Skip to content

Instagram’da Reklam Vermenin 5 Yolu

Instagram'da Reklam Vermenin 5 Yolu

Sosyal mecralar, artık marka ya da kuruluşların vazgeçemeyeceği reklam alanları haline geldi. Başta Instagram olmak üzere birçok sosyal medya alanında çeşitli reklam verme yolları var. 

Instagram’da Nasıl Reklam Verebilirim?

Instagram’da Nasıl Reklam Verebilirim? Instagram’da Nasıl Reklam Verebilirim?

Her şeyden önce Instagram hesabınızın “İşletme Hesabı” olarak ayarlanmış olması gerekiyor. Bu adımı başarıyla tamamladıysanız tebrikler! Artık çeşitli reklam formatlarını keyfinizce deneyebilirsiniz demektir. 

Instagram’da Kullanabileceğiniz Reklam Formatları

Instagram’da Kullanabileceğiniz Reklam Formatları
Instagram’da Kullanabileceğiniz Reklam Formatları

Her sosyal mecrada olduğu gibi Instagram’da da birçok reklam modeli yer almakta. Öyleyse Instagram’da reklam vermenin 5 yoluna bakalım:

1. Hikaye Reklamı

Hikaye Reklamları
Hikaye Reklamları

Instagram’da gezinmenizi bir hayal edin. Anasayfaya şöyle bir baktınız. Burada yapacağınız 2 şey var; ya ilk önce hikayelere bakacaksınız ya da akışta şöyle bir dolanacaksınız. Hangisi önce olursa olsun önemli olan ilginiz, dikkatiniz ve kullanım şeklinizdir. 

Çoğu kullanıcı akışta gezinirken arada kalan sponsorlu görselleri atlayabilir. Özellikle hızlı bir gezinti taraftarıysanız ilgi alanınıza giren gönderilere bile dikkat edemeyebilirsiniz.

Hikayelerde ise durum biraz daha farklı. Yapılan araştırmalara göre story reklamları daha çok etkileşime sahip olmaktadır. Elbette ne zaman paylaşım yapacağınız ve doğru kitleye erişmek de en önemli etmenler arasında.

2. Fotoğraf Reklamları

Fotoğraf reklamları
Fotoğraf reklamları

Yukarıda bahsettiğimiz akışta yer alacak sponsorlu reklamlarınız fotoğraf reklamlarıdır. Burada yeni çıkan ürününüzü tanıtabilir, marka bilinirliğini artırmak için kendinizi tanıtabilir ya da herhangi bir etkinlik gerçekleştirebilirsiniz. 

Paylaşımınız akışta olacağı için görselin dikkat çekici olmasına ve paylaşım zamanına dikkat etmenizi öneririz.

3. Video Reklamları

Video Reklamları
Video Reklamları

“Yalnızca görsel benim ürün ya da markamı anlatmaya yetmez!” diye serzenişte bulunduğunu duyar gibiyiz. Merak etme, tam bu noktada video reklamları senin kurtarıcın olacak. Üstelik 60 saniye gibi uzun bir süreniz olacak. Ses, görüntü veya bir hareket ekleyerek anlatmak istediklerinizi daha net bir şekilde ifade edebilirsiniz.

4. Dönen Reklamlar

“Ben anlatacağımı görselle de anlatırım ama tek karede biraz zor.” cümlesini de kurdun, bunu da duyduk sanki. Dönen reklamları deneme günün geldi de geçiyor. Belki bir ürün serisini tanıtıyor ya da şirketinizin birçok hizmeti varsa bunları anlatmak istiyor olabilirsiniz. Tek bir paylaşım içerisinde en fazla 10 görsel kullanarak dönen reklamları kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Aman dikkatli olun, insanlar görselleri geçerken sıkılmasın. Sonra daha ikinci görselde kaydırıverirler sayfayı.

5. Keşfette Reklamlar

Zaman zaman sizin de kendi anasayfanızda sıkıldığınız oldu mu? Bu gibi durumlarda kendinizi keşfette bulduğunuz peki? Araştırmalara göre günlük keşfette dolaşanların sayısı 200 milyondan fazla. Instagram’da yüzde 83 oranındaki kesim ise birçok ürün ya da hizmeti keşfette gördüğünü söylüyor. Bu da gösteriyor ki keşfette reklam sunmanın avantajı oldukça yüksek. Elbette her zaman olduğu gibi doğru strateji ve zamanlama ile.

Webolizma Ekibi Ne Yapıyor?

Webolizma Ekibi Ne yapıyor?
Webolizma Ekibi Ne yapıyor?

Reklam türlerini ve reklam verme yollarını bilmek son derece basit. Birkaç dakikanızı ayırarak genel çerçevede konuyu anlamanız mümkün. Fakat iş bunlarla bitmiyor. Belki de tüm yöntemleri analiz etmek ve bunları stratejik bir yöntemle kullanabilmeniz için aylarca hatta belki de yıllarca bu konuya emek verip araştırmış olmanız gerekiyor.

Webolizma ekibi olarak her gün kendimizi geliştiriyoruz ve her geçen gün daha başarılı sonuçlar alıyoruz.

  • Markanızı analiz ediyoruz,
  • Amaç ve isteklerinizi dinliyoruz,
  • Ortak bir strateji belirliyoruz,
  • Doğru hedef kitleye, doğru yerde ve doğru zamanda dönüşüm elde edebileceğiniz reklam model ve stratejilerini kullanıyoruz,
  • Sonuçları değerlendiriyoruz,
  • Bilinirliğinizi ve dönüşümlerinizi artırıyoruz. 

Elbette bunlar başlıca yaptıklarımız. Anbean sizlerle iletişimde olup görevimizi profesyonelce yerine getiriyoruz. 

Sizler de daha profesyonel destek almak ve kitlenizi büyütmek istiyorsanız bu yolda biz her zaman yanınızdayız.