Skip to content

Instagram Takipçi Satın Almaya Veto

Instagram Sahte Takipçi Satın Alma

Binlerce Takipçim Var Diye Sevinmeyin

Günümüzde sosyal medya uygulamaları arasında en popüler mecra olan Instagram’dan, etkileşimlerini arttırmak amacıyla farklı uygulamalar kullanarak takipçi satın alma yoluna giden hesap kullanıcılarına kötü haber var.

Business Insider’da yayınlanan habere göre Instagram haksız rekabetin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu sebeple yakın zamanda kullanım şartları ve topluluk kurallarına uygun olmayan hesapları tespit edecek. Platform, takipçi satın alma uygulamaları ile sahte takipçi, yorum ve beğenilere sahip olan hesapları fark ederek kapatacak, bu hesapla ilişkili gerçek kullanıcılara da uyarı gönderecek ve kullanıcı deneyimlerini olumsuz etkileyebileceğini düşündüğü için şifrelerini değiştirmelerini önerecek.

Birçok firma hesabı ya da kişisel Instagram kullanıcısı, Like for Instagram, Skweezer, Incentafan, Turbo Mr. Insta ve Boostgram gibi takipçi satın alma uygulamalarını kullanıyor.

Instagram Takipçi Satın Almaya Veto

Sosyal medyada popüler görünmek, fenomen olmak, paylaşımlarına fazlaca beğeni almak isteyen kullanıcılar gibi özellikle sosyal medya üzerinden iş veya satış yapan şirketler de var. Bu hesaplar beğeni, yorum ve görüntülenme sayılarına oldukça önem veriyorlar ve takipçi sayılarını arttırma amacıyla takipçi satın alma yoluna başvuruyorlar. Bunun için yapmaları gereken tek şey ise istedikleri beğeni ve yorum sayısını belirterek bedeli olan ücreti ödemek. İşlemin geri kalanını ise Instagram botları hallediyor. İçerik ile alakalı olmayan, geniş anlamlı, belirsiz veya samimi olmayan sahte yorumların sorumlusu da bu botlar. Neyse ki sosyal medya devi Instagram artık buna bir dur demeye karar verdi.

Takipçi satın alma ile mücadelede kararlı olan Instagram, kurallarını ihlal eden Instagress, InstaPlus ve PeerBoost gibi sitelerin uygulamasını sonlandırdı bile. İllegal yöntemlerle sözde popülerleşen hesaplar bu karardan rahatsız olsa da, gerçek kullanıcılar halinden oldukça memnun. Ayrıca Instagram “shadowbanning” diye adlandırdığı gizli yasaklama kuralını da devreye soktu. Bu sayede spam hashtag içeren paylaşımlar keşfette ya da arama sonuçlarında görünmeyecek.

Instagram’ın bu kararı, takipçi satın alma yöntemiyle kolay yoldan ün ve popülerlik elde eden gençleri oldukça üzecek gibi görünüyor. Ama artık şunu biliyoruz ki en beğenilen içerik özgün içeriktir!

Başlıkta söylediğimiz gibi be real, takipçi satın alma! 🙂