmektedir. Bu nedenle, şirketlerin ödeme seçeneklerini belirlerken ABD  tüketicilerinin tercih ettiği ödeme yöntemlerini kullanmaları gerekmektedir.

   4. Ortaklıklar ve Bağlantılar Kurarak Güven Kazanın

Dünyaca ünlü şirketler veya ABD’de bulunan tüketici tarafından güven duyulan köklü yerel şirketler ile kurulabilecek ortaklıklar marka bilinirliğini ve markaya olan güveni artırmak için oldukça önemlidir. Bu sayede aynı güvenin markaya karşı duyulması sağlanmalıdır.

   5. Pazarlama Bütçenizi Doğru Şekilde Harcayın

ABD’de reklam maliyeti, dünyadaki diğer ülkelere göre çok daha yüksektir. Bu nedenle hedef kitleler oldukça iyi belirlenmelidir. Ülke çapında reklamlar verilmesi yerine tüketici profillerine uygun olarak eyaletler bazında reklamlar verilmelidir. Örneğin; California, Washington, Maryland, New Jersey, Massachusetts ve New York gibi tüketici gelirlerinin yüksek olduğu eyaletlerde lüks tüketim ürünleri daha çok talep görecektir. Google Ads ve sosyal medyada uygulanacak pazarlama kampanyalarını yürütürken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır. 

   6. Görüntülerin ve Videoların Ötesinde Düşünün

Ürünlerin sergilenme şekli her geçen gün gelişmeye devam ediyor. Video içeriğini değerlendirdiğimizde videonun geliştirilmiş hali olarak interaktif ürün görsellerini ele alabiliriz. Örneğin, AR (artırılmış gerçeklik) sayesinde Ikea’da müşteriler, mobilyaları tecrübe etme şansı yakalarlar. Öte yandan Sephora uygulamasında sunduğu gerçek zamanlı yüz tanıma sistemi ile ruj tonunun kullanıcılarda nasıl görüneceğini denemelerini sağlayabilmektedir. Gelecek vadeden bir başka format, bir ürünün sergilemek için kullanılan 360 derecelik resimlerdir. Farklı ve gelişmiş ürün sergileme yöntemleri, tüketicilerin satın alma işlemini gerçekleştirmesi için oldukça etkili bir yöntemdir. Aynı zamanda marka bilinirliğinin artmasında önemli bir rol oynamaktadır.

   Sonuç

Sonuç olarak, markanızın e-ihracat sürecinde Webolizma E-Ticaret çözümleri size bu yolculukta eşlik edecektir. Fakat markaların e- ticaret satışlarının artması için girdikleri pazarın müsaitliği, pazardaki rakipleri ve hedef kitlesi çok önemlidir. Bu noktada Webolizma size yol gösterecek ve bu yolculukta size eşlik edecektir. Amerikalı olmayan ama ABD pazarına girecek olan markaların Amerikalı tüketicilerin tüketim alışkanlıklarını incelenmesi gerekmektedir. Farklı bir ülkenin pazarına girerken pazaryerlerinin kullanımı, güven kazandırmak için öncelik verilmesi gereken bir konudur.