Skip to content

Dijital Pazarlamada Yeni Strateji: Podcast

Dijital-Pazarlamada-Yeni-Strateji-Podcast

İlk lansmanından bu yana, podcast’ler çevrimiçi ortamın ayrılmaz bir parçası haline geldi.

Pazarlamacılar ve reklam verenler için, podcast’ler, dijital pazarlama alanında yer alan tüm önemli haberleri ve güncellemeleri takip etmek için harika bir yöntemdir.

Podcast’ler, gün içinde yeterli zamanın olmamasının karmaşasından birçoğumuza gerçekten tatlı bir huzur bahşetti. Aktif olarak okumak yerine dinleme özgürlüğü ile, bu ses temelli pazarlama dersleri, nasıl öğrendiğimizde etkili oldu.

Karışık Kaset… 

Dijital-Pazarlamada-Yeni-Strateji-Podcast_1

80’lerde veya 90’larda doğanlar için, arkadaşlarınızla yeni müzikleri nasıl paylaştığınızı hatırlıyor musunuz? Bir karışık kaset hazırlar ya da keşfettiğiniz harika yeraltı sanatçılarının CD’sini yazardınız.

Aslında bugün de muhtemelen aynı şeyi yapıyorsunuz, ancak yeni bir ortamla: podcast’ler.

Podcast paylaşmanın harika yanı, bir kaset veya CD oluşturmanıza bile gerek kalmamasıdır. Sadece adı paylaşırsınız ve arkadaşlarınız ücretsiz olarak dinleyebilir. İlk ağızdan duyulan sözün gücü sayesinde, bu ses programları müzik kadar popüler hale geliyor.

İster hevesli bir podcast dinleyicisi olun, ister dijital pazarlama kaynağı edinmek için yeni bir kanal denemek istiyor olun, podcast’ler herkes için küçük bir şeyler içerir.

Ortalama bir internet kullanıcısı günde yaklaşık iki saat sosyal medya ağlarına göz atar. Bu, Twitter, Facebook, Instagram, Snapchat, Periscope gibi platformlara ayrılan inanılmaz bir süre – liste uzayıp gidiyor.

Podcast’ler birçokları için popüler bir eğlence haline geldi ve uzmanlardan değerli bilgileri tüketmenin en iyi yollarından da biri.

Pazarlama söz konusu olduğunda, her zaman dikkate alınması gereken çok şey vardır – web siteniz, sosyal medya, içerik, SEO, araçlar, işletme yönetimi ve daha fazlası. Ve doğru podcast’lerle tüm püf noktalarına ulaşmak mümkün.

Mesele şu ki, günümüz dünyasında başarılı olmak istiyorsanız, çeşitli dijital pazarlama ilkelerini kendi yararınıza nasıl kullanacağınızı anlamanız gerekir.

Elbette, dijital pazarlamayı anlamanın ve ihtiyacınız olan becerileri kazanmanın en iyi yolu bir kursa katılmak ve sertifika almaktır.

Ancak, sürekli gelişen dijital pazarlama trendleri ile podcast’ler, bu ihtiyacı karşılamanın eğlenceli, kullanışlı ve etkili bir yolunu sunar.

Podcasting’in Teknik Yönü

Tüm podcast’ler çok farklı, ama aynı derecede mükemmel. Dijital pazarlama alanında bir kariyer konusunda ciddiyseniz, kulaklıklarınızı takın ve aydınlanmaya hazırlanın!

Podcast’inizin kendi web sitenizde barındırıldığından emin olun. Bunu tartışmayacağım; içimdeki eski kafalı SEO uzmanı bunun doğru hareket olduğunu biliyor. Tekrar ediyorum 3. parti site kullanmayın. Ne kadar çok içine girerseniz, etkileşimleri ve yakalayabileceğiniz sıralamaları o kadar çok hissedersiniz. Unutmayın, bu bir içeriktir ve podcast transkriptleri (uygun şekilde biçimlendirildiğinde) SERP’lerde çeşitli sıralama fırsatlarıyla sonuçlanabilecek benzersiz içerik sağlar. Arama motorlarının kaliteli içerik sevdiğini konuşmamıza artık gerek yoktur!

Ortalama olarak Google, bir arama sonucunda görüntülenen organik mavi bağlantıların sayısını 10’dan 8,5’e düşürdü. Mesele şu ki, SEO endişe verici bir oranda gelişiyor ve Google gibi arama motorları daha sorunsuz, daha üstün ve daha fazla insan deneyimi sağlamak için algoritmalarını sürekli olarak iyileştiriyor.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Sonraki yazılar:

Podcasting Hakkında Sıkça Sorulan 3 Soru

2020’de Podcasting Büyüme Trendleri