Skip to content

Resmi Gazete Artık Dijitalde

Resmi Gazete Artık Dijitalde

98 YILLIK GELENEK DE ARTIK ÇAĞA AYAK UYDURUYOR!

7 Ekim 1920’de kurulan ve ilk sayısını da 7 Şubat 1921 yılında çıkaran Resmi Gazete, kağıt bölümünü kapattı. 14 Eylül 2018 Cuma günü 130 personeline ‘son iş günü’ bildirisi yayınladı ve nerdeyse yüzyıllık serüvenini sonlandırdı.

Peki Nedeni Ne?

Açıkçası yapılan açıklamaların da etkisiyle ilk bakışta sebep kağıt fiyatlarının aşırı derecede artması olarak görülüyor. Ama Türkiye Büyük Millet Meclisi, Cumhurbaşkanı ve Başbakan tarafından çıkartılan kararname, yönetmelik, yasa ve genelge gibi kararların yayınlandığı bu gazete, baskı sayısını son aylarda 8 binlerden belirli aralıklarla 2 binlere kadar zaten düşürmüştü.

Asıl sebep ise şu: Artan teknoloji. Son yıllarda dünya genelinde yazılı materyallerinin neredeyse tamamının dijital ortamda var olması sonucunda, Türkiye’deki resmi kurumlar da bu yönde adımlar atmaya başladı. Bundan böyle Resmi Gazete sadece dijital ortamda https://www.resmigazete.gov.tr/ adresinde okurlarıyla buluşacak.

Tabi bu durumda yaşanabilecek siber saldırılar ve arşive ulaşmada meydana gelebilecek sıkıntılar akıllarda soru işareti olarak kalıyor.