Skip to content

Telegram'dan Nasıl Para Kazanılır?

Telegram İle Nasıl Para Kazanılır?

Aranızda Telegram uygulamasını duyan oldu mu? Eminiz ki birçoğunuzun bu uygulamadan haberi vardır. Haberi olmayan ya da sınırlı bilgisi olanlar için kısaca bir açıklama yapalım.

Telegram Nedir?

Hıza ve güvenliğe odaklı olan Telegram uygulaması, mesajlaşma temeline dayanan ücretsiz bir hizmettir. Uygulamanın öne çıkan özelliği ise aynı anda birden fazla cihazda Telegram uygulamasını kullanabiliyor ve anında mesajlara ulaşabiliyor olmanız. 

200.000 kişiye kadar gruplar oluşturabileceğiniz bu mesajlaşma uygulamasında resim, video ve dosya gibi paylaşımlarınızı da mesajlarınızda kullanabilirsiniz. Bu da demek oluyor ki büyük kitlelere ulaşmanız gayet mümkün. Ayrıca bu kitlelere ulaşmanız da Telegram ile hem güvenli bir hal alıyor hem de reklamınızı yapabilme fırsatı yakalamış oluyorsunuz.

Telegramı Diğer Mesajlaşma Uygulamalarından Ayıran Nedir?

Telegramı Diğer Mesajlaşma Uygulamalarından Ayıran Nedir?

Gün içinde en çok hangi mesajlaşma uygulamasını kullanıyorsunuz? Şüphesiz ki cevabınız WhatsApp olacaktır. Telegram, WhatsApp’tan farklı olarak bulut tabanlı çalışmaktadır. Bu da demek oluyor ki tüm konuşmalarınız bulutta depolanıyor ve farklı cihazlardan giriş yapsanız da mesajlarınıza erişebiliyorsunuz. 

Güvenlik Açığı Bulana 300.000 Dolar Veriyor

Telegram güvenli olduğuna o kadar güveniyor ki herhangi bir açık bulanı da ödüllendiriyor. Konu ile ilgili yarışmalar düzenleyen Telegram, sorunun ciddiyetini gözden geçiriyor. Değerlendirmeler sonucunda ise 100 dolar veya 100.000 dolar arası ödül kazandırabiliyor. Büyük ödül ise 300.000 dolar. Gördüğünüz gibi Telegram, güvenliği konusunda oldukça ciddi. Herhangi bir açık bulanı ciddi bir şekilde ödüllendiriyor.

Telegram Üzerinden Nasıl Para Kazanırım?

Etkin bir ürün pazarlama kanalı arıyor ve bunu da büyük kitlelere ulaştırmak mı istiyorsunuz? Belli bir hedef kitleniz olsa da yeni kullanıcılar arayışına devam ediyor olabilirsiniz. Dolayısıyla artık alternatif kanalları kullanmanın vakti gelmiş demektir. Mesajlaşma uygulamaları artık bu konuda sıklıkla kullanılmaya başlandı. Telegram, şüphesiz doğru bir tercih olacaktır. Bu tür mesajlaşma uygulamaları sayesinde kitlenize özel içerikler üretmeniz mümkündür. Diğer avantajları ise şu şekildedir:

  1. Gerçek zamanlı olacak mesajlar bireysel de olacağı için kitlenizdeki her bir bireye seslenerek onları etkileyecektir.
  2. Mesajlaşma uygulaması içerisinde olduğunuz için müşterinizden geri bildirim alabilir ve bu geri bildirime göre bir sonraki adımınızı belirleyebilirsiniz.
  3. Yine anlık mesajlaşma uygulaması olması açısından güncelliği daima denetim altındadır.
  4. Gruplarınızı kategorilere bölerek gruplarınıza özel marka bilinirliği oluşturabilirsiniz. Sonuç olarak bu strateji ile de web sitenize trafik çekmiş olursunuz.
  5. Birçok cihazdan Telegram uygulamasını kullanabileceğiniz için kesintisiz bir şekilde müşterilerinize destek sunabilirsiniz.
  6. Hedef kitlenize gerçekleştireceğiniz lansmanları, promosyonları ve çeşitli reklam çalışmalarınızı önceden sunarak gerçekleştireceğiniz etkinlik ya da kampanyanın etki düzeyini ölçebilirsiniz.

Verilerim Satılır Mı?

Burada reklam yapabileceğinizden ve verilerinizin bulutta depolandığından bahsettik. Şimdi aklınıza şöyle bir soru gelebilir: “Verilerim ya da kişisel bilgilerim satılır mı?” Telegram, herhangi bir küresel topluluğa bağlı değildir. Ayrıca buluttaki verileriniz ile uçtan uca şifreleme yöntemiyle ulaşılabilirliğin dışına çıkmaktadır. Dahası Telegram uygulamasının temel politikası ise verilerin satılamaz olmasıdır. Kısacası Telegram, bu konuda içinizi rahat tutmanız için size her türlü garantiyi sunmaktadır.

Özetleyecek olursak, Telegram sayesinde birçok avantajı elinizde tutabilirsiniz. Amacınız web sitenize trafik çekmek ise bunu yapabilirsiniz. Mevcut hedef kitleniz haricinde yeni kitlelere ulaşmak istiyorsanız bunu başarabilir da başarabilirsiniz. Gerçekleştireceğiniz yeni kampanyaların etki düzeyini ölçmek için yeterli veriyi toplayabilirsiniz.