Skip to content

Criteo Reklamları ve Avantajları Nelerdir?

Criteo Reklamları ve Avantajları Nelerdir

Son dönemlerde e-ticaretin önemi gittikçe artmaya başladı. Hal böyle olunca rekabet konusunda da kıyasıya bir yarış söz konusu oldu. Dijital pazarlama stratejilerini çeşitlendirmek ve elzem yöntemler denemek elbette önemli. Bunun yanında marka bilinirliğinizi arttırmak ve reklam performansınızı da eşsiz kılmak son derece önemlidir. İşte tam bu aşamada karşımıza Criteo reklamları çıkıyor. E-ticaret alanında fark yaratıp dijital stratejilerinizi olduğundan daha kaliteli hale getirmek istiyorsanız Criteo ile tanışmanın vakti gelmiş demektir.

Criteo Tarihçesi

Criteo Tarihçesi

E-ticaret sitelerinin ve odağında dönüşüm olan sitelerin dijital stratejilerinde pazarlama çözümleri sunan bir şirket olan Criteo, Fransa menşeili olan bir firmadır. 2005 yılında kurulan şirketin kurucuları ise Jean Baptiste Rudelle, Franck Le Ouay ve Romain Niccoll’dur. 2008 yılında ilk ürününü sunan Criteo kendini biraz daha büyütmek adına ABD’nin Silikon Vadisi’nde 2010 yılında yeni bir ofis açmıştır. Zamanla ana ofisini Paris’e taşımıştır. Şu anda ise 5 kıtada ve 30 kadar ülkede e-ticaret sitelerine ve ihtiyaç duyan diğer web sitelerine destek vermektedir.

Criteo Reklamları Nedir?

Criteo Reklamları Nedir?
Criteo Reklamları Nedir?

Amacı kişiselleştirilmiş yeniden hedefleme reklamları olan Criteo reklamları, görüntülü reklamcılığı öne çıkarmaktadır. Bu reklamların en önemli ve tercih edilmesinde öncelik teşkil eden özelliklerinden bir tanesi de e-ticaret sitesinin potansiyel kitlesine reklam sunmasıdır. Bir diğer öne çıkan özelliği ise potansiyel müşterilerine sunduğu reklamların ilgi alanlarına göre gösterilmesi ve onları satışa yönlendirmesidir.

Ziyaret ettiğiniz web siteleri çerezler aracılığı ile birtakım bilgilerinizi depolar. Criteo reklamları da tam olarak bu mantıkla çalışır. Web sitesindeki hareketleriniz, ilgilendiğiniz ürünler gibi veriler çerezler aracılığı ile kayıt altına alınır ve sonucunda kişiselleştirilmiş reklamlar ortaya çıkar. 

Siz de daha önce çok kez denk gelmişsinizdir; bir e-ticaret sitesini gezersiniz, herhangi bir ürünle ilgilenirsiniz. Belki alırsınız belki almazsınız. Zaman sonra internette gezinirken o ürün ya da ürünler defalarca kez karşınıza çıkar. Bu ürünü satın almadıysanız satın almanıza yöneliktir. Satın aldıysanız ise belki de üründen çok memnun kalmış ve bir tane daha almayı planlıyor olabilirsiniz. İşte Criteo reklamlarının temel amacı budur.

Criteo Reklamlarını Kimler Kullanabilir?

Criteo Reklamlarını Kimler Kullanabilir?

Yeniden pazarlama konusunda daha doğru adımlar atmak isteyen ve dönüşüm odaklı olan tüm web siteleri Criteo reklamlarını kullanabilir.

Criteo Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

Criteo Reklamlarının Avantajları Nelerdir?

İnternet reklam yatırımlarınızı verimli hale getirmeyi hedefleyen Criteo aynı zamanda ROI oranlarında da ciddi artış sağlar.Türkiye’de ve dünyada binlerce firmaya destek veren Criteo, yeniden pazarlama konusunda oldukça üst düzey teknolojiye sahip. Zaten başarısını da bu teknolojiye borçlu.

Retargeting teknolojisini kullanan Criteo, web sitenizi ziyaret etmiş ve ürünlere bakmış olan fakat herhangi bir ürün satın almayıp siteden ayrılmış kişileri hedeflemektedir. Retargeting sistemi ise bu kullanıcıyı takip eder. Dolaşmış olduğu diğer kanallarda ürünün reklamını o kullanıcıya gösterip tekrar sitenize girip ürünü almasına teşvik eder. Criteo bu aşamada Google ile ortaklık yapıp görüntülü reklamları bu kullanıcılarına sunar.

Criteo reklamlarının avantajlarını kısaca şu şekilde sıralayabiliriz:

  1. E-ticaret sitenizi ziyaret etmiş, belli sayfalarda dolaşmış ve ürünlere bakmış fakat herhangi bir alışveriş gerçekleştirmemiş müşterilerinizi tekrar sitenize getirebilirsiniz. Araştırmalar gösteriyor ki bir web sitesinden alışveriş yapmadan ayrılan kullanıcıların bir sonraki ziyaretinde alışveriş yapma ihtimali çok daha yüksek.
  2. Criteo reklamlarını birçok kanalla entegre edebilirsiniz. Facebook, Google ve Instagram gibi kanallarda reklamlarınızı gösterebilir ve müşterilerinizi tek kampanya ile bu kanallardan da yakalamanız mümkün. Fakat şöyle bir dipnot vermemiz gerekirse bu uygulamayı yalnızca Criteo Premium ile elde edebilirsiniz.
  3. Tüm reklamlarını mobilde, masaüstünde ve tablette sağlıklı bir şekilde gösterebilirsiniz. Mobilde ise IOS ve Android olması fark etmeksizin sağlıklı bir şekilde reklamlarınızı göstermeniz mümkün.
  4. Oluşturmuş olduğunuz kampanyalarda tıklama başına maliyet söz konusudur. Dolayısıyla bütçenizi daha orantılı kullanırsınız. Reklam ödemenizi ise 30 gün sonra yapabilirsiniz.
  5. Günümüzde birçok internet kullanıcısı alakasız ve çok sayıda reklama maruz kaldığı için Adblocker kullanıyor. Criteo ile oluşturduğunuz reklamlar Adblocker’a takılmadan kullanıcıya görünür olacaktır. Reklamlar ise alakalı ve ilgi çekici olduğu için kullanıcıyı rahatsız etmeyecektir.

 

Ankara Criteo Reklam Ajansı

Ankara Criteo Reklam Ajansı

Criteo reklamları konusunda size destek verecek birçok profesyonel reklam ajansı vardır. Ankara’da da Webolizma olarak bizler bu profesyonel desteği veren bir reklam ajansıyız. Criteo konusunda size destek verebilecek profesyonel reklam ajansları ile çalışmanız hem verilerinizin daha sağlıklı şekilde analiz edilmesini sağlar hem de daha stratejik adımlarda daha çok kazanç elde etmenize yol açar. Siz de eğer Criteo konusunda profesyonel bir ajansla işbirliği yapmak isterseniz bizimle iletişime geçebilirsiniz.