Skip to content

WhatsApp Beklenen Özelliği Getirdi

WhatsApp Beklenen Özelliği Getirdi

Dünya genelinde yaklaşık 1 milyar kullanıcıya sahip mesajlaşma uygulaması WhatsApp, Facebook alt yapısı ile güncellemelere devam ediyor. Her akıllı telefonda mutlaka kullanılan ve günümüzde mesajlaşma kavramını yeni boyutlara taşıyan WhatsApp, artık gönderilen mesajların silinebilmesi özelliği ile de konuşuluyor.

Gönderdiğiniz Mesajlar Silinebiliyor

Gönderdiğiniz Mesajlar Silinebiliyor

Her bireyin hayatında birçok kez başına gelmiş olan ve tatsız durumların oluşmasına neden olan yanlışlıkla gönderilen mesajlar tarih oluyor. WhatsApp’ın getirdiği yeni güncelleme sayesinde gönderdiğiniz mesajı silebiliyorsunuz. Güncelleme duyurusunu “Deleting Messages For Everyone” (Herkes için mesaj silme ) başlığı ile yapan WhatsApp; Android, Iphone ve Windows Phone uyumlu cihazlarda özelliği kullanılabilir şekilde sundu.

Sadece 7 Dakikanız Var!

Sadece 7 Dakikanız Var!

Özelliğin nasıl kullanıldığına gelirsek, gönderilen mesajı şimdilik 7 dakika içerisinde silebiliyorsunuz. Gönderilen mesajın üzerine dokunduktan sonra çıkan “Sil” ya da “Herkes için Sil” seçeneklerinden birini tercih ediyorsunuz. Ve işlem tamam! Artık yanlışlıkla gönderdiğiniz mesaj için satırlar dolusu açıklama yapmanıza gerek kalmıyor. Ama unutmayın sadece 7 dakikanız var. Bu süre içerisinde herhangi bir işlem yapmazsanız, mesajlarınızı silemiyorsunuz. Sildiğiniz mesajların “Bu Mesaj Silindi” şeklinde bildirimi de karşı tarafa gidiyor. Bu bildirimi göz önünde bulundurarak mesaj silme özelliğini kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

WhatsApp yaptığı güncellemelerle kullanıcılarını kısmen de olsa mutlu ediyor. Fakat henüz mesaj içeriğini merak edenler için fikir yürütebilme kısmını güncellemiş değil. Bir sonraki güncellemelerde neler olur bilemiyoruz, şimdilik elimizdeki özellikler de “Zararın neresinden dönersek kârdır.” Deyişini bizlere tatmin edici şekilde yaşatıyor.

Dijital dünyadan haberlerle sizleri bilgilendirmeye devam edeceğiz…