Skip to content

Dijital Döngü ve Denge

Dijital Döngü ve Denge

Sizlere WeBlog’da dijital dünyanın sunduğu tüm araçların faydaları ve yöntemlerini sunmaktayız. Haritalar uygulamasının doğru kullanımı ve işletmeler için faydalarını anlattığımız yazımızda “dijital döngü ve denge” halinde olmaktan bahsettik. Dijital döngü ve dengenin açılımını sunacağımız bu blog yazımız ile de markanız ve işletmeniz için oldukça önemli bilgiler sunacağız.

Peki Nedir Bu Dijital Denge ve Döngü Halinde Olmak?

Peki Nedir Bu Dijital Denge ve Döngü Halinde Olmak?

En yalın hali ile anlatmak gerekirse, hedef kitleniz sizi diyelim ki haritalar uygulaması üzerinden keşfetti. Devam eden eylemi kesinlikle şöyle olacaktır; markanız ya da işletmeniz ile ilgili başka referans arayacaktır. Bu örneği haritalar üzerinden vermiş olduk ancak herhangi bir uygulama aracı üzerinden keşfeden kullanıcı yine size dair başka referanslar arayacaktır.

Hedef Kitleniz Dakikalar İçinde Veri Toplar

Peki Nedir Bu Dijital Denge ve Döngü Halinde Olmak?
Peki Nedir Bu Dijital Denge ve Döngü Halinde Olmak?

Kullanıcı sizi sosyal medyanın bir ağında keşfetmiş olduğunu varsayalım.

İşletme ya da sunduğunuz ürünlerin olduğu bir e-ticaret markası iseniz kesinlikle internet sitenize yönlenecektir.

Daha da açmak gerekirse sizi Instagram’da keşfetti diyelim, bu kişi etkin bir Facebook kullanıcı ise Facebook üzerinden de size dair referans arayacaktır.

Ayrıca şunları da yapabilir;

  • Adresinizi görmek için haritalara giriş yapabilir,
  • Haritalarda diğer kişilerin paylaşımlarına ve yorumlarına göz atabilir,
  • Yine haritalarda yer bildirimlerinden diğer kişilerin fotoğraf paylaşımlarına bakabilir,
  • Etiketler üzerinden ürünlerinize dair kullanıcı fotoğraflarını inceleyebilir.
  • Oradan da internet sitenize hatta direkt olarak arama motoruna yazarak dakikalar içinde markanıza dair veri toplayabilir.

Evet çok kısa sürede tüm bunları yapabilir. Kullandığımız teknolojik aletler ve internet hızı bunun için oldukça verimli 🙂 Yakında 5G ‘ye geçiş yapacağımızı düşündüğümüzde bu süre saniyelere düşecektir. İşte bu sebepledir ki markanızı başarılı bir şekilde yönetmek adına bir stratejiniz olmalı. Hemen her dijital araçta varlığınız olmalı ve hedef kitleniz döngü içindeyken siz dengeli bir şekilde varlığınızı sürdürmelisiniz.

Dijital Döngü ve Denge İçin Stratejiler Nasıl Belirlenir?

Dijital Döngü ve Denge İçin Stratejiler Nasıl Belirlenir?

Günümüzde artık bir markanın ya da işletmenin ben dijital dünyada yokum deme lüksü kalmadı. Çok güzel bir fikriniz, kaliteli ürünleriniz, harika tasarlanmış bir mekanınız olabilir. Bunu duyurabilmek, hedef kitlenize ulaşabilmek için daha yolun en başında uzmanlıkla atılan bir temele ihtiyacınız olacaktır. İnternet sitesi yapmayı bilen kuzeniniz, sosyal medya canavarı komşunun oğlu da bir seçenek tabi 🙂 Ancak tüm araçlar üzerinde varlığınızı dengeli bir şekilde ilerletmek için uzman bir destek almanız gerekebilir. Doğru atılmamış bir temel için daha fazla zaman kaybı ve yeniden yapılanma için ciddi bir maddi- manevi süreç yaşamanız olası.

Dijitaldeki Varlığınızı, Markanızın İtibarını Yönetmek

Dijitaldeki Varlığınızı, Markanızın İtibarını Yönetmek

Dijitaldeki varlığınızı, markanızın itibarını yönetmek adına sadece doğru bir planlamaya ihtiyacınız var. Bunun en temelde başlangıcı internet sitesinizdir. E-ticaret yapma düşünceniz var ise olmazsa olmazdır. İnternet sitesi tüm markalar ve işletmeler için var olması gereken yapıdır.  Günümüzde ise kesinlikle mobil uyumlu bir site olması gereklidir. Eğer kitleniz direkt olarak sitenizden alışveriş yapacak ise kesinlikle “SSL” sistemi ile kredi kart bilgilerini korumalısınız. İnternet siteniz tamamen sizin vitrininiz. Dağınık bir vitrin, tozlu camlar ile kimseye çekici gelmeyi bekleyemeyiz değil mi? 🙂 Başarılı bir internet sitesinin beraberinde, arama motorlarında markanızı başarıya ulaştıracak birçok yöntem var. WeBlog’da bunlarla ilgili birçok yazıya ulaşabilirsiniz.

Ah! Sosyal Medya

Mekanik kadranla akan zaman ile sosyal medyada akan zaman inanın çok farklı 🙂 Sosyal medya çok çok hızlı. Eğer markanız, ürününüz, işletmeniz ile varlığınızı düzenli ve dengeli bir şekilde sürdürmüyorsanız eğer kullanıcılar size yoksunuz gibi davranıyor. Ve size dair referansı ve veriyi hangi sosyal medya aracından toparlayacağını bilemiyorsunuz. Bu sebeple, hedef kitlenizi doğru zamanda ve doğru yerde yakalayabilmek için doğru stratejiye ihtiyacınız var. Kitleniz kim? Onlar nerede? Bu çılgın döngü içinde, marka itibarınızla birlikte başarılı olmak, doğru dengeleri kurmak için bize ulaşabilirsiniz. 🙂