Skip to content

Neden Mobil Uyumlu Web Siteniz Olmalı?

Neden Mobil Uyumlu Web Siteniz Olmalı?

Günümüz teknolojisinin hızla gelişmesinin ardından özellikle akıllı telefon kullanıcıları, online işlemlerinin bir çoğunu akıllı telefonlarından veya mobil platformlardan (Tablet, PDA) gerçekleştirmektedir. Günümüzde özellikle insanların kendilerine zaman yaratma çabasında, mobil uyumluluğun payı oldukça büyük olmakla beraber, istedikleri verilere anında bilgisayarlara ihtiyaç duymadan erişebilmeleri de büyük bir etkendir.

Mobil uyumlu web siteleri, sizleri mobil kullanıcılarla buluştururken aynı zamanda da google’ın mobilegeddon adını verdiği mobil uyumluluk algoritması tarafından da desteklenmesiyle arama sonuçlarında üst sıralarda olmanızda büyük önem taşımaktadır.

Ekonomik Kalkınma ve İşbirliği Örgütü’nün (OECD) Dijital Ekonomi Görünümü 2015 (Digital Economy Outlook 2015) raporuna göre Türkiye mobil internet kullanımında Meksika’nın ardından ikinci sırada yer almaktadır. Bu istatistik bile Türkiye’de mobil platformda var olmanın, işletmenizin geleceği açısından önemini belirtmeye yetecektir.

2015 Yılında yapılan araştırmalarda Türkiye’de nüfusun %49’unun aktif internet kullanıcı olduğu ve bu %49luk dilimin %41’ini sadece mobil internet kullanıcılarının oluşturduğu görülmüştür. 2016 ylında bu oranın yaklaşık %15 ~%20 oranları arasında artması öngörülmektedir. Günümüzde web sitelerinin artması ve sanal ortamda rekabetinde ortaya çıkmasıyla birlikte sadece web sitenizin olması değil aynı zamanda internette bulunabilir olmanız da oldukça önemlidir. Ayrıca bulunabilir olmadığınız sürece web sitenizin olmasının bir getirisi olmadığı bilinmektedir. Mobil uyumlu web sitesi ve çeşitli reklam çalışmaları ile siz de web sitenizin bulunabilirliğini önemli ölçüde artırabilir ve potansiyel müşterilerinize daha hızlı ulaşarak sanal dünyayı verimli bir şekilde kullanarak global pazardaki payınızı katlayabilirsiniz.

Mobil uyumluluk sorunlarınız veya reklam çalışmalarıyla ilgili uzmanlarımızdan bilgi almak için bize ulaşabilir veya iletişim formumuzu doldurarak sizi aramamızı sağlayabilirsiniz.