Skip to content

E-Ticaretin Avantajları

E-Ticaretin Avantajları

Coğrafi Sınırları Aşmak

Fiziksel bir mağazanız varsa, hizmet verebileceğiniz coğrafi alanla sınırlandırılırsınız fakat bir e-ticaret sitesi ile tüm dünya oyun alanınızdır.

Arama Motoru ile Yeni Müşteriler Kazanmak

Fiziksel perakende satışta işler markalaşma ve ilişkilerle yürür. Bu iki unsura ek olarak, çevrimiçi perakende satış arama motorlarındaki trafikten de beslenir. Kullanıcıların arama motorunda bir linke tıklayıp daha önce hiç duymadıkları bir e-ticaret sitesine girmeleri alışmadık bir durum değil. Bu trafik kaynağı bazı e-ticaret işletmeleri için kırılma noktası olabilir.

Düşük Maliyetler

E-ticaretin en somut artılarından biri düşük maliyettir. Bu düşük maliyetlerin bir kısmı, indirimli fiyatlar olarak müşterilere aktarılabilir. E-ticaretle maliyetleri düşürme yollarından bazıları şunlardır:

Reklamcılık ve pazarlama: Organik arama motoru trafiği, tıklama başına ödeme ve sosyal medya trafiği düşük maliyetli reklam kanallarından bazılarıdır.

Personel: Faturalandırma, ödemeler, envanter yönetimi ve diğer operasyonel süreçlerin otomasyonu, bir e-ticaret işlerini yürütmek için gereken çalışan sayısını azaltır.

Emlak: bir e-ticaret satıcısının bir fiziksel mekana ihtiyacı yoktur.

Ürüne Hızla Ulaşmak

Artık olay bir alışveriş sepetini istenilen ürün için koridorda itmek değil. Bir e-ticaret web sitesinde, müşteriler istediği gibi gezebilir veya aramalarını daraltmak için bir arama kutusu kullanabilir. Hatta bazı web siteleri, tekrar satın almayı kolaylaştırmak için müşteri tercihlerini ve alışveriş listelerini hatırlatırlar.

Yolda Geçen Süreyi ve Maliyeti Ortadan Kaldırır

Müşterilerin tercih ettikleri mağazaya ulaşmak için uzun mesafeler kat etmesi alışılmadık bir durum değildir. E-ticaret ise sadece birkaç fare tıklamasıyla neredeyse aynı mağazayı ziyaret etmelerini sağlar.

Karşılaştırma Şansı

E-ticaret, ürünleri karşılaştırmayı kolaylaştırır. Müşterilerin birden fazla e-ticaret satıcısına göz atmasına ve en iyi fiyatları bulmasına imkan veren online hizmetler var.

Bol Bilgi Verin

Fiziksel bir mağazada bilgi akışı sınırlıdır. Çalışanların tamamını, ürün hakkında bilgi isteyen müşterilere yanıt vermek üzere donatmak zordur. E-ticaret siteleri, site içeriğinde müşteriye ürün hakkında kolayca bilgi verebilir. Bu bilgilerin çoğu satıcılar tarafından sağlanır ve oluşturulması veya sürdürülmesi hiçbir ücrete tabi değildir.

Hedefe Yönelik İletişim

Bir müşterinin kayıt formunda ilettiği bilgileri ve çerezleri kullanarak bir e-ticaret satıcısı müşterileri hakkında birçok bilgiye erişebilir. Örneğin: Amazon.com’da belirli bir ürünü arıyorsanız, otomatik olarak diğer benzer ürünlerin listeleri gösterilecektir. Ayrıca müşterinin kendi izniyle ilettiği iletişim bilgileri sayesinde ürünler hakkında kullanıcılara e-posta gönderilebilir.

7/24 Açık

E-ticaret siteleri 7/24 çalışabilir. Ticaret yapan açısından baktığımızda bu aldığı sipariş sayısını artırır, müşteri için de ne zaman isterse alışveriş yapabileceği bir mağaza anlamına gelir.

Niş Ürünler İçin Pazar Yaratın

Niş ürünlerin alıcıları ve satıcıları birbirlerini bulmakta zorlanabilirler. İnternette ise bu sadece bir aramaya bakar. Eski parçaların satın alınması mesela. Yedek parça eksikliği nedeniyle eski ekipmanları parçalamak yerine, internette kolayca bulabiliriz.

Sizin işletmeniz de e-ticaretin harikalarından yararlanabilir, ne dersiniz?