Skip to content

Google Partners Olma Şartları Değişti

Google-Partners-Olma-Sartlari-01

Özellikle dijital reklam ajanslarının yakından ilgilendiği ve bu ajanslar için büyük önem taşıyan Google Partners rozetlerini alabilme şartları Haziran 2020 tarihi itibariyle değişecek.

Geçtiğimiz günlerde Google, tüm partnerlerine e-posta aracılığıyla Haziran 2020’de değişecek olan Google Partners olma şartları hakkında bilgilendirici bir yazı gönderdi. Henüz Google Partners statüsünde olmayan ama olmaya yakın olanlar için bu bilgilendirmeden bahsedeceğiz.

Size yeteri kadar süre tanındı” mesajı ile Google tüm partner üyelerine değişecek olan şartları detaylı sundu. 

Yenilenen şartlara göre Google Partners üyesi olabilmek için:

  1. 3 ayda bir 20 bin dolarlık harcama yapma,
  2. Üyelerinin yüzde 50’sinin Skillshop sertifikasına sahip olması,
  3. Performans şartlarının yerine getirilmiş olması gerekmektedir.

Önceden Google Partners Olma Şartları Nasıldı?

Önceden Google Partners Olma Şartları Nasıldı?
Önceden Google Partners Olma Şartları Nasıldı?

Yenilikler geliyorken eski sistemi de bilmeden olmaz. 

Öncelikle Google Partners programına katılmak tamamen ücretsizdir. İlk aşamada programa kayıt olup kursları tamamladığınızda  “Mavi Rozet” sahibi olursunuz. Mavi rozeti web sitenizde yayınlayabilir, pazarlama ya da reklam çalışmalarında bu rozete sahip olduğunuzu vurgulayabilirsiniz.

Gelelim asıl önemli olan “Kırmızı Rozet” konusuna. Mavi rozeti aldıktan sonra ajanslar kırmızı rozeti almak için canla başla çalışırlar. Kırmızı rozeti almak için ise yüzde 3 oranında Google Partners seviyesine ulaşmış olmanız gerekiyor. Şartlar karşılandığı takdirde aldığınız kırmızı rozet sayesinde Google’ın sağlam bir partneri olduğunuzu açıkça ispatlamış oluyorsunuz. 

Rozetleri kısaca özetlediğimize göre asıl konumuz olan “Mevcut Google Partners şartları ne oldu?” sorusuna dönebiliriz.  Hemen bakalım:

  1. Hesabınız bünyesinde mavi rozet için en az 1 kişi, kırmızı rozet için en az 2 kişi sertifikalı Google Reklam profesyoneli olmalı,
  2. 90 gün içerisinde en az 10 bin dolar reklam harcaması yapılmalı,
  3. Son 18 ay içerisinde müşteri elde etme, düzenli harcama, yüksek performans elde etme ve müşterileri elde tutma.

Yeni Google Partners Olma Şartları Ne Oldu?

Yeni Google Partners Olma Şartları Ne Oldu?
Yeni Google Partners Olma Şartları Ne Oldu?

2020 yılının Haziran ayına kadar değişecek olan yeni şartlar ise aşağıdaki gibi olacak:

  1. Şirket kullanıcılarının yüzde 50’si Skillshop üzerinden güncel sertifikalarını almış olması gerekli. Bunun anlamı, çalışanlarınızın konu hakkında donanımlı olduğunu Google sertifikaları aracılığı ile kanıtlamış olması.
  2. Şirketinizin yönettiği hesaplar düzeyinde 90 gün içinde 20 bin dolar harcama yapılmış olması gerekli. Bunun anlamı ise şirketinizin iyi bir etkinlik düzeyine sahip olduğunu gösterecektir.
  3. Google Ads’i etkili bir biçimde kullanıp sonuçları en üst düzeye çıkartmak amacıyla kampanyalar oluşturmak ve uygun şekilde düzenlemiş olmak gerekli. “Öneriler” kısmından performansınızı nasıl iyileştireceğinizi öğrenebilirsiniz. Google ayrıca optimizasyon puanının değerlendirilirken şirket performansı gereksinimleriyle ilgili reddedilen önerileri dikkate alınmayacağını da belirtti. 

Bu tarihi iyi takip etmenizi ve varsa rozetinize bir zeval gelmemesini yoksa yeni şartlara göre yol haritanızı çizmenizi öneririz.