Skip to content

App Store Optimizasyonunun Faydaları Nelerdir?

App-Store-Optimizasyonunun-Faydalari-Nelerdir

Artık çoğu kullanıcının uygulamaları uygulama mağazalarında arayarak bulduğunu biliyorsunuz. Bu nedenle, uygulamanızı doğru kullanıcıların önüne çıkarmak istiyorsanız, App Store Optimizasyonu bir zorunluluktur. Aslında birçok kişi, uygulamanızı optimize etmenin mobil uygulamalar ve oyunlar için en etkili pazarlama stratejisi olduğunu savunuyor.

ASO’nun Faydaları

App-Store-Optimizasyonu-ASO_5

Görünürlüğü İyileştirin ve Uygulama Mağazalarında Öne Çıkın

İnsanlar uygulamanızı bulamazlarsa indirip kullanamazlar. Dolayısıyla, uygulamanız ne kadar harika olursa olsun, kolayca keşfedilebilir değilse, hak ettiğiniz uygulama başarısına ulaşamazsınız. Tüm sıkı çalışmanızın boşa gitmesine izin vermeyin, optimize etmeye başlayın!

Her Zaman Yüksek Kaliteli ve Alakalı Kullanıcılar Tarafından Keşfedilin

Uygulamanızın bulunması yeterli değildir, doğru kullanıcılar tarafından bulunması gerekir. App Store Optimizasyonu, uygulamanızı alakalı anahtar kelimelerle eşleştirdiği için sizi doğru kullanıcılara götürür. Bunlar, kullanıcıların uygulamanızı bulmak için kullanacağı arama terimleridir.

Organik Uygulama İndirmeleri Sürdürülebilir

ASO stratejisi şüphesiz ki organik yüklemelerinizi artıracak ve uzun vadeli sonuçlar sağlayacaktır. Bunun nedeni, insanlar uygulamanızla ilgili anahtar kelimeleri aradıklarında her zaman sizinkini bulacak olması. Düzenli izleme ve güncelleme ile çabalarınızın başarılı olduğundan emin olursunuz.

Kullanıcı Edinme Maliyetlerini Düşürün ve Sürekli Büyüme Elde Edin

Reklamlara para harcamak yerine, ASO ile organik büyümeye odaklanarak kullanıcı edinme maliyetlerinizi düşürebilirsiniz. Bu sadece size para kazandırmakla kalmaz, aynı zamanda istikrarlı bir büyüme sağlar.

Uygulama Gelirini ve Dönüşüm Oranlarını Artırın

Para kazanmanın çeşitli yolları vardır. Buna uygulama içi reklamlar, uygulama içi satın alımlar ve abonelik modelleri dahildir. Sonuç olarak, çoğunuz daha fazla kullanıcı ve dolayısıyla daha fazla gelir elde etmek için reklam yayınlamaya karar verebilirsiniz. Ancak, uygulama mağazası girişi sayfanız dönüşmüyorsa, yani kullanıcıları uygulamanızı gerçekten indirmeye ikna edemiyorsanız, reklam harcamalarınız boşa gitmiş demektir. Unutmayın, App Store Optimizasyonu aynı zamanda insanların tıklayıp indirmelerini sağlayan Dönüşüm Oranı Optimizasyonunu da içerir.

Uygulamanızla Küresel Bir Kitleye Ulaşın

App Store Optimizasyon süreciyle uygulamanızı diğer dillerde kullanıma sunarak , dünyanın her yerinden kullanıcıların uygulamanızı keşfetmesini sağlayabilirsiniz. ASO, uygulamanızı küresel hale getirmenize yardımcı olabilir.

App Store Optimizasyonu İçin 5 İpucu

App-Store-Optimizasyonu-ASO_3

İşte uygulama mağazası kazanımları için uygulayabileceğiniz son birkaç taktik daha:

  1. Uygulama mağazaları, uygulama adınızda, başlığınızda, açıklamanızda ve ilişkili alanlarda anahtar kelime tetikleyicileri kullanır; bu nedenle, kullanılacak en iyi anahtar kelimeleri araştırmaya zaman ayırdığınızdan ve optimizasyon fırsatları için bunları düzenli aralıklarla yeniden ziyaret ettiğinizden emin olun.
  2. Uygulama mağazası ürün sayfanızı nasıl sunduğunuz, sayfadan elde ettiğiniz dönüşüm oranı değeri (indirmeler) üzerinde büyük bir etkiye sahip olacaktır. Ürün sayfası CRO, indirmeler oluşturmak için devam eden bir odak alanı olmalıdır.
  3. Uygulamanızı uygulama mağazalarında tanıtmak için kullanılan küçük resimler ve ekran görüntüleri, fazladan uygulama sayfalarına yapılan tıklamalara kıyasla gösterimlerin tıklama oranlarını (TO) doğrudan etkiler.
  4. Alanla ilişkili temel ölçümleri (CTR, CRO vb.) sürekli iyileştirmek için uygulama mağazası alanlarınızın her birinde A / B testi yapın. Bu tür bir deneme ve hipotez testi, uygulama mağazalarındaki mevcut optimizasyon alanlarından her bir zerre değer elde etmek için çok önemlidir.
  5. Apple’ın Spotlight Aramasını kullanmayı düşünün. Bu uygulama mağazasını kullanarak kullanıcılar, cep telefonlarına önceden yükledikleri uygulamaları arayabilirler. Apple’ın Spotlight Aramasını etkinleştirdiğinizde, insanlar uygulamanızla daha sık karşılaşacaklarından uygulama kullanımını ve katılım düzeylerini de etkileyebilirsiniz.

ASO, belirli bir süre boyunca izlenmesi ve sürekli olarak ayarlanması gereken bir süreçtir. En uygun anahtar kelime kümeniz nadiren, uygulama mağazasına koymayı ilk seçtiğiniz gruptur.

Çoğu durumda, anahtar kelime aramalarıyla ilgili çok az araştırma yapılır veya uygulama araştırma yapılmadan önce pazara çıkar. Bu sebeple de çoğu uygulama gizli kalır, keşfedilme olasılığı oldukça düşüktür.

ASO’nun sunduklarını kazanmak için aynı SEO gibi zaman ve çaba harcamalısınız. Bunu yaparsanız, uygulamanıza her daim trafik çeken tutarlı bir kanalınız olur.

Bulunmak, mobil uygulamalar için en güç zorluklardan biridir, ancak yukarıdaki ipuçlarıyla kolaylıkla çözebileceğiniz bir sorun, endişelenmeyin.

 

Yazı dizimizin diğer başlıklarına ulaşmak için okumaya devam edin! Önceki yazılar:

ASO: App Store Optimizasyonu

ASO’nun Temelleri Nelerdir?