Skip to content

Local SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Local SEO Nedir? Nasıl Yapılır?

Müşteriler EN’cidir! EN yakınlarındaki EN iyi ürün ve EN iyi hizmetleri ararlar!

Yerel SEO (Arama Motoru Optimizasyonu), işletmenizi çevrimiçi pazarlamak için inanılmaz etkili bir yoldur. İşletmelerin, ürünlerini ve hizmetlerini çevrimiçi olarak aradıkları zaman yerel müşterilere tanıtmasına yardımcı olur. Bu, bazıları standart SEO’da uygulananlardan büyük ölçüde farklı olan çeşitli yöntemlerle elde edilir. Genel olarak bir konum içeren bu tür arama sorgusu için arama motorları, arayanın istediği şeyin işletme önerileri veya lokasyona dayalı listeler olduğunu anlar.

Yerel arama motoru optimizasyonu, yerel arama sonuçlarında bulunacak bir web sitesini optimize etmeye odaklanan bir SEO dalıdır. İçerik, sayfa içi optimizasyonlar ve hepsinin odaklanmış, yerelleştirilmiş bir niyet ile birleştirilmesi bu çabaların bir parçasıdır.

Yerel SEO, web sitenizi yerel bir izleyici kitlesi için daha iyi bir sıralamaya nasıl optimize edebileceğinizle ilgilidir. Bir web sitesi size tüm çevrimiçi dünyayı hedefleme fırsatı sunar. Ancak işiniz için hedef kitlenin aslında ofisinizde veya dükkanınızda bulunduğunuz şehir içinde veya yakınında olması durumunda, en azından bazı yerel SEO uygulamalarına ihtiyacınız olacaktır. Kısacası, kişilerin nerede bulunduğunu bilmeleri ve sizi çevrimdışı bulabilmeleri için web sitenizi optimize etmeniz gerekir.

Google Yerel Algoritma Değişikliklerinin Gelişimi

Google’ın yerel arama algoritmasının geçerli yinelemesini şekillendiren bazı güncellemeler:

• 1 Mayıs 2007: Evrensel Arama
• 1 Nisan 2010: Google Rehber
• 27 Şubat 2012: Venedik Güncellemesi
• 4 Ekim 2012: Ağustos / Eylül 65-Pack Güncellemesi
• 20 Ağustos 2013: Hummingbird Güncellemesi
• 24 Temmuz 2014: Güvercin
• 22 Aralık 2014: Güvercin Açılımı
• 1 Eylül 2016: Possum

Web Sitesi ‘Yerelleştirme’

Web sitenizi ‘yerelleştirmek’, sitenize şehir, ilçe veya bölge adı dahil etmek demektir. Birkaç konuma sahip işletmeler için, bu, ayrı konumlar için ayrı sayfalar oluşturmayı içerebilir. Diğer taktikler arasında yerel topluluk etkinliklerine katılmayı ve sitede onlar hakkında makaleler ve bilgiler bulundurmayı gerektirir.

Atıf Yapısı

Sitenizin çevrimiçi işletme dizinlerinde bulunmasını sağlayın. Bu, yalnızca müşterilerin işinizi bulmalarına yardımcı olmakla kalmayacak, ayrıca şirketinizin adını, adresini, telefon numarasını ve web sitesi URL’sini alıntı sitelerinde belirtmek ve işletme dizinlerine fazladan bilgi eklemek, arama sıralamanızı iyileştirmeye de yardımcı olacaktır.

Google My Business Girişinizi Talep Etme

Google My Business sayfanızı talep etmek, işletmenizin yerel arama sonuçları ve Google Haritalar gibi önemli Google hizmetlerinde görüntülenmesine yardımcı olmak için atılmış önemli bir adımdır. GMB, sahip olduğunuz ilk çevrimiçi dizin olmalıdır.

İncelemeleri ve Derecelendirmeleri Yönetme

Orijinal, dürüst incelemeler, hem hizmetinizin kalitesini sergilemek hem de sitenizin ve hizmetinizin güvenilir ve faydalı olduğuna dair arama motorlarına sinyal göndermek için kritiktir. Alacağınız incelemelerin miktarı, incelemelerin genel kalitesi ve inceleme sitelerinin kendilerinin otoritesi, yerel arama sıralamaları için önemli faktörlerdir.

Kalite İle İlgili Geri Dönüşler

Kullanıcılar tarafından iyi bilinen web sitelerinden elde edilen geri bağlantılar, arama motorlarının sitenizi güvenilir bir bilgi kaynağı olarak tanımasına yardımcı olur ve yerel arama algoritmasının ‘öne çıkan’ yönünü artırır. Yerel gazetelerden, blog yazarlarından ve ticari birliklerden gelen linklerden ve alıntılardan elde edilenlerin tümü arama görünürlüğünüzü geliştirmenize yardımcı olabilir.

Yerel SEO İçin Web Sitenizi Optimize Etmenin 10 Yolu

Yerel SEO İçin Web Sitenizi Optimize Etmenin 10 Yolu
Yerel SEO İçin Web Sitenizi Optimize Etmenin 10 Yolu

1. Ana sayfanızı optimize edin.
2. Meta verilerinizi optimize edin.
3. Her ürün, hizmet ve konum için ayrı bir sayfa oluşturun.
4. Yerel işletme, organizasyon, ürün ve hizmet şemasını kullanın.
5. Google İşletmem (My Business) sayfasını alın.
6. Web sitenizdeki NAP atıflarını güncelleyin.
7. İşletmenizi yerel dizinlere ekleyin.
8. Sosyal medyanın gücünü kullanın.
9. Yorumlara öncelik verin.
10. En iyi ve en güncel SEO uygulamalarını kullanın.

Yerel Arama Neden Önemlidir?

İşte, yerel aramanın işletmeler için ne kadar önemli olduğunu kanıtlayan birkaç istatistik:

• Telefonlarında yerel arama yapanların %50’si, bir bilgisayarda ya da tablette yapanların ise %34’ü bir gün içinde fiziksel bir mağazaya gidiyor.
• Yerel mobil aramaların %18’i bir günde satışla sonuçlanıyor.
• Cep telefonlarında arama yapanların %50’si yerel telefon adresleri gibi bilgiler arıyor.
• Bir mobil cihazdaki yerel aramaların %78’i çevrimdışı alımlarda sona eriyor.
• Ankete katılan kişilerin %71’i, ilk kez ziyarete gitmeden önce varlığını doğrulamak için bir işletmenin yerini internette aratıyor.

Yerel SEO Hizmetlerinin Yeni Müşteriler Çekmenize Yardımcı Olmasının 10 Nedeni

1.Yerel müşteriler, yerel işletmeleri bulmak için internete danışıyor.

• PC sahiplerinin %96’sı yerel aramalar yapıyor.
• Tüm Google aramalarının %46’sı yerel!
• Yerel müşterilerin %64’ü, yerel işletmeleri bulmanın ana yolu olarak arama motorlarını ve dizinleri kullanıyor.
• Yerel mobil arama yapanların %50’si bir şirketin adresi veya telefon numarası gibi işletme bilgisini arıyor.
• Yerel mobil aramaların %78’i çevrimdışı bir satın alma işlemini karşılıyor.

2.Yerel arama pazarlaması oldukça hedefli ve tam zamanında.

İnsanların yerel arama yapmasının en önemli nedeni, bir işletme bulmaktır. İkinci en yaygın neden, bir ürün veya hizmet bulmaktır.

Yerel arama taktiklerini kullanarak işinizi daha iyi konumlandırabilir ve iş türünüzü ararken yerel müşterilere sunabileceklerinizi artırabilirsiniz. Potansiyel bir müşteriyle bağlantı kurmak için size gerçekten ihtiyaç duyduklarında ulaşılabilir olun.

3.Yerel arama, tüm yerel reklam kanallarının en yüksek dönüşüm düzeyine sahiptir.

Çevrimiçi dizinler bir işletmenin adını, adresini, telefon numarasını ve bazen bir menü veya işletme açıklaması gibi ek bilgileri gösterir. Yerel dizinler, birçok yerel arama sonucunun ilk sayfasına hakimdir. Yerel dizin pazarlaması diğer geleneksel reklam seçeneklerinden daha yüksek bir dönüşüm oranına sahiptir, bazı dizinlerde %50’ye varan dönüşüm sağlanabilir. Bu, işletmenizin olabildiğince kaliteli çevrimiçi dizin sitelerinde doğru bir şekilde listelenmesini sağlayarak, 1/2 müşteri adayını gerçek bir müşteriye dönüştüreceğiniz anlamına gelir.

4.Mobil internet büyüyor!

Giderek daha fazla sayıda müşteri, hareket halindeyken en iyi yerel işletmeleri bulmak için cep telefonları veya tabletlerini kullanıyor. Aslında, ABD’deki mobil dijital medya süresi, %42’deki masaüstü kullanımına kıyasla %51 olarak daha yüksektir. Yerel SEO, hem PC’yi hem de mobil internet erişimini kapsar ve bu da potansiyel bir müşteriyi asla kaçırmamanız anlamına gelir.

5.Yerel SEO yatırımın geri dönüşünü sağlar.

Geleneksel reklamcılıktan (örneğin, yerel gazeteler, broşürler, doğrudan postalar vb.) farklı olarak, yerel SEO ile çok az yatırım israfı vardır. Çünkü potansiyel müşterilere yalnızca ihtiyaç duyduklarında ulaşırsınız. Bu, yerel SEO’yu hem verimli hem de düşük maliyetli kılar.

6.İşletmelerin yalnızca %44’ü Google İşletmem girişimi için hak talebinde bulundu.

6.İşletmelerin yalnızca %44'ü Google İşletmem girişimi için hak talebinde bulundu.
6.İşletmelerin yalnızca %44’ü Google İşletmem girişimi için hak talebinde bulundu.

Google My Business, Google’ın hemen hemen tüm işletmeler için geçerli kıldığı ücretsiz bir listedir. Google My Business’de listelenmek, Google’da yerel arama sonuçlarında üst sıralarda görünme şansınızı artırabilir. Ek olarak, birçok yerel işletme online pazarlamanın önemini henüz çözemedi. Bu, rakiplerinizi hala bu deryayı keşfetmemişken başlangıç yapmanız için bir fırsattır!

Google Benim İşletmem (Google My Business) işletmelerin yerel sonuçlardaki sıralamasını aşağıdaki kriterlere göre belirler:

  • Alaka Düzeyi
  • Mesafe
  • Önem Derecesi

7.En iyi yerel SEO fırsatlarının çoğu ücretsizdir. (Şimdilik!)

Girişinizi Google İşletme, Bing İşletmeler gibi yüzlerce çevrimiçi işletme dizininde talep etmek ücretsizdir. Bu, işletmeniz için ücretsiz promosyon demektir.

8.Artık yetişkinlerin sadece %20’si basılı gazetelerden haber alıyor.

Geleneksel reklam medyası düşüyor. Aslında, daha az sayıda insan daha az yerel gazete okuyor. Son rakamlar, bazı yerel gazetelerin son 20 yılda okurlarının %80’ini kaybettiğini gösteriyor. Çünkü gittikçe daha fazla insan yerel haberler ve yerel işletmeler hakkında bilgi almak için internete yöneliyor.

9.18-34 yaş arası tüketicilerin %91’i kişisel tavsiyelerde çevrimiçi incelemelere güveniyor.

Ağızdan söz, birçok yerel işletmenin başarısında önemli bir faktördür. Bu nedenle, şirketinizin çevrimiçi itibarını artırın, güvenilir müşterilerinizden çevrimiçi olarak şirketinizle ilgili olumlu bir inceleme bırakmalarını isteyin ve yüzlerce yeni müşteriyi çekmelerini isteyin.

10.Yerel müşteriler, işletmeniz hakkında bilgi bulmak için internete güveniyor.

Bu günlerde, insanlar, geleneksel aramaları kullanıp kullanmadıklarını veya yerel işletmeleri bulmak için giderek daha fazla olduğu gibi, her türlü ürün ve hizmet hakkında bilgi bulmak için de internete güveniyorlar. İşletmeniz yerel arama sonuçlarında bulunmazsa, yeni müşterileri kaçıracaksınız. İşletmeniz için çeşitli yerel SEO stratejileri uygulamak, gelecekteki müşterileriniz için internet haritasında görünmenizi sağlayacak!

Yerel SEO Kullanarak İşinizi Büyütün

Bu yerel arama eğilimleri şu anda güçlü ve gelecekte Google’ın yerel arama deneyimini web sitenizden uzak tutmaya ne kadar hevesli olduğunu göz önünde bulundurarak daha da güçlenecek ve daha da önem kazanacaklar.

Şimdi yerel SEO hizmetlerinden yararlanmanın ve rakiplerinizden önce işinizi geliştirmenin tam zamanı. Tesisatçılardan ve inşaatçılardan, çiçekçilere ve muhasebecilere kadar tüm yerel işletmeler işlerini geliştirebilir ve yerel SEO ile daha fazla para kazanabilirsiniz!