Skip to content

Teknolojide Yeni Normal: Trend 10 Meslek

teknolojide-yeni-normal-trend-10-meslek

Covid-19 pandemisine karşı uygulanan sosyal mesafe kuralları, insanların yaşama bakış açılarını ve algılarını etkilemektedir. Sağlıklarını korumak için zorunlu olmadıkça dışarı çıkmayan insanlar, e-ticaret sitelerinden alışveriş yaparak ihtiyaçlarını karşılamaktadır. Markalar, tüketicinin beklentilerini ve eleştirilerini dikkate alarak salgın sürecini olumlu şekilde değerlendirebilir. “Yeni Normal” dönemde gelişmiş teknolojiyi ve dijital medyayı kullanan markalar, rakiplerine göre avantajlı konumda olur. Markalar için dijital ortamlarda farkındalık oluşturacak iş alanları ön plana çıkmaktadır.

1.Dijital İçerik Üreticisi

Dijital ortamlarda işitsel, görsel ve yazılı materyaller kullanarak içerik üreten kişiler müşterileriniz ile doğrudan iletişim kurar. İnternetten alışveriş yapacak insanlar, ürünleriniz hakkında detaylı bilgiler almak isteyebilir. Blog içerikleri, ürün tanıtımları, kategori açıklamaları ve uygulamalı görseller potansiyel müşterilerinizin kararını olumlu şekilde etkiler. Dijital içerik üreticisi, hedef tüketici kitlenizi analiz ederek uygun yazılar ile web sitenizi destekler. İçeriklerde kullandığı anlatımlar ile tüketici kitlenizin zihninde markanız için kurumsal imaj yaratır. Konsept oluşturma, trendleri takip etme, proje tasarlama, etkili iletişim kurma gibi markanıza özel çözümler sunar. Ürettiği içerikleri Instagram, Twitter, Facebook, Pinterest, Linkedin ve Youtube gibi platformlarda paylaşarak markanızın geniş kitlelere ulaşmasını sağlar.

2.SEO Uzmanı

Arama motoru optimizasyonu olarak ifade edilen SEO kavramı; Google, Yandex, Internet Explorer, Mozilla Firefox, Bing ve Yahoo gibi platformlarda kullanılır. SEO uzmanı, web sitenizin ziyaretçi kitlesini ve reklam izlenme oranlarını çeşitli programlar kullanarak analiz eder. Web sitenizin istatistiksel verilerini rapor şeklinde hazırlayarak uygun anahtar kelimeler seçip içerikleri günceller. Düzenli periyotlar şeklinde analiz etme, değerlendirme yapma, sonuçları yorumlama, verileri raporlama işlemleri ile web sitenizin üst sıralarda görünmesini sağlar.

3.Web Site Geliştiricisi

Bilgisayar, elektronik veya yazılım mühendisliği eğitimi almış kişiler, web site geliştiricisi olarak görev alır. Farklı dillerde programlama, web sitesi tasarımı ve yazılım testi gibi teknik işlemler yapar. HTML, CSS, Javascript gibi web teknolojilerini kullanarak standart uygulamalara kolay şekilde entegre olacak sistemler geliştirir. Profesyonel web siteniz, dijital medyada markanızı kurumsal yapısı ile ön plana çıkarır. Web sitenizde hakkında, misyon, vizyon, iletişim, üretim ve kargo süreçleri gibi bilgi verici bölümler ile tüketiciler güvende hissetmiş olur. Müşterileriniz ile etkileşim kurmanızı sağlayan web siteniz markanızın portfolyosunu temsil ettiği için çok önemlidir.

4.Influencer

Influencer marketing, sosyal medyada tanınmış kişilerin onayı ile ürün yerleştirme şeklinde yapılan etkileyici pazarlama yöntemidir. Influencer marketing reklamları için Instagram, Youtube, Twitter, Pinterest, Linkedin Facebook platformları kullanılmaktadır. Takipçi sayısına göre mikro ve makro etkileşim ağı ile farklı yaş ve cinsiyet gruplarına kolay şekilde ulaşılır. Klasik reklamlara göre maliyetli olan ınfluencer marketing yöntemleri, tüketiciler ile doğal etkileşim sağladığı için markalar tarafından tercih edilir. Takipçiler, sevdikleri insanların paylaştıkları ürünleri kullanmak için etiket ve link bilgileri ile markaların sitelerine yönlendirilir.

5.Sosyal Medya Uzmanı

Markaların resmi hesaplarını profesyonel şekilde yöneten kişiler sosyal medya uzmanı olarak çalışırlar. Düzenli olarak özgün fotoğraf ve sesli video paylaşımları yaparak takipçilerin ilgisini çeker. Hediye, kupon kodu, indirim ve çekiliş promosyonları ile markanızın takipçi sayısını artırmaya yönelik çalışmalar yapar. Sosyal medya uzmanı; yaş, cinsiyet, eğitim ve konum gibi çeşitli istatistiksel verileri analiz ederek markanıza uygun dijital içerikler üretir. Özel günlerde ve toplumsal olaylarda farkındalık yaratan sosyal medya paylaşımları, markanızın hedef kitleniz ile etkileşimine katkıda bulunur.

6.E-Ticaret İşletmecisi

Markanızın pazarlama ve reklam çalışmaları için maddi kaynakları doğru şekilde kullanarak raporlar hazırlar. Hedeflenen satış oranlarına ulaşmak için stratejiler uygulayarak performansı artıran çalışmalar yapar. Profesyonel e-ticaret işletmecisi, departmandaki ekip üyelerini denetleyerek ve ürün satışındaki süreçleri aktif şekilde takip ederek yönetimi sağlar. Tüketiciler, online alışverişte hızlı teslimat yapan, uygun kargo ücreti alan, değişim ve iade kolaylığı sağlayan e-ticaret sitelerini tercih eder. Yapay zekaya sahip sanal müşteri temsilcisi asistanınız ile tüketicilere hızlı şekilde ulaşarak etkili iletişim kurabilirsiniz.

7.Dijital Hukuk Danışmanı

Teknolojinin hızlı şekilde gelişmesi ve farklı kitleler tarafından keşfedilmesi sonucunda iş yaşamında yeni kavramlar ortaya çıkmaktadır. Dijital hukuk danışmanlığı mesleği internet ve sosyal medya kullanımının yaygınlaşması ile ön plana çıkmaktadır. Marka değerine zarar verecek maddi ve sosyal hak kayıplarını önlemek için dijital hukuk danışmanı ile çalışmak önemlidir. Dijital hukuk danışmanı; vergi kaydı, fatura işlemleri, telif hakkı ihlali ve mesafeli satış sözleşmesi olmak üzere birçok konuda markanız için çalışmalar yapar. Markanızın haklarını, hukuk kurallarına uygun şekilde koruyarak güvende olmanızı sağlar.

8.Online İnsan Kaynakları Uzmanı

İnsan kaynakları danışmanı; üniversite son sınıfta okuyan, yeni mezun veya deneyimli kişileri ekibinize almak için online kariyer fuarları düzenleyebilir. Dijital ortamda yapılan iş mülakatları ile markanıza değer katacak genç yetenekleri keşfeder. İnterneti olan herkes ile kolay şekilde iletişim kurarak zaman yönetimi, mekan kullanımı ve maddi harcama gibi birçok alanda tasarruf etmenize yardımcı olur. Online kariyer danışmanınız ekibiniz için ideal çalışanlar seçerek rakipleriniz arasında avantajlı konumda olmanızı sağlar. Objektif ve şeffaf mülakat süreçleri ile markanızın kurumsal yapısına katkıda bulunur. Online eğitimler yaparak staj veya deneme sürecindeki çalışanlarınızın potansiyel enerjisini artırır.

9.Grafik Tasarım Uzmanı

Teknolojik gelişmeleri takip eden, yaratıcı düşünme yeteneğine sahip ve çizim programlarını kullanabilen kişiler markalar için grafik tasarımı yapar. Yaratıcı grafik tasarımcısı farklı şekil, renk, doku ve hareketli gifler kullanarak markanızı anlatan özgün logo oluşturabilir. Çeşitli yazı stilleri ve doğal efektler kullanarak markanızın ismini vurgular. Web sitenizde veya sosyal medya hesaplarınızda paylaşmanız için dijital içeriklerinize uygun görseller hazırlar. Dijital ortamda markanızın konseptine uygun temalı grafik tasarımlar ile müşterilerinizin dikkatini çekebilirsiniz.

10.Marka Danışmanı

Markaların pazarlama, reklam ve iletişim süreçlerinde stratejik değerlendirmeler yaparak gelişimine katkıda bulunur. Markayı temsil edecek reklam oyuncusunu, kullanılacak dili ve paylaşım yapılacak platformları seçer. Tüketicilerin beklentilerini ve eleştirilerini dikkate alarak markanın imaj çalışmalarını olumlu şekilde etkileyecek kararlar verir. Sektörde bulunan rakipler hakkında detaylı araştırmalar yaparak verileri raporlar. Marka hakkında objektif anketler düzenleyerek sonuçlara göre yeni planlamalar organize eder. Markanın ürünlerinin farklı yaş, cinsiyet ve eğitim grupları tarafından tercih edilmesi ve kullanım alanının artması için hedef kitle çalışmaları yapar.

Sonuç

Markanızın yeni nesil medyaya uyum sağlaması için farklı bakış açılarına karşı objektif yaklaşım sergilemenizi öneririz. Gelişmiş teknolojiyi kullanan ve alanında kendini kanıtlamış ajanslar ile dijital dönüşüme kolay şekilde adapte olabilirsiniz. Markanızın dijitalleşme sürecinde profesyonel ve deneyimli ekibimizden destek almak için info@webolizma.com mail adresinden bize ulaşabilirsiniz. Dijital deneyimlerimiz ve size özel pratik çözümlerimiz ile her zaman yanınızdayız.