Skip to content

2019’un 5 Dijital Pazarlama Trendi

2019’un 5 Dijital Pazarlama Trendi

Yeni yıl yaklaşırken neler yaparsınız? Kimimiz kendine hedefler koyar, yıl boyunca gerçekleştirmeye çalışırız. Kimimiz gelecek yılda neler trend olacak, neler keşfedeceğiz ufak bir araştırma yapar hayatımızı yenilemeye çabalarız.

Sizi temin ederim ki yeni yıl trendlerine bakmadan gardırop revizesi yapan bir kadın ya da alacağı araba için kredi çeken bir adam bulmak imkansıza yakındır.

Hal böyle olunca biz dijital pazarlamacılar da pazarlama trendi hakkında yenilikleri büyük bir merakla takip ediyoruz. Hele ki saniye başı değişen teknoloji dünyasında gelecek fırsatları yakalamak ve kullanmak için sürekli tetikte bekliyoruz.

Peki madem buradasınız ve yazımızı buraya kadar okudunuz; o zaman gelin 2019’un dijital pazarlama trendi önerilerine birlikte bakalım!

İşte 2019 Yılında Pazarlamacılara Yön Verecek 5 Dijital Pazarlama Trendi!

ChatBot’lar Amca Oğlu Oluyor!

ChatBot'lar Amca Oğlu Oluyor!

Bir tüketici markalardan ne bekler?  Günümüz tüketicisi her şartta iletişim bekler. Yani olağan bir şikayetinizde karşınızda kapı duvar varsa geçmişler olsun o markaya. Peki Chatbot’lar nasıl çalışıyor? Bu akıllı bıdıklar, ilettiğiniz yazılı mesajları anlamlandırarak size uygun cevabı veriyor. Uzman görüşü ne diyor? 2019’da pizza siparişinizi, otel rezervasyonunuzu, sinema biletinizin iptalini Chatbot’larla halledeceksiniz diyor. Güle güle müşteri temsilcisi, hoş geldin amca oğlu Chatbot!

Çok Arttırılmış Gerçeklik Annecim!

Çok Arttırılmış Gerçeklik Annecim!

IKEA’yı nasıl bilirsiniz? Biz oldukça gerçekçi biliyoruz ve size IKEA’nın arttırılmış gerçeklik uygulamasını hatırlatıyoruz. Geçtiğimiz yıl, uygulamayı kullanarak satın alacağınız perdenin salonunuzda nasıl duracağını görebiliyordunuz. Yeni yıl ile birlikte arttırılmış gerçeklik uygulamaları daha da yaygınlaşacak ve birçok büyük marka kullanmaya başlayacak.

Mikro Influencer Geldi Hanım!

Mikro Influencer Geldi Hanım!

Influencerlar hayatımıza girdiğinden beri tüm markalar kendilerine uygun elçiler arayadursun, tatlı fenomenlerimiz de Instagram’dan büyük karlar elde etmeye devam ediyor. 2019’da ise bu iş biraz daha kolaylaşacak gibi gözüküyor. Yeni yılda, giderek artan tanıtım bedellerine karşı daha az takipçili mikro ınfluencerlara olan talep artacak. Çünkü bu kişilerle bir araya gelmek, anlaşmaya varmak markalar için hem daha az maliyet yaratacak hem de daha samimi ilişkiler kurulacak.

Sesli Arama Devri Başlıyor

Sesli Arama Devri Başlıyor

Yeni yılla birlikte sesli arama devri alenen başladı diyoruz. Google’ın yaptığı geliştirmeler ve güncellemelerle birlikte sesli aramalar artık daha aktif kullanılacak. Tıpkı Chatbot’larda olduğu gibi büyük markalar birbirleri ile yarışacak ve sesli arama sonuçlarında üst sıralarda çıkmaya çabalayacaklar.

Sesli aramalarda algılama problemleri de çözüldüğü takdirde dünyanın her yerinde kullanılacağı düşünülüyor. Hatta, birçok şirketin kurumsal web sitelerine sesli arama butonu ekleyeceği konuşuluyor. Özetle 2019’da parmaklarımız daha az yorulacak gibi duruyor.

Not: Sesli arama özelliğini kullananların mutlaka okuması gerektiğini düşündüğümüz bir başka konuyu da geçtiğimiz haftalarda bu içeriğimizde paylaşmıştık, henüz okumayanlara hatırlatmış olalım.

Video, video, video!

Video, video, video!

2018’de olduğu gibi 2019’da da dijital pazarlamada bol bol video kullanacağız. Instagram hikayelerde olacağız, YouTube’da olacağız. Ancak bu yıl, video içeriklerin yeniden uzayacağı öngörülüyor. Sebep olarak da insanların storyler ve gönderilerdeki kısa ve hızlı videolardan yorulması olarak gösteriliyor. Özellikle IG TV’nin yaygınlaşması ve Netflix gibi kanallara olan ilgi ile birlikte, yeni yılda televizyonun tamamen dijitale kayma ihtimali de düşünülmeye başlandı. Yine Youtube, Instagram ve Facebook üzerinden yapılan canlı yayınlar bu yıl yeniden gündeme gelip insanların video içerik tüketim isteklerini yanıtlayabilir.

Dileriz, trendleri yakaladığınız, güzellikleri katladığınız bir yıl olsun. Mutlu yıllar 🙂