Skip to content

Black Friday ile Krizi Fırsata Çevirin!

Black Friday ile Krizi Fırsata Çevirin!

Black Friday (Kara Cuma) aslında ABD’de çok uzun yıllardır var. 1932’den bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul ediliyor. Bir pazarlama tekniği olarak Dünya’ya son yıllarda yayılan Black Friday deyince akıllara alışveriş çılgınlığı geliyor. Türkiye’de son zamanlarda bu alışveriş çılgınlığından nasibini alan ülkeler arasında. Markaların indirimde son noktayı gördüğü bu günde gerçekten de inanılmaz bir alışveriş çılgınlığı yaşanıyor. İşte durum artık bu seviyedeyken; 2018 yılına baktığımızda Black Friday, Türk firmalar için ekonomiyi canlandırmak adına güzel bir fırsat olarak görünüyor. Black Firday’in, dijital çağa adapte olmamızla birlikte en güzel yanı da artık bu süper indirimlerden yararlanmak için fiziki mağazaya gitmemize gerek yok! Kulağa hoş geliyor değil mi? Peki bu nasıl oluyor derseniz hemen açıklayalım; e-ticaret mağazaları da Black Friday için kolları sıvıyor. Üstelik en güzel yanı ise indirimler 1 hafta öncesinden bile başlayabiliyor.

Peki Türkiye’de Black Friday Bu Yıl Hangi Güne Geliyor?

İşte güzel haber! Black Friday, Türkiye’de 23Kasım Cuma gününe geliyor. Bu da özellikle e-ticaret sitelerinin Black Firday hazırlıklarını tamamlayıp bir an önce reklam çalışmalarına başlayarak indirim fırsatlarını kitlelere duyurmaları gerektiğini gösteriyor. Son dönemde içinde bulunduğumuz ekonomik durgunluğu oldukça iyi oranlarda ortadan kaldıracak bir kampanya fırsatı olan Black Friday ile krizi fırsata çevirmek mümkün. Bizden söylemesi!

Peki Black Friday’de rakamsal neler oldu diye soracak olursanız hemen 2017 yılına bakabiliriz. ABD Ulusal Perakendeciler Birliği, 2017’de 115 milyon kişinin Black Friday’de alışveriş yaptığını söylüyor. Türkiye’de ise alışverişlerde normal bir güne oranla %622’lik bir sıçramanın olduğu belirlendi. En fazla tercih edilen ürünler ise; kıyafet, elektronik ürünler ve kitaplar olmuştu. Hal böyleyken 2018 yılına gelindiğinde firmalar elini çabuk tutmalı ve indirim duyurularını kitlelere bir an önce yapmalı. Çünkü 23 Kasım’a sayılı günler kaldı.