Skip to content

Sosyal Medya Reklamlarıyla Tanışın

Sosyal Medya Reklamlarıyla Tanışın

Sosyal medya günümüzde en çok kullanılan dijital medya mecrasıdır.  Sosyal medya mecraları ile anlık paylaşımlar yapılıyor kişisel alanlar ve vitrinler yaratılarak dijital alanda bir yer ediniliyor.

İnternet kullanıcısı olarak birçoğumuz artık birbirimizden sosyal medya aracılığı ile haberdar oluyor, bu mecralar aracılığı ile ihtiyaçlarımızı gideriyoruz… Bu ve bunun gibi nedenler ile kişisel profiller oluşturup kişisel hayran sayımızı bile arttırmanın büyüsüne kapılmışken bunu neden firmamızın profili için yapmayalım ki?

Bu nedenle tıpkı Google Reklamları gibi Sosyal Medya Reklamları da çok önem taşımaktadır.  Bunun yanı sıra dijital medya mecraları bu denli gelişmişken neden bu mecraları sadece bir vitrin değil aynı zamanda bir reklam ve gelir kaynağı olarak kullanmayalım?

İşte Sosyal Medya Reklamları tam da bu noktada devreye giriyor…

Peki Sosyal Medya Reklamları Nelerdir?

Sosyal medya reklamları, sosyal medya uygulamalarına verilen “Sponsorlu Bağlantı” lardır.

Bu reklamlarda yani Sosyal Medya Reklamlarında hedeflenen kullanıcı gruplarına,  planlanan reklam içeriğiniz gösterilir ve kullanıcı rahatsız edilmeden reklamlarınız yayımlanır. Bu şekilde potansiyel müşterileriniz de sizi fark eder ve sosyal medyayı sadece bir vitrin değil reklam ve gelir kaynağı olarak da kullanmış olursunuz.

Bu reklam tipinde bizim Webolizma olarak önerimiz Facebook ve Instagram Reklamları’dır.

Çünkü Facebook ve Instagram ülkemizde kullanılmaya başlandığı günden bugüne en çok tercih edilen ve en çok kullanıcı sayısına ulaşan sosyal medya platformlarıdır.  Bunun yanı sıra sponsorlu bağlantılar ile reklam planının en doğru şekilde sonuç alındığı sosyal medya mecralarıdır.