Skip to content

Instagram Döngü Reklamları Hikayelere Geliyor

Instagram Döngü Reklamları Hikayelere Geliyor

Instagram hikayelerine reklam özelliği geleli bir yıl bile olmadı ama Facebook’un aktardığı verilere göre hikayeleri izleyen kullanıcıların sayısı daha şimdiden günlük 300 milyona ulaşmış durumda. Bu durum son zamanlarda popülerliği – kullanılma oranı – Facebook’u geçmiş olan Instagram’ın sosyal medya reklamları için ne kadar kullanışlı olduğunu açıklar nitelikte. Instagram da bu yüzden organik olarak kullanılan özelliklerini reklamlar için geliştirip işletme kullanıcılarına hizmet edecek yenilikler getiriyor.

Geçtiğimiz hafta Instagram’ın verdiği habere göre; hikaye akışı içerisinde sıklıkla gördüğümüz döngü reklamlar artık hikayelerde de yer alabilecek. Bu da aslında işletmelerin artık reklamlarını hikayelerde daha işlevsel kullanabilmeleri anlamına geliyor. Sadece bir görsel ve video koymaktansa artık 3 parça kreatiften oluşan reklamlarını hikayelerde yayınlayabilecekler.

Instagram Ürün Pazarlama Direktörü Susan Rose’un yaptığı açıklamalara göre; hikayelerde birden fazla içerik oluşturmak zaten organik olarak yapılabiliyor. Bu nedenle aslında bu özelliğin reklama uyarlanması, reklamların geliştirilmesi için atılmış doğal bir adım olarak değerlendirilebilir.

“Getirilecek olan bu yeni düzenleme, arka arkaya organik hikaye paylaşımlarının etkileşimlerini göz önünde bulundurulduğunda, aslında işletmelerin ve reklamverenlerin talep ettiği bir özellikti.” şeklinde açıklama yapıyor Susan Rose.

Peki Döngü Hikaye Reklamlarının Yararı Ne Olacak?

Instagram Döngü Reklamları Hikayelere Geliyor

Reklamverenler için bu tür hikaye reklamları kullanıcılarla etkileşimi arttırmak için güzel bir yöntem olacak. Sadece bununla kalmayıp, işletmelere reklamlarında vermek istedikleri mesajı anlatma konusunda da bir esneklik sağlayacak. Reklamverenler ve Instagram reklamlarını kullanan işletmeler artık bir görsel veya kısa videolara vermek istedikleri mesajları sıkıştırmak zorunda kalmayacaklar. Tüm bunlara ek olarak da; organik olarak Instagram hikayelerinde kullanılan çizme aracı ve etiket ekleme gibi özellikler döngü hikaye reklamları için de kullanılabilecek.

Bir kullanıcının gözünden bakıldığında aslında organik hikayelere kolayca verilen tepkiler ve yanıtlar döngü hikaye reklamları için de geçerli olacak. Hikayeyi atlayabileceksiniz, isterseniz yukarıya kaydırıp etkileşime geçebileceksiniz veya baştan alarak hikayeyi tekrar izleyebileceksiniz. Kısacası; Instagram kullanıcılarının organik olarak gerçekleştirdiği tüm eylemleri döngü hikaye reklamlarında da kolaylıkla kullanabileceksiniz.

Instagram bu özelliğini tüm kullanıcılarına açmadan önce Gap ve Coca Cola gibi reklamverenlerle aktif olarak test ettiğini duyurdu. Test aşamasından sonra tüm reklamverenler ve işletmeler de bu özelliği kullanabilecek. Instagram Blog sayfasında Gap için oluşturulmuş bir örnek reklam türü de bulunmakta!