Skip to content

Sosyal Medya Yönetimi, Dijital Pazarlama Mıdır?

360-derece-dijital-pazarlama-1

Sosyal medya yönetimi yaptığımızda dijital pazarlama yaptığımızı sanıyoruz. Aslında o öyle değil! Genellikle, bütünsel bir dijital pazarlama yaklaşımı, her stratejiyi bütünüyle uygulamak anlamına gelir. Ve tabii ki, doğru zamanda doğru stratejileri kullanarak. Bu nedenle yalnızca sosyal medya yönetimi bir dijital pazarlama için asla yeterli değildir.

Dijital pazarlama sürekli gelişen ve değişken bir konudur ve bu nedenle, en son trendlerle birlikte tüm sektörde meydana gelen 360 derece güncellemelerin farkında ve her şeyden haberdar olmanıza yardımcı olacak sürekli bir öğrenme tutumuna sahip olmanızı gerektirir.

Ayrıca, bütünsel bir dijital pazarlama çözümünü gerçekten düşündüğünüzde, müşterileri ve hatta rekabeti iyi anlamak gerçekten bir zorunluluktur.

İkisini tam olarak anlamadan, çabalarınızı doğru hedef kitleye hedeflemek son derece zordur ve ayrıca kendi performansınızı geliştirmek için bazı ölçütlere ihtiyacınız vardır.

Rakibiniz size şu anda ne yapmanız gerektiği ve izleyiciye ilk ulaşmada başarılı olurlarsa elbette onlardan ne öğrenmeniz gerektiği hakkında yeterli bilgi verecektir.

Tüm bunları oldukça başarılı bir şekilde yapmak için, mükemmel bir 360 derece dijital pazarlama stratejisiyle çalışmanız gerekir.

360 Derece Dijital Pazarlama Nedir?

360 derece genellikle bütünsel, her şeyi kapsayan, çok yönlü bir yaklaşım anlamına gelir.

360 dijital pazarlama, dijital pazarlama radarı altındaki her şeyden oluşacak bütünsel bir dijital pazarlama stratejisine katkıda bulunan ve işletmelerin bundan en iyi sonuçları elde etmesine ve büyümesine yardımcı olan bütünsel bir dijital pazarlama stratejisidir.

360 derece dijital pazarlama, müşteri yolculuğunuzun kapsamlı bir görünümünü oluşturmak için geleneksel pazarlama karması ve çevrimiçi araçların bir kombinasyonunu kullanır. Bu geniş görüşlü yaklaşım müşteri merkezlidir ve SEO, PPC, müşteri iletişimi, web sitesi, içerik, sosyal, gelen potansiyel müşteri yetiştirme ve giden e-posta dahil olmak üzere bir dizi öğenin entegrasyonu yoluyla markaların müşterilerle genel katılımını artırır.
Başka bir deyişle, uçtan uca dijital pazarlama yoluyla işletmeniz, müşterilere mümkün olan tüm temas noktalarında ulaşır. Böyle bir planı başarılı bir şekilde bir araya getirmek önemlidir, çünkü yeni potansiyel müşteriler bulma ve onları çok çeşitli şekillerde kullanma şansınızı en üst düzeye çıkarmanıza olanak tanır.

360 Derece Dijital Pazarlama Stratejisi Nasıl Oluşturulur

360-derece-dijital-pazarlama-2

Güçlü bir dijital pazarlama stratejisinin, müşteriye 360 derecelik bir bakış açısına sahip olması gerekir.

Hedef kitlenizin hangi dijital kanalları kullandığını düşünmelisiniz:

  1. Çevrimiçi zamanlarını nerede geçiriyorlar?
  2. Web sitenize müşteri yolculuğu nereden geliyor?
  3. Gelen kutunuza ulaşan potansiyel müşterileri nasıl takip ediyorsunuz?
  4. Müşterinin memnun olup olmadığı konusunda satışlardan nasıl geri bildirim alırsınız?

360 derecelik bir görüş, potansiyel müşterilerin elinizden kaçmaması için stratejinizde hiçbir boşluk bırakmadığınız anlamına gelir!

Müşterilere e-posta gönderiyor, onlara haber bültenleri gibi kişiselleştirilmiş içerik sunuyor, sosyal içerik planlıyor ve web sitenizin SEO’sunu arama motoru sonuç sayfalarında organik olarak sıralanacak şekilde optimize ediyor olabilirsiniz.

Bunların tümü, dijital pazarlama stratejinizin odaklandığı alanlardır. Bununla birlikte, kritik bir unsurun gözden kaçması durumunda, kaliteli potansiyel müşterileri kaybediyor olabilirsiniz.

Bu blog gönderisinde, başarılı bir 360 derece dijital stratejinin 10 temel unsurunu inceleyeceğiz:

1. SEO (Arama Motoru Optimizasyonu)

360-derece-dijital-pazarlama-5

Çevrimiçi deneyimlerin %93’ü arama motorları aracılığıyla organik bir aramayla başlar ve kullanıcıların tıkladığı bağlantıların %70’i, arama motoru sonuç sayfalarındaki (SERP’ler) organik arama motoru sonuçlarıdır.

Bunu dikkate aldığınızda, organik arama motoru sonuçlarında yer almamak veya bir anahtar kelime veya kelime öbeği için Google’ın ilk sayfasında yer almamak, potansiyel müşterileriniz için işletmenizi bulmayı zorlaştırır.

SEO, hem marka bilinirliği kazanmanıza hem de organik web sitesi trafiğini artırmanıza yardımcı olur.

Rakipleriniz ve büyük işletmeleriniz, web sitelerini Google beğenileri için optimize etmek için zaten çok fazla bütçe ve zaman harcadılar ve SERP’lerde üst sıralarda yer alıyorlar. Yani sizin işletmenizin de orada olması gerekiyor.

SEO, web sitenizi organik arama motoru sonuçlarında daha görünür kılar ve web sitenizin trafiğini doğal olarak artırır.

Hedef kitle araştırması yaparak ve hedef kitlenizin kullandığı anahtar kelimeleri ve kelime öbeklerini bilerek, bu verileri sunduğunuz hizmetlerle uyumlu hale getirebilir, ardından web sitenizin içeriğini optimize etmeye başlayabilirsiniz.

Bu araştırmayı yapmak için Google Arama Konsolu (Google Search Console), Google Analytics ve Google Trends gibi ücretsiz araçları kullanarak odak anahtar kelimelerinizin ne olduğunu görebilirsiniz ve oradan sıralamanızı belirleyebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken önemli bir nokta, aylık bir SEO stratejisini benimsemenin uzun vadeli faydalarıdır. Örneğin, iyi optimize edilmiş bir açılış sayfası, Google ilgi ve katılımın arttığını gördükçe zamanla daha fazla ivme kazanacaktır.

İyi bir SEO geliştirmesi yapmak için şu ipuçlarını izlemeniz gerekir:

  • Her zaman tüm sayfalar için başlığınızı, açıklamanızı ve URL’nizi optimize edin.
  • Anahtar kelime, backlink vb. olsun, ne kadar etkili Arama Motoru Optimizasyonu tekniğini uygularsanız uygulayın, şunu unutmayın: en önemli şey içeriktir! Eğer düşük kaliteli içerik üretirseniz, tüm SEO çabalarınız boşuna gider. Daima yüksek kaliteli içerik üretin.
  • SEO sürecinin daha iyi uygulanması için blog yazma alışkanlığı edin. Her blog yazısı, arama motorları tarafından dizine eklenebilen ek bir sayfadır.

Ek olarak, geri bağlanmayı ve sütun sayfalarının kullanımını içeren iyi araştırılmış ve SEO için optimize edilmiş bir blog stratejisi, zaman içinde organik trafiği ve dönüşümleri büyük ölçüde iyileştirir.
Ancak sonuçları görmeden önce haftalık olarak ve birkaç ay SEO’da çalışmanız gerekir; SEO meyvesini geç veren bir kesin sonuçtur.

2. PPC (Tıklama Başına Ödeme Reklamcılığı)

İlk üç ücretli reklam spotunun arama motoru sonuçlarında %41 oranında tıklama aldığını biliyor muydunuz? Belki de şimdi PPC ile çalışmaya başlama ve onu küçük işletmenizi etkili bir şekilde pazarlamak için seferber etme zamanıdır.

PPC şu tür reklamları içerir:

  • Arama Ağı Reklamcılığı
  • Görüntülü Reklamcılık
  • Sosyal Medya Reklamcılığı
  • Yeniden Pazarlama

Google Alışveriş de bunlardan biriydi, kaldırılmadan önce..

PPC ile reklamınızın web sitelerinde, sosyal platformlarda ve tabii ki arama motoru sonuçlarında aldığı her tıklama için ödeme yaparsınız. PPC’nin güzelliği, hedef kitlenizi kolayca ve özel olarak hedefleyebilmeniz ve sonuçları çok hızlı görebilmenizdir.

Bununla birlikte, ‘hızlı’, işletmelerin ürün ve hizmetleri için çevrimiçi çekiş ve marka bilinirliği kazanması için sonuçları görmesi daha uzun süren SEO’ya kıyasla genellikle hızlı alınabilen bir aksiyon olduğu anlamına gelir.

PPC ile bir gün içinde, potansiyel müşterileri çekmek istediğiniz anahtar kelimeler için arama motoru sonuçlarında görünen reklamlara sahip olursunuz.

Ancak, temel olarak trafiği Google’dan kiralıyorsunuz. Yani bütçeniz tükendiğinde reklamlarınızın yayını durdurulur. PPC’nin tek gerçek dezavantajı budur.

3. CRM (Müşteri İletişimleri Yönetimi)

PR, 360 derecelik başarılı pazarlama kampanyalarının önemli bir parçasıdır. İş yaptığınız topluluklara söyledikleriniz, 360 derecelik pazarlama stratejinizin geri kalanıyla uyumlu olmalıdır.

Herhangi bir sektörde satış sonrası hizmetin önemi yeterince vurgulanamaz. Satış sürecinde potansiyel müşterilerinizi memnun etmek çok önemlidir, ancak müşterilerinizi olağanüstü bir deneyimle memnun etmek ve elde tutmak da aynı derecede önemlidir.

Güçlü müşteri iletişimini sürdürmek, genel dijital pazarlama stratejinizin bir parçasını oluşturmalıdır. Müşterilerinizi memnun etmeye ve elinizde tutmaya nasıl devam edeceğinizi düşünün, böylece ürünleriniz ve hizmetlerinizle mümkün olduğunca uzun süre sözleşmeli kalsınlar.

Müşteri edinme maliyeti yüksektir, bu nedenle elde tutmayı bir öncelik haline getirmelisiniz!

Güçlü bir satış sürecinden sonra etkin elde tutma, iki önemli noktaya indirgenmiştir:

  1. Satış ekibinden müşteri hizmetleri ve teslimat ekiplerine bilgilendirilmiş bir devir.
  2. Müşterinizin ihtiyaç duyduğu şeyleri, onları gerçekten iyi tanıyarak sunmak.

Müşterilerinizi takip etmek için bir CRM yazılımına ihtiyacınız var. Müşteri iletişimiyle başa çıkmak ve uçtan uca etkili müşteri hizmeti uygulamak için CRM’e dijital stratejinizde yer açın. Bu, doğrudan modern CRM platformlarıyla bağlantılıdır.

Müşteri iletişiminizi daha etkileşimli ve başarılı hale getirmek için şu ipuçlarını izleyin:

  • CRM’niz (müşteri kaynakları yönetimi) aracılığıyla her zaman müşterilerinizle iletişim halinde kalmaya çalışın. Müşterilerinizden ürününüzü nasıl bulduklarını sorun. Herhangi bir iyileştirme ile ilgili öneri isteyin. Geri bildirimleri değerliyse, mümkün olan en kısa sürede uygulayın.
  • Müşterinizi veya geri bildirimlerini asla görmezden gelmeyin. Müşterinize çok iyi davranın ve onlara marka için önemli oldukları hissini verin.
  • Müşterinizin şikayetine her zaman zamanında yanıt verin. Çok geç kalırsanız müşteri markanızdan kopacaktır. Ancak şikayetlerini çözerseniz veya hızlı yanıt verirseniz, onları saklayabilirsiniz.

4. E-Posta Kampanyaları

Tüketicilerin %91’i son araştırmalara göre e-postalarını günlük olarak kontrol ediyor, bu da dijital pazarlama stratejinize giden e-posta kampanyalarını dahil etmeniz gerektiği anlamına geliyor.

E-posta pazarlaması eskisi kadar moda olmayabilir, ancak işletmenizin rekabette üstünlük sağlamak için tüm dijital pazarlama yollarından yararlanması gerekir.

E-posta kampanyaları, mevcut müşterilerle iletişim kurmak ve konuşmak ve potansiyel müşterilerle güven oluşturmak ve ilişkiler geliştirmek için hala mükemmel bir yoldur. E-posta pazarlaması, doğrudan sorunlu noktalarına hitap eden özelleştirilmiş ve kişiselleştirilmiş içerikle potansiyel müşterileri beslemenizi sağlar.

Bu tür bir lider yetiştirme yaklaşımı, 7/24 gerçekleşecek şekilde otomatik hale getirilebilir.

Satış ve müşteri hizmetleri ekipleriniz meşgulken, e-posta beslemeniz değer katıyor ve sizi akılda tutuyor. Ancak, mesajınız kişilerinize göre uyarlanmadıysa, toplu e-postanın hızla spam haline gelebileceğini unutmayın. En verimli e-posta stratejileri bir CRM platformunu kullanır – oluşturma tarihi, iş unvanı, persona ve daha pek çok şeye göre tüm kişilerinizi akıllıca filtrelemenize olanak tanır.

Filtrelenmiş kişi listeleri ile onları yalnızca adlarıyla selamlayan, aynı zamanda web sitenizle olan etkileşim geçmişlerine dayalı olarak daha alakalı içerik sunan özel, otomatik e-postalar gönderebilirsiniz.

5. Sosyal Medya Gönderileri

360-derece-dijital-pazarlama-7

Küçük bir işletme olarak çevrimiçi varlığınızı harekete geçirmenin en kolay yollarından biri, hedef kitlenizin kullandığı ilgili sosyal medya platformlarından tam olarak yararlanmaktır. Sürekli olarak ilgili sosyal medya platformlarınıza odaklanarak, yüksek hedefli içeriği hedef kitlenize kolayca dağıtabilirsiniz.

LinkedIn gibi sosyal medya platformları, daha yüksek kaliteli iş ve B2B potansiyel müşterileri oluşturmak için güçlüdür, ancak kampanya hedefini (örn. sponsorlu içerik veya InMail) ve hedeflemeyi ne kadar iyi belirlediğinize bağlı olarak genellikle daha yüksek bir maliyetle gelebilir. Ancak Facebook, Twitter ve Instagram gibi farklı hedef pazarlara, yaş gruplarına ve kullanıcılara hitap eden diğer kanallara da zaman ve para yatırmayı unutmayın. Twitter ve Facebook, işletmenizi düşük tıklama başına maliyetle (TBM) tanıtmak için harika araçlardır. Instagram ise, yaşam tarzı markalarını tanıtmak için en doğru sosyal medya platformudur.

Etkili sosyal medya pazarlaması için ipuçları:

  • Çevrimiçi içeriğinizin yayınlanması için her zaman haftalık ya da aylık gönderi takviminizi oluşturun. Bu sizi gönderi için günlük içerik arama zorluğundan kurtarır.
  • Her gün yeni içerik oluşturmanız gerektiğini düşünmeyin. Yüksek kaliteli içerik oluşturma sanatını öğrenin.
  • Müşterinin sorularına daima geri bildirimde bulunun. Sosyal medyanın size anında geri bildirim sağlaması kolaylığının önemli özelliğidir. Her zaman müşteri sorularına ve öncelikle olumsuz olanlara cevap verin. Bu, tanıtıma yardımcı olacak ve müşterinin şikayetlerini çözme konusunda ciddi olduğunuz mesajını yayacaktır.

6. Gelen Müşteri Adaylarını Besleme

İşletmeniz için en büyük endişelerden biri, potansiyel müşterilerinizi tüm dijital kanallarda etkili bir şekilde beslemektir. Dijital pazarlamaya 360 derecelik bir yaklaşım, dijital pazarlama platformlarınızdaki potansiyel müşterilerinizin ve müşterilerinizin istek ve ihtiyaçlarını karşılayacağınız anlamına gelir.

Gelen müşteri adayı besleme, satış hunisinin ilerleyen kısımlarında onlara rehberlik edecek, ilgili, tutarlı ve kaliteli içerikle ilgili, tutarlı ve kaliteli içerikle müşteri adayı sağlamayı içerir, böylece sonunda dönüşürler ve tekrar müşteriler haline gelirler.

Hedef kitleniz üzerinde derinlemesine araştırma yapın ve satış hunisinin her aşamasında müşteri sorunlarını ele alan içerikler (blog yazıları, e-kitaplar, teknik incelemeler, kontrol listeleri vb.) oluşturun.

Inbound Marketing metodolojisini CRM ile birlikte benimsemek, size sektörde liderlik getirir; çünkü pazarlama stratejilerinize rehberlik eder ve onları güçlendirir. CRM, hedef kişiyle rezonansa girmenize, bilgilerini akıllı açılış sayfaları ve formlarla yakalamanıza ve bunları akıllı ve otomatik e-postalarla beslemenize yardımcı olarak yapar.
Otomatik besleme, gelen potansiyel müşterileri nitelemeye yardımcı olur ve satış ekibini daha yüksek öncelikli potansiyel müşterilerle güçlendirerek ilke odaklanmaları için güçlendirir.

7. İçerik Pazarlaması

İçerik, elinizin altındaki en güçlü araçlardan biridir.

Farklı içerik türleri kullanın, test edin ve sizin için neyin işe yaradığını görün. İnfografikler, videolar, öğreticiler, sosyal gönderiler, nasıl yapılır kılavuzları, blog gönderileri ve e-kitaplar, hedef kitlenizin neye en iyi yanıt verdiğini ve daha fazla müşteri adayı oluşturma fırsatına yol açtığını test etmenin yollarıdır.

Müşterinizin ihtiyaçlarına ve acı noktalarına hitap eden içerik oluşturun.

Bunun anahtarı, insanları her zaman web sitenize, ürünlerinize ve hizmetlerinize çekecek alakalı ve kaliteli içerik üretmektir. İlerlemek için veri yakalama gerektiren, potansiyel müşterilerinizi daha derinlemesine içerik indirmeye ikna eden bloglar ve sosyal gönderiler şeklinde kaliteli, ücretsiz olarak erişilebilir içerikler üretmeyi unutmayın.

8. Yüz Yüze Pazarlama

Mağaza içi ve yüz yüze pazarlama, çoğu şirket için hala 360 derece pazarlama kampanyasının önemli bir parçasıdır. Şahsen söyledikleriniz ve mağazanızda veya ofisinizde sergiledikleriniz, dijital pazarlamanızda söylediklerinizle tutarlı olmalıdır. Yüz yüze taktikler, ticaret fuarlarına gitmeyi, yerel etkinliklere katılmayı, topluluğunuza katılmayı, satış görüşmeleri yapmayı ve ağ oluşturma etkinliklerine gitmeyi içerebilir. Bu yüksek bir parasal yatırımdır, ancak uzun vadede mükemmel getirisi vardır. Markanızın büyük ölçekli etkinliklerde bulunması kesinlikle ağınızı oluşturabilir ve size görünürlük sağlayabilir.

9. Ortak Markalama veya Markadan Markaya İşbirliği

Sektörünüzle ilgili olan veya markanızın işlevselliğini artırabilecek markalarla bağlantı kurmak çok verimli olabilir. Çapraz marka bilinci oluşturma, her ikisi de ürünlerini veya hizmetlerini pazarlamak ve satmak için diğerinin tüketici tabanından yararlanabileceğinden, her iki marka için karşılıklı olarak yararlı olabilir.

10. İnternet Sitesi

En can alıcısını sona sakladım!

Tüm dijital pazarlama kampanyalarınızın yönlendirdiği son hedefin web siteniz olduğunu unutmayın. Bir açılış sayfası veya web formu olan bir hizmetler sayfası; hangisi olursa olsun, ziyaretçiye mükemmel ve kusursuz bir web sitesi kullanıcı deneyimi (UX) sağlamanız gerekir.

CRM’nize eklemek ve besleme sürecine liderlik etmek için olası satışları yakalamak için hizmet sayfaları ve blog gönderileri gibi yüksek trafikli web sitesi sayfalarınıza harekete geçirici mesajlar yerleştirdiğinizden emin olun.
Google’ın makine öğrenimi ilerledikçe SEO, daha fazla dikkat gerektiren çok ilginç bir bilim haline geldi. Bununla birlikte, ilginç bir şekilde, Google, doğal ve değerli içeriği tanımada inanılmaz derecede ustalaştı. Bu nedenle, potansiyel müşteriler verdiğiniz cevaplarla ilgili Google’a sorular sorarken markanızın organik olarak bulunması için web sitenizin içeriğinin en başından SEO’ya göre optimize edilmesi de zorunludur.

360 derece pazarlama stratejisinin bir parçası olarak bir web sitesi söz konusu olduğunda, açılış sayfaları çok önemlidir. Hedeflenen potansiyel müşterileri, sizi buldukları kampanya için belirli bir sayfaya göndermek, bu tür pazarlamada gereken tutarlılığa katkıda bulunacaktır.

Dolayısıyla iyi bir dijital pazarlamacı olarak yapmanız gereken tek şey, benzersiz, bilgi açısından zengin içerikleri paylaşarak potansiyel müşterilerinize değer katmaktır.

Son olarak, iyi ölçeklenebilmesi ve bir dizi mobil cihazda gezinmenin kolay olması için web sitenizin mobil uyumlu (responsive) olması gerektiğini unutmayın. Tüm web trafiğinin yüzdesi olarak mobil trafik her yıl artıyor. Harika bir web sitesi, web sitesi ziyaretçileri üzerinde iyi bir ilk izlenim bırakır ve web sitesi geliştirme söz konusu olduğunda kullanılabilirliğin stilden daha önemli olduğunu her zaman hatırlayın.

360 Derece Pazarlama Kampanyası Gerçekten Bu Kadar Önemli Mi?

360-derece-dijital-pazarlama-3

360 derecelik bir pazarlama kampanyası, günümüz pazarlama ortamında şirketlerin karşılaştığı sayısız engelin üstesinden gelir. 360 derecelik bir pazarlama kampanyasının tutarlılığı, şirketleri diğerlerinden ayırır çünkü tutarlı ve sağlam bir müşteri deneyimi yaratır. Yatırım getirisini de artırır, çünkü şirketler, hedeflenen müşterileri hayranlık yaratacak içerikler üzerinde çalıştıkları için yanlış potansiyel müşterilerle zaman kaybetmeyi bırakmış olurlar.

Bir şirket 360 derecelik bir pazarlama kampanyasını ne zaman kullanmak ister?

  • Bir şirket bir pazarda tanındığında ancak kendisini yeni bir pazara yeniden konumlandırmak istediğinde,
  • Bir şirketin yeniden markalaşmasıyla ilgili haberi duyurmak için,
  • Daha az önemli kampanyalardan temel taşı kampanyalarına öncelik vermesi gerektiğinde,
  • Düşük performans gösteren ürünleri canlandırmak için (özellikle şirket bir süredir bu ürünü pazarlamaya odaklanmadıysa),
  • Yeni başlayanlar için bir marka imajı oluşturmak amacıyla,
  • Yeni bir ürün veya hizmeti pazarlamak için.

İşte 360 derece başarılı bir pazarlama kampanyası oluşturmak için atabileceğiniz 8 adım:

Adım 1 – Başarılı Şirketlerin Ne Yaptığını İnceleyin

360 derecelik bir pazarlama kampanyası oluşturmak sanıldığı kadar zor değildir, ancak kendinize rehber aldığınız şirketler mutlaka vardır.

Bu başarılı şirketlerin fiziksel alanlarında veya dijital alanlarında nerede olurlarsa olsunlar mesajlarının görülebilmesi için ideal müşterilerini ne kadar takip ettiklerini not edin.

Adım 2 – Hedef Pazarınızı İnceleyin

Hedef pazarınızın ne istediğini tahmin etmek yeterli değildir. Onları tam olarak anlamalısınız. Ne beklediklerini, onları neyin üzdüğünü, hangi çözümleri istediklerini, nerede takıldıklarını, hangi cihazları kullandıklarını, hangi kanalları tercih ettiklerini ve neyi harcamak istediklerini bilmeniz gerekir.

Bu, hedef kitlenizle araştırma, röportaj ve anketler yapmak anlamına gelir ve bu sıkıcı görünse de, işinizin muazzam bir şekilde ilerlemenize fayda sağlayacaktır.

Adım 3 – 360 Derece Pazarlama Kampanyanızın Amacını Belirleyin

Amacınız konusunda net değilseniz, uyumlu bir kampanya oluşturamazsınız. Şirketiniz için genel bir kampanya mı oluşturuyorsunuz yoksa yeni bir marka başlatmak veya yeni bir ürünü pazarlamak gibi daha spesifik bir hedefiniz mi var?

Adım 4 – Dönüşüm Huninizi Planlayın

360 derecelik bir pazarlama planında zamanlama çok önemli olduğundan, alıcı yolculuğunda bulundukları aşamada insanlara doğru yerlerde ulaştığınızdan emin olmanız gerekir. Bunu yapmak için, müşterilerinizin davranışları hakkında topladığınız verileri takip etmelisiniz.

Adım 5 – Tutarlılık Olduğundan Emin Olun

Pazarlama stratejisinin her bir bileşenini tasarladıktan sonra, geriye dönüp bakın ve tüm bileşenlerin birbiri üzerine inşa edildiğinden ve tutarlı bir şekilde birlikte aktığından emin olun. Bu, 360 derecelik bir pazarlama kampanyasında çok önemlidir.

Adım 6 – Zayıf Yönlerinizi Düşünün

Nereden başladığınızı ve zayıf yönlerinizin neler olduğunu anlamak önemlidir. Pazarlama kampanyalarınızdaki mevcut boşluklar nerede? Rakipleriniz sizden daha iyi ne yapıyor? Bunlar, oyununuzu geliştirmeniz gereken yerlerdir.

Pazarınızda rekabet edecekseniz, zayıf yönlerinizin daha az zayıf olması gerekir. Ne olduklarını bilmek savaşın yarısıdır ve sonra onları güçlendirmek için bir plan geliştirmek çok daha kolaydır.

Adım 7 – Güçlü Yönlerinizi Düşünün

Öte yandan, güçlü yönlerinizi bilmeniz ve göstermeniz de çok önemlidir. Güçlü yönleriniz, sizi rakiplerinizden ayıran özelliktir.

Sizi rakiplerinizden farklı kılan şeyin ne olduğunu bilmiyorsanız, 360 derecelik bir pazarlama kampanyası geliştirmek sizin için pek bir fayda sağlamayacaktır.

Adım 8 – Süreçlerinizi, Teknolojilerinizi ve Kuruluşunuzdaki İnsanları Düşünün

360 derecelik bir pazarlama planından yararlanabilmek için doğru süreçlere, teknolojilere ve insanlara sahip olmalısınız; bu nedenle uygulamaya konulması gereken süreçler olup olmadığını kendinize sormanız gerekir. Pazarlamanızla proaktif mi yoksa reaktif mi oluyorsunuz? Pazarlama ekibiniz hangi yönlerden verimsiz? Daha iyi verimlilik ve ekip çalışması için işbirlikçi sistemler başlatmanız mı gerekiyor?

Neden 360 Derece Dijital Ajansa İhtiyacınız Var?

360-derece-dijital-pazarlama-4

360 derece bir dijital çözüm ajansı, en son teknoloji ile 360 derecelik bir gözlem yapmak için çok emek verir. Her yerde gözlemlerle trendler tespit edilir ve yaratıcılık canlı tutulur. Bu tür ajanslar, müşterilerin 360 derece eksenlerinde durgunluk yaşamadan ilerlemeye devam etmelerini sağlar. Böylesine 360 derecelik bir duruş sergilemek, dijital dünyada hayatta kalmak ve gelişmek için önemlidir. Bu dijitalleşen dünyada emin adımlarla ve omni-channel ilerlemek istiyorsanız, mutlaka bir 360 derece dijital çözüm ajansına ihtiyacınız var.

E-Marketer’ın 2020’nin sonunda dijital reklam harcamalarının 23 milyar dolara ulaşacağını açıkladığını biliyor muydunuz? Bu senaryoda, 360 derecelik doğru dijital pazarlama stratejilerine uyum sağlamak ve markanızı tanınır hale getirmek oldukça önemlidir, aksi takdirde büyüyen işiniz rakiplerinin gerisinde kalır.

360 dijital pazarlama hizmetleri sayesinde, kitlenizi hedeflemenin ve onlara iyi bir tanıtım sağlamanın yeni yollarını bulacaksınız. Bu, etkili marka tanınırlığı oluşturmaya yardımcı olur. Geçmişte özlediğiniz sadık ve eski müşterilere ulaşabilirsiniz. Tek yapmanız gereken 360 derece dijital pazarlama kampanyanızı başarılı kılmak için doğru hedefleri, belirli stratejileri ve temel performans göstergelerini tanımlamaktır.

360 derece pazarlama, pazarlamayı etkili hale getirmek ve markaları için satışa, kâra ve büyümeye dönüştürmeye yönelik bir titizlik içindedir. Tüketiciliğin baş döndürücü boyutlara ulaştığı bir dünyada markalar ve ürünler her alanda birbirini geçmek için yarışıyor. İster sosyal medya, ister televizyon reklamcılığı, radyo, gazete ve dergiler olsun, pazarlamacılar oraya gitmek ve tüketicilerle iletişim kurmak için her ortamı kullanıyor.

Siz de yukarıdaki tüm önerileri uyguladıktan sonra, genel dijital pazarlama stratejinizdeki yarım kalmış uçları bir araya getirmeye başlayabilirsiniz. Dijital stratejinizi geliştirmek için ekstra ipuçlarına ihtiyacınız varsa, bize bugün ulaşabilirsiniz!