Skip to content

E-Ticaret Mağazası Ürün Görsellerinin Özellikleri

E-Ticaret-Magazasi-Urun-Gorsellerinin-Ozellikleri

Görseller, potansiyel bir müşterinin satın alma sürecindeki ilk izleniminin büyük bir bölümünü oluşturduğundan, e-ticarette mükemmel ürün resimleri son derece önemlidir.

Ürün Resimleri Çekici Olmalıdır

Bu muhtemelen dikkate alınması gereken en önemli noktadır. Ürünleriniz ne kadar çekici görünürse, satış almanız o kadar olasıdır. Ürünlerinizin olabildiğince çekici görünmesi için yapabileceğiniz çeşitli teknikler vardır. Ürünün eşit şekilde aydınlatılması için aydınlatmayı doğru yapın. Resim ayarlarını deneyin. Hangi arka planı istediğinizi düşünün. Kameranızın sabit olduğundan emin olun. Farklı difüzyon yöntemleri uygulayın. Ürününüz için en iyi açıyı alın. Fotoğrafları düzenlemek için zaman harcayın.

Düz Beyaz Arka Fonlar Ürünü Ön Plana Çıkarır

Basit, beyaz bir arka plan, e-ticaret mağazasına profesyonel ve tutarlı bir görünüm verecektir. Böylece e-ticaret mağazası sahibi gelecekte site temasını değiştirmeyi seçerse, ürün resimlerinin değiştirilmesi gerekmeyecektir. Alternatif olarak, aynı ürünleri diğer e-ticaret pazarlarında (örneğin Google Alışveriş, eBay veya Amazon) satıyorsanız veya e-ticaret ürün görsellerinizi sosyal medya platformlarınızda yayınlıyorsanız, beyaz bir arka plan diğer web sitesi tasarımlarıyla da çakışmaz.

Arka planı kaldırmak, herhangi bir çevrimiçi giyim mağazasını bir sonraki seviyeye taşıyacak bir hayalet görüntü oluşturmayı da mümkün kılar. Bir hayalet görüntü veya hayalet manken efekti, giyim eşyasının bir manken üzerindeymiş gibi göründüğü ve ona daha gerçekçi ve 3 boyutlu bir şekil verdiği yerdir.

Ürünün Daha İyi Yorumlanması İçin Farklı Açılardan Resimlere Sahip Olması Gerekir

e-ticarette-urun-gorsellerinin-onemi-2

Çevrimiçi alışveriş söz konusu olduğunda, tüketici satın alma direncinin en büyük nedenlerinden biri, bir ürünü iyi görselleştirememektir. Ürününüzün birden çok fotoğrafını çekin; ne sattığınızdan emin görüneceksiniz ve sonuç olarak müşteri de ne satın aldığından emin olacak. Her ne sebeple olursa olsun müşterinin beklentilerini karşılamayan ürünler ile itibarınıza zarar verebilir ve satışı kaybetme, müşteriyi kaybetme gibi ve daha kötü sonuçlarla yüzleşmek durumunda kalabilirsiniz.

Görüntü Yakınlaştırma Özelliklerine Sahip Olmalıdır

Bu neden önemli? Bir müşterinin kullanıcı deneyimini iyileştirmenin en iyi yollarından biri, müşterinizin bir yakınlaştırma özelliği kullanabilmesidir. Bir tıklama veya üzerine gelme yakınlaştırma işlevi ile ürününüzün detaylarını ve ince işlenmiş noktalarını; bağlantı yerlerini, dikişlerini, hatta etiketini bile müşterilerinize göstermiş olursunuz.

Hemen Hemen Tüm Renkleri ve Stilleri Gösterin

Örneğin, farklı renk ve desenlerde çok çeşitli şortlar satıyorsanız, en popüler renkteki şortların yalnızca bir fotoğrafını çekmeyin. Ziyaretçilerinize ürününüzün birçok rengini ve stilini gösterdiğinizden emin olun. Çünkü bu, herkes aynı zevke sahip olmadığından, satış almanız konusunda gerçekten bir fark yaratabilir.

Müşterinin Keşfetmesine İzin Verin

İnsanların bir mağazayı ziyaret ederken ne yapacaklarını taklit eden, basitçe keşfetme yeteneği olan bir şeyi yaratıcı şekilde ekleyin. Örneğin 360 derece fotoğrafçılık, bir web sitesine yüklendiğinde, ziyaretçi görüntüyü odaklanmak istediği yerde dondurabilir ve ürünü inceleyebilir.

Çevrimiçi Kataloglarınızda Tutarlılık Sağlayın

Katalog görünümünde (yani ürün listeleme görünümü), ürün resimlerinize programla renklendirilmiş çerçeveler, gölgeler veya bazı çevirme efektleri eklenerek resim ekranı ince ayarı yapılabilir. Öncelikle açık renklerde ürün satıyorsanız, beyaz arka plan yaklaşımının da sınırları vardır; beyaz bir arka plan üzerinde gelinlik hayal edin: korkunç. E-ticaret platformunuz, katalog seviyenizdeki tutarlılığı korumanıza izin verecek özel katalog görünümleri sağlayabilmelidir.

Gerektiğinde Fotoğraflar Photoshop ile Düzenlenmelidir

Aydınlatma muhtemelen fotoğrafçılığın en kritik yönüdür çünkü tonu belirler, ürün netliğini tanımlar ve ürün özelliklerini engelleyebilecek gölgeleri ortadan kaldırır. Bu nedenle, birden fazla ürünün fotoğrafını çekerken tutarlı sonuçlar üreten kameralar, reflektörler ve aydınlatma ekipmanlarına sahip oldukları için ürün görüntülerini kaydetmek için ticari uzmanlarla çalışmak çok önemlidir. Bu araçlar ürünleri vurgulayabilir, gölgeleri kaldırabilir, görüntüleri özel efektler için filtreleyebilir ve beyaz dengesini ayarlayabilir.

Büyük Fotoğraflar Kullanılmalıdır

E-ticaret mağazanıza yüklediğiniz görüntü, temel görüntü görevi görür. Bir e-ticaret şablonunda, ürünün listeleme sayfasındaki (katalog görünümü) görselin boyutu için önceden ayarlanmış boyutların yanı sıra mağaza sayfasında görünen küçük resim (çoğunlukla e-ticaret düzeninizin ana sayfası) olacaktır. E-ticaret ürün şablonlarının en uzun boyutta 450 pikselden daha büyük olması nadirdir, ancak ortalama 13 inçlik bir dizüstü bilgisayar ekranının boyutunun yaklaşık 1.300 piksel olduğunu düşündüğünüzde, bu gerçekten çok küçüktür. Ayarları değiştirmediyseniz veya çok eski bir cihaz kullanmadıysanız, çoğu akıllı telefon, bas-çek ve DSLR çok daha büyük bir görüntü üretecektir.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Ürün Görseli E-Ticaret Mağazası İçin Neden Önemlidir?

Sonraki Yazı: E-Ticarette Ürün Görselleri ile SEO