Skip to content

2021’de Dijital İşletmenizi İleriye Taşıyın

2021’de-Dijital-Isletmenizi-Ileriye-Tasiyin

Dürüst olmak gerekirse, geçen yıl gibi bir yılı hayal edemezdik. Ancak insan ruhu dirençli ve güçlü, bu yüzden 2021’i şimdiye kadarki en muhteşem yılımız haline getirelim!

Ailenizin sağlığı ve zindeliği için iş başarısı önemlidir. 2020’yi güçlü bir şekilde bitirin ve 2021’de ivmenizi koruyun.

2020 kesinlikle beklediğimizden daha zor olsa da, hayat devam etti ve bununla birlikte iş yapma biçimleri de değişti. Pazarlama söz konusu olduğunda, dijital trendlere ve yeniliğe odaklanma, hayatımızın büyük bir kısmı dijitalin içinde geçtiği için daha da fazla ilgi gördü.

İnternet aramaları, cep telefonları, dizüstü bilgisayarlar ve tabletler dünyasında dijital varlığınız işletmeniz için bir öncelik olmalıdır. Potansiyel müşteriler tarafından çevrimiçi ortamda bulunabilecek harika bir konumda 2021’e başlayın.

İşletmenizi İleriye Taşımak İçin En İyi 14 Dijital Pazarlama İpucu

Dijital-2021'e-Merhaba!_2

  1. Sosyal medyadaki varlığınızı büyütme fırsatını hemen değerlendirin.
  2. E-posta pazarlama ile müşteriler ve potansiyel müşterilerle bağlantıda ve akılda kalın.
  3. Tüm pazarlama faaliyetlerinizin merkezi, tüm pazarlama çabaları web sitenizde ‘24/7/365 satış görevinize’ geri dönmelidir.
  4. Web sitenizin mobil görüntüleme için optimize edildiğinden emin olun.
  5. Son derece kolay bir adım olan Google My Business, potansiyel müşterilerinizin işletmenizi çevrimiçi ve organik olarak bulması için çok önemlidir.
  6. Sağladığınız hizmetleri sağlayan şirketleri aramak için potansiyel müşterilerin kullandığı anahtar kelimelere zaman ayırın.
  7. Bloglarınızda sık sık yeni içerik oluşturun ve organik arama sonuçlarını optimize etmeye yardımcı olmak için uzmanlığınızı ve düşünce liderliğinizi geliştirin.
  8. SEO pazarlama çabalarına, özellikle yerel SEO’ya yatırım yapın.
  9. Sosyal medya gruplarına katılın ve daha önce hiç tanışmadığınız, potansiyel müşteriler de olabilecek insanlarla tanışın.
  10. Bir misafir blog yazısı yazarak köklü sektör web sitelerinin trafiğinden yararlanma ve kendi uzmanlığınızı gösterme fırsatını yakalayabilirsiniz.
  11. İnsanlar görsellerin ve videonun günümüzde popüler bir araç olduğunda hemfikir. YouTube, Google’dan sonra en büyük ikinci arama motorudur.
  12. İşletmeniz için yararlı olan belirli kitleleri hedeflemenize olanak tanıyan çevrimiçi reklamlara yatırım yapın.
  13. Web sitenizin potansiyel müşterilerin hayallerindeki ürünü çarpıcı fotoğraflarla hayal etmelerine yardımcı olduğundan emin olun.
  14. İçerik, içerik ve daha fazla içerik.

COVID Sonrası Dünyada Uzaktan Çalışma ve İşbirliği İçin En İyi 14 Araç

Her gün meslektaşları ile fiziksel ofis alanında çalışmaya alışkın olan tüm sektörlerdeki profesyoneller, günlük rutinlerinde büyük değişiklikler yaparak evden çalışmaya başladılar. Bu ayarlamalar, haber verilmeksizin hızla geldi ve kapsamları genişti. Haftanın 5 günü ofiste çalışmaktan evden tam zamanlı çalışmaya geçtik. Doğru teknoloji araçlarını kullanmak, işinizin bu zamanlarda sorunsuz ilerlemesini sağlayabilir.

  1. Slack: Ekibinizle anında iletişim ve işbirliği için.
  2. Zoom, GoToMeeting, Bluejeans, Webex, Skype, Google Hangout: Ekibinizle veya müşterilerinizle ve potansiyel müşterilerinizle video konferans yapmak için.
  3. Asana, Trello: Tüm ekip tarafından kullanılabilecek proje yönetimi için.
  4. Google Drive, DropBox: Tüm ekibin yararlanabileceği dosya yönetimi için.
  5. Takvim: Ekibiniz, müşterileriniz veya potansiyel müşterilerinizle kolay zaman yönetimi için.
  6. Hootsuite: Sosyal medya planlaması için.
  7. HubSpot: Tam yüklü bir CRM sistemi için.
  8. Zendesk: Web sitenizde canlı sohbet için.
  9. DocuSign: Özellikle sözleşme yönetimi için.
  10. WordPress: Harika SEO optimizasyon özelliklerine sahip, kullanımı kolay profesyonel web sitesi oluşturmak için.
  11. MailChimp: E-posta pazarlaması için.
  12. Google Suite (G-Suite): Ekibinizle kolay ortak çalışma için. (Paket, diğer ücretsiz Google araçlarının yanı sıra Google Dokümanlar, Google E-Tablolar, Google Drive ve Google Slide’ı içerir.)
  13. Microsoft Office: Ekip ofisi ve işbirliği araçları için. (Microsoft Office, diğer araçların yanı sıra Excel, Outlook, Word, PowerPoint ve Teams’i içerir.)
  14. DesignAlign™: Teklifleri hazırlamak için.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Merhaba Dijital 2021!

Sonraki Yazı: 2021’de Dijital Dönüşümü Şekillendirecek 10 Kritik