Skip to content

Dijital Pazarlamada Lead Gen

Dijital-Pazarlamada-Lead-Gen

Dijital pazarlama da, olası satış yaratma hala insanları belirlemeye, çekmeye ve potansiyel müşterilere dönüştürmeye odaklanır, ancak çevrimiçi kanalları ve stratejileri kullanır. Birkaç örnek arasında sosyal medyada ücretli reklamlar yayınlamak, bir web sitesi aracılığıyla ücretsiz ürün denemeleri sunmak ve bir e-posta kampanyası başlatmak sayılabilir.

Potansiyel Müşteri Oluşturma Neden Önemlidir?

  1. Potansiyel müşteri oluşturma, sağlıklı iş büyümesini destekler. Potansiyel müşteriler olmadan şirketiniz büyüyemez. Tavsiyeler alabilseniz de, bunlar genellikle işinizi istediğiniz şekilde büyütmek için yeterli değildir. Potansiyel müşterileri çekmek ve dönüştürmek için bir yola ihtiyacınız var ve lead generation bunu sağlar.
  2. Olası satış oluşturma, nitelikli olası satışları çeker. Daha sonra, olası satış oluşturma, herhangi bir olası satış yerine nitelikli olası satışlar bulmak için bir çözüm sunar. Potansiyel müşterileri aramak için zaman harcayabilirsiniz, ancak bu strateji nadiren bir liderlik ile sonuçlanır.
  3. Potansiyel müşteri oluşturma, tüketiciden müşteriye doğal bir geçiş sağlar. Potansiyel müşteri oluşturma ile işletmeniz, aynı zamanda sorunsuz bir müşteri yolculuğu sağlayabilir. İnsanlar, çevrimiçi bir rehber indirerek veya bir iletişim formunu doldurarak, tüketiciden müşteriye kendi hızlarında geçebilirler.

Outbound Lead Generation: Outbound pazar kanallarını kullanan bir lead generation stratejisi, insanları işletmenize, ürünlerinize veya hizmetlerinize doğru itmeye odaklanır. Soğuk arama, reklamlar ve ticari fuarlar gibi stratejiler kullanır.

Inbound Lead Generation: Inbound pazarlama kanallarını kullanan bir lead generation stratejisi, insanları işletmenize, ürünlerinize veya hizmetlerinize çekmeye odaklanır. Sosyal medya, blog gönderileri ve videolar gibi stratejiler kullanır.

Şirketiniz ne satarsa satsın, inbound pazarlama ile neredeyse her zaman en iyi sonuçları alacaksınız. Bunun nedeni, gelen pazarlamayı kullandığınızda, işletmenizi, ürünlerinizi veya hizmetlerinizi ararken potansiyel müşterilere de ulaşırsınız.

Olası Satış Oluşturmanın En İyi 5 Yolu

Olasi-Satis-Olusturma-Lead-Generation-Nedir_3

1. Arama Motoru Optimizasyonu

Arama motoru optimizasyonu (SEO), potansiyel müşteri oluşturmanın en güçlü yollarından biridir. SEO ile işletmeniz Google, Bing ve diğer arama motorlarında arama yapan kullanıcılara ulaşabilir ve hızla onların güvenilir kaynağı ve tercih ettiği şirket haline gelebilir.

2. Ücretli Reklamcılık

Ücretli reklamcılık, olası satışların nasıl oluşturulacağına dair başka bir cevaptır. Bunun nedeni, işletmenizin ister üretim fırsatları ister sigorta müşterileri oluşturmak istiyor olun, arama sonuçlarında, web sitelerinde, sosyal medyada ve daha fazlasında reklam verebilmesidir.

3. E-Posta ile Pazarlama

E-posta pazarlaması, müşteri adayları oluşturmanın en yaygın yollarından biridir ve kuruluşların %78’i nitelikli potansiyel müşterileri çekmek, beslemek ve dönüştürmek için e-posta kullanıyor. E-posta ile işletmeniz, şirketinizi ve potansiyel müşterilerle ilişkisini büyütmek için kişiselleştirilmiş ve uzun vadeli bir yaklaşım benimseyebilir. Lead gen’in en iyi uygulama alanlarından biridir.

4. Sosyal Medya Pazarlaması ve Reklamcılığı

Pazarlamacıların neredeyse %50’si tarafından en zorlu müşteri adayı oluşturma stratejilerinden biri olarak kabul edilirken, sosyal medya Facebook, LinkedIn ve Instagram gibi ağlarda ustalaşabilen şirketler için muazzam bir fırsat sunuyor.

5. İçerik Pazarlaması

İçerik pazarlaması, başka bir güçlü olası satış yaratma kanalıdır. Orijinal, kitle odaklı içerikle işletmeniz, aramadan sosyal medyaya ve e-postaya kadar tüm müşteri adayı oluşturma çabalarınızı destekleyebilir ve istediğiniz potansiyel müşterileri çekebilir.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin!

Önceki Yazı: Olası Satış Oluşturma: Lead Generation Nedir?

Sonraki Yazı: Lead Gen Markalar İçin Neden Önemlidir?