Skip to content

Görüntülü Reklam Ağı Artık Daha Akıllı

Görüntülü Reklam Ağı Artık Daha Akıllı

Google AdWords Görüntülü Reklam Ağı kampanyaları artık daha akıllı. 3 milyonu aşkın mobil uygulama ve web sitesinde reklam gösterim olanağı sağlayan Görüntülü Reklam Ağı (GDN), reklam verenler için artık daha pratik ve verimli olacak. “Akıllı Görüntülü Reklam Kampanyaları” adı verilen bu yeni özellik, geliştirdiği 3 optimizasyon teknolojisi ile müşteri tabanını genişleterek GDN’de daha fazla internet kullanıcısına ulaşmanızı amaçlıyor. “Akıllı görüntülü reklam kampanyaları” GDN’de hedefleme, teklif verme ve reklam oluşturma işlerini otomatik olarak üstleniyor;

• Otomatik hedefleme: Reklamlarınız yayınlandıkça hedefleme optimize edilerek gün geçtikçe daha fazla fayda sağlayacak yerlerde görünmeye başlar.
• Otomatik teklif verme: Kampanyanızın performans hedeflerine göre en doğru teklifleri belirler.
• Otomatik reklam oluşturma: Görüntülü reklam ağında gösterilebilecek uygun boyutlarda resim ve metin reklamlar oluşturur.

Yukarıda saydığımız özellikler ile reklam verenler; manuel teklif stratejileri, yayınlanma yöntemi ve yayınlandığı cihaz gibi ayarlar, manuel hedefleme, reklamların manuel oluşturulması ve reklamların nerede gösterileceği gibi ayarlarla uğraşmadan zamandan tasarruf edebilecekler. Ayrıca Google ‘ın verilerine göre “akıllı görüntülü reklam kampanyaları ” kullanan reklam verenler, diğer görüntülü reklam kampanyalarına oranla, aynı EBM (edinme başı maliyet) ile dönüşümlerde ortalama %20 artış elde ediyor.